FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

Tekmo so boljše začele igralke s Primorske, ki so povedle z rezultatom 7:1. Šele zatem so se domačinke otresle začetne treme ter pričele igrati bolj zavzeto ter se z gostujočo ekipo izenačile pri rezultatu 8:8. Ekipi sta po izenačenju izmenično osvajali točke vse do rezultata 15:15, zatem pa so pobudo prevzele Primorke ter z dobrimi servisi dobile nekaj točk naskoka. Poteka tekme ni spremenil niti tehnični odmor, ki ga je vzel trener Tot, saj se ritem tekme ni bistveno spremenil. Gostujoča ekipa je po zaslugi odličnega serviranja LovšinTajde in ob pomoči Ćorić Marine dosegala točko za točko, medtem ko se Ljutomerčanke niso mogle približati za več kot štiri do pet točk. Ker se igra domačink tudi na koncu seta ni bistveno izboljšala, so Primorke set zanesljivo dobile z rezultatom 25:20.

V pričetku drugega seta je bil rezultat izenačen do rezultata 6:6, ko se je gostujoča ekipa po več zaporednih napakah domačih igralk odlepila za nekaj točk naskoka. Igra domačink pa je dokončno razpadla pri rezultatu 11:13, ko sta bili dve sporni točki dosojeni gostujoči ekipi. Kljub borbeni igri domačink, se te točkovno niso uspele izenačiti z Primorkami, ki so še naprej igrale svojo igro pritiska z  močnimi servisi, na katero domačinke niso našle prave rešitve in bile v tem delu igre kljub poskusom Nataše Anželj dokaj nemočne in slabše nasprotnice.

Tudi v začetku tretjega seta sta bili ekipi izenačeni pri rezultatu 3:3, ko je pobudo spet prevzela gostujoča ekipa ter povedla z rezultatom 9:4. Kljub poskusom domačink, da bi preobrnile potek tekme, jim to nikakor ni uspelo saj tokrat niso imele nobene razpoložene igralke. Vse preveč je bilo lastnih napak v igri, kar je pomenilo, da so Primorke povedle z rezultatom 12:7. Tudi po tehničnem odmoru trenerja Tota, se slika na igrišču ni spremenila, saj je gostujoča ekipa še naprej igrala zelo dobro, posebej Trobec Koni. Do konca seta smo še naprej gledali zelo dobro igro Primork, ki so bile tokrat v vseh elementih odbojke boljše nasprotnice. Domača ekipa, ki ji tokrat ni šlo kaj dosti od rok, naredila pa je tudi veliko lastnih napak na servisu, tokrat ni bila na nivoju prikazane igre iz prvega kola, kjer so se odlično borile z ekipo iz Puconec. Tudi ta set so dobile Primorke in sicer z rezultatom 25: 16. Velja pa pohvaliti številčno publiko, ki je ves čas bodrila domačo ekipo, četudi njihova igra ni bila na pričakovanem nivoju.

Sebastijan Mikša: "Sam sem nekako vedel, da smo po kvaliteti boljša ekipa od domačink, ki so se sicer trudile po najboljših močeh, vendar je kvaliteta kljub temu na naši strani. Naša ekipa je igrala tako kot smo se dogovorili, za kar ji čestitam. Ljutomerčankam pa želim v bodoče več uspeha ter seveda čestitke številčni publiki, ki se je zbrala v  lepi športni dvorani."

Andrej Tot: "V današnji tekmi smo želeli prikazati nekaj več odločnosti, saj smo v prejšnjem krogu igrali proti močni ekipi Nove KBM. V prvem nizu, po slabem začetku, smo uspeli priključiti rezultatsko, a smo v drugem delu niza zopet naredili preveč napak. Pričakujemo, da se bo število teh napak zmanjšalo in bomo v bodoče na kakšni tekmi lahko imeli več momentov za obrniti rezultat v našo prid. Danes nam to ni uspelo."

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details