FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Športna dvorana ŠIC Ljutomer, 23. november 2019, gledalcev 200, sodnika : Mojca Tovornik  ( Maribor ), Sanja Miklošič, zapisnikar: Saška Belec.

V sedmem krogu 1 B. lige za odbojkarice sta srečali ekipi iz vrha prvenstvene lestvice , ŽOK Ljutomer in ŽOK G.S.V. Ptuj. Srečnejše tekmice so bile Ptujčanke, ki so tekmo dobile z rezultatom 1:3. ( 19:25, 25:27, 25:22 , 21:25). 

ŽOK Ljutomer: Makoter (13), Sakovič (13), Crvenković (9), Kosi (3), Svatina, Petek (14), Kutnjak (11), Rakuša, Pintarič (6), Vnuk. Trener : Tot

ŽOK G.S.V. Ptuj: Horvat Lea, Tomanič, Kovačec (14),Škraban (17) Stavbar(4), Horvat Ana (7), Paternost, Milošič (11), Koren, Pignar (L), Sužnik (14). Trener: Oletič Svetlana, Horvat Marjana (pomočnik).

Tekmo so boljše odprle goste, ki so povedle z 1:3, po dveh napakah gostujočih igralk, pa je bil rezultat izenačen na 3:3. Po napadu Kaje Makoter in asu Sare Sakovič, so domačinke povedle s 5:3. Po odmoru na zahtevo trenerke Ptuja, so gostje po zaslugi Horvat Ane povedle z 6:7 in nato po dveh uspešnih napadi še z  7:10, ko je domači trener zahteval odmor. V nadaljevanju igre  sta bili ekipi dokaj izenačeni, prav tako rezultat, ki je bil izenačen pri 12:12. Po zaslugi Kaje Makoter in Sare Sakovič, so domačinke povedle s 15:12, gostujoča trenerka pa je zatem  zahtevala  drugi odmor. Ta je bil uspešen, saj so se gostje zbrale ter povedle s 16:17, sara Kutnjak pa je izenačila na 17:17, Adela Pintarič pa povedla s 18:17. Po borbeni igri na obeh straneh , so  Ptujčanke po napakah v domači vrsti ter nekaj dvomljivih momentov v igri, ki sta jih sodnici prisodili v korist gostij, kar je razburilo domačine, so le-te prvi set dobile z rezultatom 19:25.  

Drugi set so boljše pričele domačinke, ki so po zaslugi dobrih servisov Crvenković Antonele povedle s 3:0, gostje pa so nato po napadu Škraban Ive, povedle s 3:4 in nato še z 3:6. Po odmoru domačega trenerja, sta obe ekipi nadaljevali z zelo dobro in borbeno igro. Srečnejše so bile gostje, ki so dosegale točko za točko, domačinkam pa nekako ni uspelo zaključiti svojih napadalnih akcij, tudi na račun odlične igre Ptujčank v obrambi. Adeli Pintarič je z asom uspelo rezultat znižati na 7:8, gostujoča trenerka pa je takoj zatem zahtevala odmor. Po odmoru je bila igra še naprej izenačena in na obeh straneh zelo kvalitetna. Rezultat je bil ponovno izenačen pri 10:10, Sara Kutnjak pa je domačinke povedla s 11:10 in nato po uspešnem napadu Kaje Makoter še z 15:12. Gostje so po zaslugi Škraban Ive rezultat izenačile na 15:15. Po dveh zaporednih napakah domačink in  uspešnem napadu, so Ptujčanke povedle s 16:18, Kaja Makoter in Sara Kutnjak pa sta izenačili na 18:18. Rezultat je bil ponovno izenačen pri 22:22, ko sta domačinkam točko z blokom priborili Barbara Petek in Adela Pintarič. Na koncu seta so imele domačinke kar dve zaključni žogi, ki pa jih niso znale izkoristiti. To so izkoristile Ptujčanke ter tudi drugi set nekako srečno dobile z rezultatom 25:27.    

V tretjem setu Ptujčanke po zaslugi Ive Škraban povedle kar s 1:5, po nekaj točkah domačink, pa še z 5:8. Po treh zaporednih točkah Ljutomerčank, je trenerka Ptuja vzela odmor in dala svoji ekipi nove napotke za igro.  To ni zmedlo domačink, saj so v tem delu seta prikazale odlično igro ter povedle s 12:8 in nato še po uspešnem napadu Sare Sakovič  z 15:9 in po dveh napakah Ptujčank še z 17:10. Kaja Makoter je dosegla 20 točko za  domačinke, Ptujčanke pa takoj zatem svojo 13. Po napaki gostij, so domačinke povedle s 21:13. Po treh zaporednih točkah Ptujčank, je domači trener zahteval drugi odmor, da umiri svoje igralke. To mu je deloma uspelo, saj so Ljutomerčanke ta set zasluženo dobile z rezultatom 25:22.    

V četrtem setu so Ptujčanke spet povedle s 1:4 , domačinke pa nato po uspešne napadu barbare Petek, znižale na 4:5 in po uspešnem varanju Antonele Crvenković na mreži še na 5:6 in kasneje po dobrem  napadu Sare Sakovič še na 6:7. Ptujčanke so v nadaljevanju povedle s 9:11. Nika Kosi je z asom izenačila na 11:11, Ptujčanke pa so spet povedle za tri točke, ko je trener Tot zahteval odmor.  Po odmoru smo še naprej gledali odlično igro obeh ekip, ki sta izmenično dosegali točko za točko, Sara Sakovič je izenačila na 16:16, Iva Škraban in Karmina Sužnik pa Ptujčanke v vodstvo z 17:20. Po napaki iste igralke, so se Ljutomerčanke približale na točko zaostanka. To pa je bilo žal premalo, saj so Ptujčanke bile v zaključku zanesljivejše ter set dobile z rezultatom 21:25.  

Kljub porazu, so Ljutomerčanke pokazale na trenutke odlično igro. Žal je to bilo tokrat za kvalitetno ekipo Ptuja premalo. Vsekakor pa obetajoče za nove igre v nadaljevanju prvenstva. Obe ekipi si zaslužita za prikazano na derbiju lige, vso pohvalo. Žal je bilo tokrat na tekmi tudi nekaj dvomljivih sodniških odločitev, ki sicer na rezultat niso vplivale, so pa  precej razburile številno publiko.

Izjave : Andrej Tot, trener ŽOK Ljutomer:« Škoda, ker se nam v prvem in drugem setu ni izšlo čepravc smo imeli možnosti za zmago. Po odlični igri v tretjem setu, smo v zadnjem izgubili moči, da bi lahko premagali Ptujčanke. Vsem svojim igralkam pa lahko čestitam za borbenost in vse kar so tokrat prikazale. Sem nekak ponosen nanje, ker so se tako srčno borile za svoj klub«.

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details