FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Grosuplje – Športna dvorana Brinje, gledalcev 150, sodnika: Adrovič (Kamnik), Pevc (Škofja Loka).

 Odbojkarice Calcit Volleyja so v vnaprej odigrani tekmi tretjega kroga 1A. DOL za ženske v gosteh premagale ATK Grosuplje s 3:0 (23, 10, 13). S to zmago so Kamničanke edina neporažena ekipa v državnem prvenstvu. V prihodnjem krogu, v sredo, 30. oktobra, bodo ob 20. uri gostile Ankaran, v soboto, 26. oktobra, pa jih ob 19. uri čaka tekma tretjega kroga srednjeevropske lige v Brčkem. ATK Grosuplje – Calcit Volley  0:3 (-23, -10, -13)

ATK Grosuplje: Habjan (L), Pavič 4, Kogelnik, Trunkelj 1, Kobilca (L), N. Kukman 8, I. Kukman 6, Ahlin 5, Čotar, Lenart, Čož 3, Mijoč 3, Pucelj. Trener: Simon Krakar.

Calcit Volley: Zbičajnik 1, Mihevc, P, Marušič 4, Š. Marušič, Mihalinec 9, Vovk 9, Zatković 11, Janežič (L), Charuk, Jerala 13, Kaker 7. Trener: Gregor Rozman.

Slovenske pokalne zmagovalke so v novo sezono krenile z zmagama proti Novi KBM Braniku in GEN-I Volleyju, ki sta lani igrali v finalu končnice državnega prvenstva, obe tekmi pa sta veljali tudi za srednjeevropsko ligo. Z dvema zmagama so v sezono krenile tudi novinke v 1A. DOL za ženske, Grosupeljčanke, ki so v prvem nizu gostjam iz Kamnika resno zapretile, v nadaljevanju pa je le prišla do izraza večja kakovost varovank Gregorja Rozmana.

Uvod v prvi niz je pripadel domačim odbojkaricam, ki z blokom Anamarije Ahlin povedle s 3:0, z asom Naje Kukman pa celo 9:3. Čeprav je Manja Jerala domačinkam vrnila z dvema asoma, so Grosupeljčanke po treh zaporednih lastnih napakah gostij še vedno bile v vodstvu (14:18). Tudi pred vstopom v končnico so z napadom Helene Mijoč odbojkarice ATK Grosuplja še bile v prednosti (21:18), toda s tremi zaporednimi bloki, Eve Zatković, Ane Marije Vovk in Tine Kaker so Kamničanke prvič na tekmi povedle (22:21). V sami končnici pa je Zatkovićeva svoji ekipi priborila prvo zaključno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih, drugo je nato izkoristila Katja Mihalinec.

V drugem nizu je bil izid izenačen le dvakrat, zadnjič pri 4:4, s štirimi zaporednimi točkami pa so Kamničanke pobegnile za štiri točke, z asom Katje Mihalinec pa so svojo prednost še podvojile (13:5). Tudi po polminutnem odmoru domačega trenerja Simona Krakarja se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, domačinke so še naprej imele težave na sprejemu in z učinkovitostjo v napadu, medtem ko kamniške odbojkarice niso popuščale. Z zbrano igro so s petimi zaporednimi točkami, zadnjo je spet prispevala Mihalinčeva.

Visoka zmaga v drugem nizu ni uspavala gostujoče ekipe, ki je igrala brez obolele Olivere Kostić in rahlo poškodovane Lucy Charuk, saj so z asom Tine Kaker povedle z 8:2. Domačinke so se jim s točkama sester Naje in Ite Kukman še približale na tri točke zaostanka (6:9), vendar je njihovo usodo s servisi zaustavila Manja Jerala, ki jih je zaporedoma izvajala osem. Vse do kamniškega vodstva z 19:7. Tekma je bila s tem odločena, Kamničanke pa so s tretjo zaporedno zmago same na vrhu prvenstvene lestvice.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Večino grosupeljskih odbojkaric poznam, nekatere od njih sem tudi že treniral, zato smo vedeli, da ne gre za slabo ekipo, ki je za nameček še dobro vodena, tako da smo pričakovali težko tekmo. To se je v prvem nizu tudi potrdilo, ko je domača ekipa zelo dobro servirala, njihov pritisk na našo sprejemalsko linijo je bil res močan, z nekaj dobrimi potezami pa nam je le uspelo priti do zmage. V nadaljevanju so domačinke popustile na servisu, zato pa smo bili mi v tem elementu igre bolj uspešni, tako da smo lažje nadzorovali potek srečanja in prišli do vseh treh točk. Čeprav nimam ravno navade, da bi posebej hvalil svoje igralke, moram tokrat pohvaliti naši najmlajši, Manjo Jeralo in Evo Zatković, ki sta odlično nadomestili rahlo poškodovano Lucy Charuk in obolelo Olivero Kostić.«

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details