FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Ali so odbojkarice Calcit Volleyja že prebolele manjšo krizo, v katero so zašle s porazom v Kašteli, se bo najbolje videlo v prihodnjih treh tednih, ko slovenske pokalne zmagovalke čaka niz pomembnih tekem.

Po tekmi z aktualnimi državnimi prvakinjami čaka varovanke Gregorja Rozmana do novega leta še prva tekma prvega kroga pokala Challenge s praško ekipo PVK Olymp, pa tekma z GEN-I Volleyjem, ki bo tako kot z Mariborčankami štela dvojno ter povratni tekmi z Ankarančankami v domačem pokalu in Pražankami. S tem pa tekem do novega leta še ne bo konec, kajti 14. decembra bodo v srednjeevropski ligi gostile Jedinstvo Brčko, teden dni pozneje pa se bodo z Ankaranom pomerile še v domačem prvenstvu. Na vseh teh tekmah bo pomembno vlogo imela Lucy Charuk, ki se je po lanski vrnitvi v Calcit Volley odločila, da svojo kariero nadaljuje v Kamniku.

»Da bom ostala v Kamniku, sem se odločila že pred koncem lanske sezone. Resnično uživam v igranju za Calcit Volley in vesela sem, da smo se z vodstvom kluba dogovorili za nadaljevanje sodelovanja. V lanski sezoni smo bile uspešne v pokalu, pa tudi sicer mislim, da smo imele uspešno sezono, čeprav smo bile v prvenstvu le tretje, toda ker uživam med soigralkami in imamo odličnega trenerja, je bila to zame lahka odločitev,« je razloge za nadaljevanje kariere v Kamniku, pojasnila odbojkarica iz Vancouvra, ki je s Kamničankami pokalno lovoriko osvojila tudi leta 2014. Nato jo je pot zanesla v Nemčijo in Romunijo.

Po odličnem začetku sezone in zmagah proti lani najboljšima ekipama domačega prvenstva so odbojkarice Calcit Volleyja zašel v manjšo krizo. Tudi po prvih dveh nizih sobotnega obračuna z zagrebško Mladostjo je vse kazalo na drugi zaporedni poraz v srednjeevropski ligi, toda v nadaljevanju jim je uspel popolni preobrat.

»Tudi sama menim, da je mini kriza, ki smo jo imele v Kašteli, zdaj za nami. Zmaga na tekmi priti Mladosti je bila zelo pomembna, saj so Zagrebčanke veliko močnejše od Kaštele, vendar se je na tej tekmi pokazal naš ekipni duh. Prav vsaka od nas je prispevala svoj delež k zmagi in to je dobra osnova za nadaljevanje sezone. Zavedam pa se, da je to šele majhen korak na poti k uresničitvi naših ciljev v letošnji sezoni. Nikakor ne smemo pozabiti na pokalno tekmo z Ankaranom. Šele po njej bomo razmišljale o Novi KBM Braniku,« opozarja odlična kanadska blokerka, ki se zaveda, da bodo Mariborčanke doma veliko bolj nevarne, kot so bile ob začetku sezone v Kamniku.

»Prepričan sem, da ima zdajšnja Nova KBM Branik več ritma, kot ga je imela v začetku sezone, ampak to velja tudi za nas. Res je, da bodo Mariborčanke v enaki zasedbi kot so bile v Kamniku, toda zdaj so bolj uigrane, pridobile so nekaj novih izkušenj, zagotovo pa je zanje velik plus igranje v ligi prvakinj. Toda hkrati bo to priložnost tudi za nas, da dokažemo, da smo konkurenčne ekipam v tem tekmovanju. Sicer pa se tudi že veselim tekem v pokalu Challenge. Lani smo prišle do četrtfinala in prav nič ne bi imela proti, če bi ta uspeh ponovile ali celo nadgradile,« je v pričakovanjih novih izziv nekdanja reprezentantka Kanade.

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details