FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Novo mesto - ŠD Bršljin, gledalcev 30, sodnika: Tomec, 

v četrtem krogu pokalnega tekmovanja so se v v Novem mestu srečale igralke domačega TPV Volley NM in gostij Weiler Volley Zreče. Po napeti tekmi, v kateri so gledalci videli kar pet nizov so se veselila naša dekleta z 2:3 (25:21, 25:17, 8:25, 20:25, 11:15).

Weiler Volley Zreče: 1-Stropnik Brina, 2-Lukman Lina, 4-Škoflek Adela(L2), 6-Kogej Teja, 7-Trbojevič-Ovčar Ana,10-Pec Neža (K), 11-Lajhar Daša, 14-Majcen Špela, 15-Vovk Nika, 18-Jakob Janja (L1).. Trener:Boris Klokočovnik.

TPV Volley NM: 1-Jakše, 3-Vidic (l), 4-Kotnik, 5-Sagernik, 6-Omerzel, 7-Košiček, 8-Žarn (K), 9-Štefanič, 12-Hafner, 14-Bukovec, 15-Merslavič, 18-Štor. Trener: Perič


Gostiteljice, TPV Volley NM so v pokalne tekmovanju pričele v 2.krogu, kjer so premagale doma Bled s 3:1. V 3.krogu so pravtako igrale na domačem parketu in odpravile ekipo iz Pirana; tudi 3:1. Novomeščanke so gostiteljice tudi v 4.krogu. Gostje te tekme, WeilerVolleyGirls, so tekmovanje v pokalu pričele v 4.krogu in je to za njih prvo pokalno gostovanje v tej sezoni.

Domači trener je pričel tekmo z Vidic, Omerzel, Žarn, Štefanič, Hafner, Bukovec in Merslavič.
Gostje, pod vodstvom Borisa Klokočovnika, tudi tokrat nise bile popolne. Tekmo so pričele s kapetanko Nežo Pec, Brino Stropnik, Tejo Kogej, Ano Trbojevič-Ovčar, Špelo Majcen, Niko Vovk ter prosto igralko Adelo Škoflek.

Uvodni niz so bolje začele domače igralke, ki so povedle z 2:0 in nato 6:4. V nadaljevanju gledamo izenačeno igro z rahlo pobudo domačink, ki prvič resneje povedejo na 16:13, kjer so se naša dekleta zbrala prvič ob klopi. V nadaljevanju gledamo izenačenje na 17:17. Domačinke imajo vnovič pobudo in povedejo 19:17 ter 21:19. Po drugem odmogu gostij iz Zreč so domačinke priigrale še dve točki za vodstvo 23:19. Niz so zaključile z asom pri 25:21.

Uvod nalednjega niza je bil povsem po volji domačih navijačev. Po vodstvu 5:0 je BOris Klokočovnik menjal proste igralke in v igro poslal Janjo Jakob. Po znižanju vodstva 6:3 so domačinke vnovič odigrale svojo serijo točk ter povedle z 11:4. Po dvanajsti domači točki so naša dekleta naredila serijo štirih točk in znižala na 12:9, kjer pa je gostujoči trener zahteval svoj prvi odmor v nizu.Po odmoru so zrečanke na trenutek držale igro, a sogostj z mini serijo ušle na 17:12. Dva odmora odbojkaric Weilerja nista prinesla preobrata in domačinke so niz glatko dobile na 25:17.

Niz, ki bi lahko odločil tekmo se je pričel izenačeno 3:3. Nato je sledila predolgo čakano iskrenje WeilerVolleyGirls, ki so povedle z 3:10 in tako prikazale najdaljšo serijo točk nakmi. Domačinke uspejo z dvema zaporednima točkama, a so jim naša dekleta vrnila tri, ki pa so imele za posledico odmor na domači klopi. Po odmoru so domačinke poizkušale z menjavami prekiniti serijo Weilerjevih iskric, a jim vse do konca niza ni uspelo. Zrečake odločijo niz v svojo korist pri 8:25 in znižajo na 2:1 v nizih. 

V naslednjem nizu gledamo pobudo naših igralk, ki povedejo s 1:4 in po domačem odmoru s 3:7. Pri vodstvu Weiler Zreče s 10:15 opravijo domačinke menjavo, ki jim prinese dve zaporedne točke in reakcijo iz naše klopi z odmorom. Po odmoru sta si ekipi izmenjali po dve točki, nato pa so naša dekleta na servis Špele Majcen naredila serijo treh točk in po domačem odmoru nadaljevala z asom ter svoj niz na servisu zaključila na rezultatu 15:22. Po domači napaki na mreži in neuspešnemu bloku ter napaki v napadu naše vrste je reagiral Boris Klokočovnik z odmorom. Po odmoru smo dve točki slabo sprejeli in nato z napadom Teje Kogej le zaključili niz na 20:25 in izenačili na 2:2. 

