FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Športna dvorana Brinje, 7. december 2019, gledalcev 200, sodnika Nejc Klinar in Sandra Hodžič.

Konec dober, vse dobro, bi lahko rekli za sobotno tekmo, v kateri so Grosupeljčanke po preobratu slavile tesno zmago nad mladimi igralkami Formisa, ki so se na koncu zasluženo veselile prve točke v letošnjem prvenstvu. ATK Grosuplje - Formis 3:2 (-24, -22, 19, 24, 12).

ATK Grosuplje: Pavič 23, Kogelnik 6, Trunkelj 3, Kobilica (L), Bevc 2, Kukman N., Kukman I. 2, Ahlin 4, Čotar 7, Lenart 3, Čož 6, Mijoč 24, trener; Simon Krakar, pomočnika trenerja: Rok Pucelj in Matija Slobodnik.

Formis: Bavdaž 6, Keglevič 4, Radanović 28, Zupan (L), Godec 6, Detiček, Gradišnik Klanjšček 20, Pravdič 6, Štampar 5, Šalamun, Halužan Sagadin 1, trener Dušan Jesenko, pomočnik trenerja Sebastjan Zorenč.

Glede na dosedanji potek državnega prvenstva na sobotni tekmi prav gotovo nihče v Športni dvorani Brinje ni pričakoval takega začetka in konca tekme. Že takoj v uvodnem setu je bilo jasno, da se mlade igralke Formisa ne bodo vnaprej predale favoriziranim Grosupeljčankam in na koncu je rezultat 3:2 za Grosupeljčanke pokazal, da je bilo temu res tako.

Prvi set so po izenačenem začetku bolje nadaljevale igralke ATK Grosuplje in povedle s 14:11. Po odmoru, ki ga je vzel gostujoči trener Jesenko, so po dveh zaporednih asih Pavičeve Grosupeljčanke povedle z 21:15. Vse je že kazalo na gladko dobljeni set, ko se je Dolenjkam ustavilo in z asom Keglevičeve so gostje rezultat izenačile na 23:23 in nato set z asom tudi zaključile za končnih 24:26.

V drugem setu so goste več kot odlično začele in s tremi zaporednimi asi Radenovićeve povedle z 1:6. Domačinke so vztrajno nižale zaostanek in, ko so pri izidu 12:12 igralke ATK Grosuplje in številni gledalci v Športni dvorani Brinje pričakovali dokončni preobrat na igrišču, je gostjam iz Hoč ponovno uspelo z dvema asoma Gradišnik Klanjščkove priigrati prednost petih točk za 16:21. Ko je že kazalo, da bodo tudi drugi set gladko dobile Štajerke, je Dolenjkam še uspelo znižati na 21:23, kar pa je bilo vseeno premalo in na koncu so se vodstva v setih z 2:0 veselile gostje, na semaforju pa se je izpisal rezultat 22:25. Malce nepričakovano, a povsem zasluženo.

Tudi tretji set so bolje začele gostje in povedle s 5:9, nato pa so Grosupeljčanke z blokom in dvema asoma Čotarjeve uspele rezultat izenačiti in celo povesti z 10:9. Igralke Formisa pa kljub petim zaporednim točkam ATK Grosplja niso popustile. Pri rezultatu 12:12 so si Grosupeljčanke po bloku Lenartove le priigrale dve točki naskoka, da bi si nato po dolgi izmenjavi in odlični igri obeh ekip v polju, priigrale pet točk prednosti za 20:15. Gotje so še uspele rezultat znižati na 22:19, to pa je bilo vse in z asom Čotarjeve za 25:19, so Dolenjke uspele znižati vodstvo gostij na 1:2 v setih.

Tudi v četrtem setu smo spremljali podoben začetek  kot v prejšnjih treh. Bolje so začele gostje iz Hoč in povedle s 3:8, 8:13 in 12:17, a se Grosupeljčanke niso predale. Uspele so ujeti priključek pri 21:22, nato pa je sledila dramatična končnica. Štajerke so povedle z 22:24 in ko je gostjam za končno zmago in sploh prvo zmago v letošnjem prvenstvu manjkala samo še točka, so Dolenjke v napeti končnici uspele izid izenačiti na 24:24 in nato po dveh zaporednih točkah tudi zaključiti set na 26:24 za izenačenja na 2:2.

O zmagovalcu je odločal peti set, v katerem sta se v prvem delu obe ekipi menjavali v vodstvu in pri rezultatu 10:10 še bili poravnani, nato pa so Grosupeljčanke z asom Pavičeve povedle za točko in nato še s 14:11, kar je bilo dovolj za končno dobljeni odločilni peti set, ki ga je z uspešnim napadom zaključila Mijočeva za končnih 15:12.

Kaj reči za sobotno tekmo polno preobratov, na kateri so se zmage veselile Grosupeljčanke, prvo točko v letošnjem prvenstvu pa so si zasluženo priigrale tudi mlade igralke Formisa. Igra obeh ekip je bila na solidnem nivoju in na igrišču smo bili priče vsem tistim elementom odbojkarske igre, ki krasijo ta šport. Grosupeljčanke so se zavedale pomena sobotne zmage in novih točk, če se v nadaljevanju prvenstva želijo uvrstiti v modro skupino, zato so igrale nesproščeno in v krču. Zmaga ni nikoli podarjena in ne pride sama od sebe, potrebno si jo je priigrati na igrišču. Sobotna tekma je pokazala, da so Grosupeljčanke sposobne dodati svoji igri tudi vztrajnost in nepopustljivost do zadnje točke, za kar velja pohvaliti celotno ekipo. Na koncu se je vse izteklo po željah in pričakovanjih Dolenjk in sobotna zmaga jim je pomembna in vzpodbudna popotnica za uspešno nadaljevanje državnega prvenstva.

Pri Grosupeljčankah sta bili najbolj razpoloženi za igro Mijočeva s 24 in Pavičeva s 23 točkami, pri gostjah iz Hoč pa Radanovićeva z 28 in Gradišnik Klanjščkova z 20 točkami.

Izjavi po tekmi:

Kaja Keglevič, kapetanka Formisa: "Prikazale smo dobro igro, trudile smo se od samega začetka, a smo na koncu žal popustile, naredile nekaj napak in grešile na servisu, toda, osvojile smo točko, kar je za nas super."

Helena Mijoč, igralka ATK Grosuplje: "Na koncu se je vse dobro izteklo. Težko se je bilo pobrati po dolgem premoru in dveh porazih, zato smo potrebovale več časa, da smo prišle nazaj v igro. Po tej zmagi bomo pravo gotovo imele več poguma za naslednjo tekmo in optimistično gremo v nadaljevanje prvenstva."

Avtor: ATK Grosuplje

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details