FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

V 3. krogu 1A. DOL za ženske sta se srečali ekipi SIP Šempeter in Formula Formis. S 3:0 (21, 17, 20) so bile uspešnejše domačinke, ki so se veselile prve prvenstvene zmage.

Športna dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 190, sodnika Markelj Blaž, Klinar Nejc.

Sip Šempeter: Lakovšek 11, Lekše, Vrhovnik 12, Forštnarič 5, Božič Mojca 4, Žnidar 14 , Praunseis 7 , Podbregar , Doler, Mazej (L) Trener: Beno BOŽIČ.

Formula Formis: Bavdaž 7, Ajnihar 1, Zdovc Sporer 3, Tupikina 4, Vovk 6, Košenina 8, Džaković 14. Trener: Iztok Kšela.

V tekmi tretjega kroga, sta se med sabo pomerili ekipi, ki sta v lanski sezoni krojili vrh lestvice. V prvem nizu so domače odbojkarice bolje pričele srečanje in z dobrimi servisi in igro v obrambi povedle 7:3, zato je gostujoči trener tudi vzel prvi odmor. Šempetranke so še naprej nadaljevale odlično in povedle 11:5. Nato pa so gostje dobro odigrale v bloku in na semaforju je bilo že 11:8, zato je domači trener vzel polminutni odmor, kar se je puncam obrestovalo in na semaforju je bilo 14:9. Pri rezultatu 14:10 je odlično obrambo naredila libero Formisa Sešel in gostje so se razigrale (17:15). Pri rezultatu 18:17 je odšla na servis Košenina in po odličnem napadu Petre Vrhovnik je bilo na semaforju 19:17. Po dobrem servisu Anastazije Žnidar in zaključenim napadu Vrhovnikove, pa je bil Kšela primoran vzeti drugi odmor (20:17). Na servisu je nadaljevala Žnidarjeva, ki je odigrala odličen servis, ampak gostujoča ekipa, je imela ogromno srečo, saj se je Ajniharjevi žoga peljala po mreži in na koncu padla v igrišče. Pri rezultatu 23:20 po odličnem napadu Žnidarjeve in dotiku Ajniharjeve, sodnika le tega nista videla. Na srečo na koncu niza to ni bilo krivo, da bi domačinke niz izpustile iz rok, po slabem napadu Košenine je niz pripadel domačinkam s 25:21.

Drugi niz so bolje pričele igralke Formisa, z dobrimi servisi in napadi Dzakovićeve so povedle (2:5). Po servisu Lakovškove pri 6:7 se je v napadu odlično znašla Žnidarjeva in rezultat je bil izenačen na 7:7. V nadaljevanju so bolje začele v napadu Šempetranke, pri katerih sta prednjačili Forštnaričeva in Žnidarjeva ter pri rezultatu 11:9 primorale Kšelo do prvega odmora v drugem nizu. Domačinke so nadaljevale odločno, na servisu v napadu pa je Lakovškova zaključevala težke žoge in tako je bil Kšela primoran pri 14:10 vzeti drugi odmor. Po as servisu Božičeve je bilo na semaforju že 17:10.Pri 19:10 je v igro namesto Vovkove vstopila Zdovc Sporerjeva, ki je v prvem napadu tudi zaključila žogo za 19:11. Gostje se niso predale in po odličnih servisih Košenine zmanjšale rezultat na 20:14. Ob koncu niza smo videli tudi dve osnovni napaki v napačni postavitvi ekipe Formisa in Šempetranke so vodile 24:14. Gostje so poskusile še z odličnimi servisi, ampak je niz uspešno zaključila Vrhovnikova (25:17).

Tretji niz so odlično začele domače odbojkarice, ki so po dobrih servisih Mojce Božič povedle s 4:0. Ekipa Formisa se je vrnila v igro po odličnih servisih Košenine (6:5). Nadaljevanje niza je bilo zelo izenačeno, igralo se je točko za točko, ampak po odličnem servisu Forštnaričeve (13:11), je bil trener Kšela primoran vzeti prvi odmor. Bolje so nadaljevale domačinke, ki so po atraktivni točki Božičeve in nato še njenih odličnih dveh servisih, vodile že s 17:12. Trener Kšela je pri tem rezultatu vzel tudi drugi odmor. Pri rezultatu 21:18 je moral po prvem odmoru poseči tudi domači trener, kar pa je Šempetranke prebudilo in tekmo so po odličnem napadu Forštnaričeve ter servisu v mrežo Džakovićeve dobile in slavje se je v Šempetru lahko pričelo.

Beno Božič: “Tekma s Formisom je bila danes zelo pomembna, saj smo imeli zelo težek razpored in po dveh porazih je današnja zmaga dobra motivacija za naprej in dokaz, da smo na pravilni poti. Zahvalil bi se še vsem navijačem, ki so danes odlično navijali za našo ekipo.”

Vir: OK ŠEMPETER

Foto: www.oksempeter.si

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details