FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Prva tekma na domačih tleh v srednjeevropski ligi MEVZA se je za Goriške strele končala s polnim izkupičkom. Ekipo iz sosednje Hrvaške so po slabih dveh urah, premagale z izzidom 3:1 ( 23, -21, 21, 19 ).

Obe ekipi sta igrali v valovih, izmenjavali sta se pri težavah s sprejemom, točke pa sta dosegali v serijah. Zagrebčanke so blestele v bloku, domače igralke  pa so bile boljše v drugih elementih. Predvsem pri začetnih udarcih, kjer so dosegle  kar 18 asov, polovico od teh je prispevala kapetanka Mirta Velikonja Grbac.

Najučinkovitejša igralka tekme je bila domača sprejemalka, Grkinja Anna Maria Spanou, letošnja novinka v goriški ekipi.

Bolje so tekmo začele Novogoričanke, ki so povedle že takoj na začetku, sredi niza pa vodile že s 17:10. Toda gostje, ki so prejšnji teden izgubile z Novo KBM Branik, so jih na 18. točki ujele, nato izničile tudi zaostanek 21:23, toda zadnji točki dve so osvojile Goričanke in povedle z 1:0 v nizih.

Večji del drugega niza so vodile gostje, a največjo razliko so si priigrale prav na koncu, ko so povedle s 24:20. Domačinkam je eno zaključno žogo uspelo rešiti, druge pa ne.

Ko so v tretjem nizu zaostale z 2:10, jim marsikdo ni več dajal možnosti za poln izkupiček, a so se zbrale in dvignile nivo igre, ter izenačile na 15:15, v končnici pa bile boljše od tekmic in povedle z 2:1.

Tudi v četrtem nizu so sredi niza že zaostajale s 13:16, po izenačenju na 18:18  so se po seriji odličnih servisev najmlajše članice Selene Leban, ki je dosegla kar 4 zaporedne ase, potiho že veselile prve zmage. Ob koncu niza so tekmicam dovolile osvojiti vsega le še eno točko in niz se je končal s 25:19.

Izjave po tekmi:

Tilen Kozamernik: "Niz, ki smo ga izgubili, je predvsem zaradi tega, ker je trpel naš sprejem. Kot sem že večkrat omenil, so v naši igri pričakovana nihanja, težavo pa nam predstavlja še izguba Pie Blažič, ne samo na sprejemu, posledično  tudi v igri v polju. Sedaj iščemo tisto idealno šestorko za igro naprej."

Mirta Velikonja Grbac: "Danes smo igrale našo igro, a še vedno imamo prostor za izbojlšave. Imamo nekaj težav, ki jih je treba odpraviti, a na srečo so nas dobri servisi danes rešili."

Saša Ivanišević: "Dolgo smo se pripravljali na to ekipo, ki je zelo dobro sestavljena. Lansko sezono je Gen-i volley dosegel velik uspeh v Evropskem pokalu in še vedno ohranjate visok nivo. Nismo bili dovolj skoncentrirani ob koncu niza, predvsem v tretjem in četrtem nizu, kar so domače igralke takoj izkoristile in si priigrale zmago."

Iva Jurišić: "Današnja tekma je bila precej napeta, rezultat se je ves čas izmenjaval, enkrat smo vodile mi, drugič Gen-i volley, a na koncu smo smo na žalost izgubile. Zmage nas je stal slab sprejem servisa in precej lastnih napak. Upam da zmagamo na povratni tekmi v Zagrebu."

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details