Odločilni niz smo odločno napadli v prvi točki, a nato anredili napako na servisu in v napadu ter dopustili vodstvo domačim z 2:1. Po menjavi na servisu, kjer je vstopila Daša Lajhar smo naredili serijo štirih točk in povedli 2:5, a so domačinke vrnile svojo serijo ter izenačile na 5:5. Z napadom Teje Kogej, ki je odšla nato na servis, smo povedli 5:8. Po menjavi strani naredimo napako na serviu, a nato dvakrat odlično napademo preko Neže Pec in povedemo 6:10, ko vzame domači trener svoj drugi odmor. Z blokom Nike Vovk povedemo 7:12 in po servisu Brine Stropnik še 7:13. Domačinke se vrnejo in znižajo na 11:14, kjer je bil odmor za naše odbojkarice. Po odmoru naredijo domačinke napako na servisu ter zaključijo na 11:15. Weiler Volley Girls so tako vknjižile novo zmago in se uvrstile v 1/4 finala pokala Slovenije.

1/4 finalne tekme so na razporedu predvidoma 13.11.2019. WeilerVOlleyGirls je žreb namenil novo gostovanje, tokrat pri ekipi Gen-I Volley iz Nove Gorice. Tekma bo za naša dekleta še posebej zanimiva, saj bosta na onstran mreže stali dolgoletni igralki Zreč in reprezentantki trenerja Borisa Klokočovnika, Ana Žigon ter Neli Goršek


Boris Klokočovnik, trener Weiler Volley Zreče: V prvih dveh nizih smo odigrali hudo slabo na sprejemu. Napad na krilih je bil podpovprečen. Manjkala je tudi motivacija oz. želja za zmago. Hitro so spoznale, da s to igro ne bo uspeha. V tretjem nizu smo menjali igralna mesta, kar se je obrestovalo z boljšo igro in manj tehničnimi napakami. Naslednji niz smo gladko dobili in nato zanesljivo odigrali še zadnja dva niza. V naslednjem krogu nas čaka prvoligaški obračun +, kjer bomo z zanimivostjo spremljali tudi naše bivše igralke v Gen-I Volleyu.

Neža Pec, kapetanka Weiler Volley Zreče
: Po nezbranih prvih dveh setih smo se v tretjem končno zbrale in ostale zbrane ostale tri sete. In tako prišle v 1/8 pokala. Hvala zvestim in bučnim navijačem za prepotrebno podporo.

Perič, trener TPV Volley NM: Dobro smo začeli in super odigrali prvi del tekme. Nato smo padli v tretjem setu, ker je težko držati dobro igro na tem nivoju proti dobri ekipi, ki igra v zgornjem delu 1B.lige. Pozali smo, da lahko igramo ko imamo koncentracijo popolno. Če nam pade imamo težave in težko igramo. V ligi smo začeli dobro in smo natodvakrat zgrešili. Upam, da danes nismo izgoreli za jutrišnjo tekmo. Igramo proti Piranu, kjer si lahko želimo isto atmosfero kot danes. Upamo, da nam uspe, a bomo videli kako bodo reagirale proti ekipi na istem nivoju igre. CIlj sezone je da kadetinje in mladinke naberejo izkušnje in da se naslednje leto sestavimo in poskusimo priti morda blizu 1B. lige. Težka je pot, a imamo svoje cilje. Tukaj se počutim vredu. Sedaj sem tretje leto, Malo težje sem se navadil na ta ritem, ker je veliko študentk in srednješolk. Prej sem delal v Mladosti, kjer sem treniral 2x dnevno. v tretji sezoni, ki jo sedaj imam tukaj sem nekako privajen tudi na ta ritem dela. 

Tadeja Žarn, kapetanka TPV Volley NM: V tekmo smo šle z željo po dobri in borbeni igri in kmalu začutile da se lahko kosamo s takšno ekipo. S svojo dobro igro preko penala in borbo v obrambi smo zasluženo uzele prva dva seta favorizirani ekipi. Nato pa je sledil preobrat,Zrečanke so se prebudile in odlično napadale na servisu.Imele smo ogromno težav na sprejemu in igra enostavno ni stekla,ker nažalost nismo morale več slediti temu tempu igre.Čestitke nasprotnicam za lepo zmago in srečno naprej!

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details