FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Športna dvorana Brinje, 23. november. 2019, gledalcev 200, sodnika Gregor Novak (Dvor) in Simon Štamcar (Mokronog)

Slab dan Grosupeljčank in veliko napak, na drugi strani pa zanesljiv servis in sprejem Šempetrčank za dobro igro v napadu so bili recept za gladko zmago gostij. Atka Grosuplje : SIP Šempeter 0 : 3 (-21, -15, -16).

ATK Grosuplje: Habjan, Pavič 7, Krogelnik, Trunkelj 1, Kobilca, Bevc, Kukman N. 1, Kukman I. 3, Ahlin 6, Čotar5, Lenart 1, Čož 5, Mijoč 14, trener; Simon Krakar, pomočnika trenerja: Rok Pucelj in Matija Slobodnik.

SIP Šempeter: Rituper, Božič 5, Čmila 8, Praunseis 15, Žnidar 6, Banko (L), Božič, Lekše 6, Mazej (L), Vrhovnik, Lakovšek 8, trener: Božič Beno, pomočnik trenerja: Božič Simon

Po vnaprej odigrani tekmi v Novi Gorici in po preložitvi tekme z Mariborčankami, so Grosupeljčanke po treh tednih zopet odigrale prvenstveno tekmo. Dolg premor je prekinil njihov zmagovalni ritem, kar so s pridom izkoristile bolj izkušenejše gostje in tekmo gladko dobile s 3:0.

V prvem setu so igralke ATK Grosuplje še držale korak s Štajerkami do rezultata 9 : 11, nato pa so gostje z zanesljivim servisom, dobrim sprejemom, blokom in z igro v napadu praktično brez napak, počasi točko po točko višale prednost do 12 : 18. Na drugi strani anemična igra domačink, ki so kljub številnim napakami na servisu in z dotiki mreže, v zaključku seta le uspele znižati vodstvo gostij na 18 : 21, to pa je bilo tudi vse. Šempetrčanke so se po samo 24 minutah igre veselile vodstva z 1 : 0 v setih.

V drugem setu popolnoma identično dogajanje na igrišču. Če je Grosupeljčanke na prejšnjih tekmah krasilo veselje ob vsaki doseženi točki in medsebojno glasno vzpodbujanje na in ob igrišču, so tokrat samo mirno opazovale potek dogodkov, kjer je bila praktično na igrišču vidna samo ena ekipa. Ekipa SIP Šempetra. Tudi v drugem setu so gostje iz Šempetra vodile praktično od začetka do konca. Grosupeljčanke so grešile na servisu, osnovne napake v igri kot so dotik mreže in slaba igra v napadu, pa so prinašale še dodatne točke Štajerkam, ki so na koncu še z večjo razliko kot v prvem nizu dobile tudi drugega. Na semaforju izpisal rezultat 15 : 21 za Šempetrčanke, ki so zasluženo povedle z 2 : 0 v setih.

V uvodu tretjega seta je že kazalo, da so se Grosupeljčanke končno prebudile in da bomo priče bolj izenačeni igri. In taka igra je res bila do delnega rezultata 10 : 10, nato pa so gostje povedle za dve točki in to razliko ohranile do 14 : 16. Ko so številni gledalci pričakovali preobrat, so Štajerke točko za točko višale razliko in do konca seta je igralkam ATK Grosuplje uspelo osvojiti samo še dve točki in set se je končal s 16 : 25 za končno zmago Šempetrčank s 3 : 0. Pri Grosupeljčankah je s 14 točkami izstopala Helena Mijoč, pri gostjah iz Šempetra pa Nina Praunseis 15.

Tekma je bila zaključena po samo 68 minutah igre. Vzrok temu pa je bila premišljena in taktično dobro izpeljana igra Štajerk, ki so se očitno zavedale, da bodo po treh tednih premora igralke iz Grosuplja izgubile tekmovalni ritem in ne bodo tako motivirane in glasne na igrišču kot so bile v prejšnjih tekmah državnega prvenstva. Med tekmo smo bili priča le nekaj daljšimi izmenjavami žog v polju, v glavnem pa so gostje iz Šempetra v samo nekaj potezah dosegale točke kot po tekočem traku, k temu pa so jim veliko pripomogle še Grosupeljčanke s številnimi napakami.

Zmaga Štajerk je popolnoma zaslužena. Dolenjke pa so po sobotni tekmi dobile jasno sporočilo, da se bo potrebno za nove zmage ponovno zbrati in motivirati pred nadaljevanjem druge polovice prvega dela državnega prvenstva, v katerem so bile prijetno presenečenje za vse ljubitelje ženske odbojke. Čimprej je potrebno pozabiti sobotni grenki poraz in se vrniti v zmagovalni ritem, saj jim le ta lahko prinese želeno uvrstitev med šest najboljših ekip prvega dela državnega prvenstva, v katerem se bo odločalo o naslovu državnih prvakinj.

Še izjavi obeh trenerjev:

Beno Božič, trener SIP Šempetra: Zadovoljni smo s prikazanim, vedeli smo, na kakšen način moramo igrati proti ekipi iz Grosuplja. To nam je v večini časa super uspevalo, zato sem zadovoljen, da smo končno uspeli stabilizirati sprejem in zaradi tega smo zelo lahko igrali tudi v napadu.

Simon Krakar, trener ATK Grosuplje: Žal danes nismo imeli niti ene razpoložene igralke. Poskušali smo z rotacijami in menjavami spremeniti potek tekme, ampak enostavno nisem našel prave šesterke, ki bi se prebudila na igrišču in naredila preobrat na tekmi. Dogovorili smo se, da bomo na nasprotno ekipo izvajali pritisk s servisom. To nam ni uspevalo, nasprotnice so se razigrale in težko je bilo vso tekmo loviti priključek.

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details