FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Športna dvorana Brinje Grosuplje, 21. december 2019, gledalcev 200, sodnici Eva Tomec in Klara Srša

Z zasluženo sobotno zmago v Grosuplju so si Primorke priigrale priključek in ostajajo v skupini treh ekip, ki bodo odločale o tem, kateri dve bosta nadaljevali prvenstvo v modri skupini. ATK Grosuplje - Luka Koper 1:3 (-20, 20, -20, -20).

ATK Grosuplje: Habjan (L), Pavič 9, Kogelnik 3, Trunkelj, Kobilica (L), Bevc, Kukman N., Kukman I. 6, Ahlin 15, Čotar 4, Lenart 6, Čož 2, Mijoč 18, Pucelj M., trener; Simon Krakar, pomočnika trenerja: Rok Pucelj in Matija Slobodnik.

Luka Koper: Primik, Đukić 6, Raič 7, Suljić 1, Lucas 19, Letrik 3, Jaretič, Kolbl 4, Jovič 3, Pavlovič 1, Cvetanovič 17, Simčič Nađa (L), Debemardi (L), trener: Dragan Grmača, pomočnik trenerja Matjaž Lenarčič

Za sobotno tekmo bi lahko rekli, tekma kot tekma. Pa ni bilo tako. Kako se bo razpletla igra na igrišču, je bilo pomembno za obe ekipi. Z zmago bi si Grosupeljčanke praktično že zagotovile nastopanje v modri skupini, ki bo odločala o naslovu državnih prvakinj. Koprčankam pa bi sobotna zmaga prinesla priključek skupini treh ekip, ki se bodo borile za dve mesti, ki vodita v nadaljevanje boja za državni naslov. Na koncu so se zmage zasluženo veselile igralke Luke Koper, čeprav so večji del tekme lovile zaostanek za ATK Grosupljem.

Prvi set so bolje začele Dolenjske in povedle z 10:4. A Primorke se niso predale in vztrajno so nizale točko za točko, da bi bil rezultat izenačile pri 16:16 in nato z asom Cvetanovičeve celo povedle s 16:18. Grosupeljčanke so nato odgovorile z isto mero in z dvema asoma Ahlinove prišle do vodstva z 19:18. Po izenačenju so Koprčanke z asom Đukičeve povedle z 19:20, nato je igralkam ATK Grosuplja še uspelo izenačiti, potem pa je šlo samo še navzdol. Z nekaj bloki so Primorke v nadaljevanju uspešno zaustavile napade Dolenjk in z blok avtom dosegle 25. točko za vodstvo 1:0 v setih.

Drugi set je bil rezultatsko ves čas izenačen in nobeni od ekip ni uspelo priigrati večje točkovne prednosti. Vodstvo Dolenjk z 18:16 po uspešnem napadu Mijočeve iz druge linije in nato še vodstvo s 23:18 je prineslo olajšanje v domači ekipi, čeprav so Koprčanke še uspele znižati na 23:20, a z dvema točkama so Grosupeljčanke mirno pripeljale set do konca za izenačenje na 1:1.

Tretji set so bolje začele Primorke in povedle z 1:5, Dolenjke pa so uspele rezultat z blokom Lenartove izenačiti na 7:7 in v nadaljevanju po preobratu za točko ali dve ter z dvema asom Pavičeve celo povesti s 15:11 in z 18:13. Ko je že vse kazalo, da bodo Grosupeljčanke tudi drugi niz zanesljivo dobile, Koprčanke niso popustile in so vztrajno nižale vodstvo domačink, da bi z blokom rezultat izenačile na 19:19 in z blokom celo povedle z 19:23. To je bilo dovolj za končnih 20:25 in vodstvo 1:2 v setih.

Tudi v četrtem setu je bolje kazalo Dolenjkam, saj so povedle z 11:6 in 15:9, a Primorke so se dobro zavedale, kaj jim prinaša zmaga na sobotni tekmi in se niso predale. Vztrajale so, z dobro igro v polju in napadom uspele znižati vodstvo domačink in po izenačenju na 18:18 celo povesti z 18:20 in 20:22, nato pa s tremi zaporednimi točkami zaključiti odločilni četrti set na 20:25. Sledilo je veselje Primork ob zasluženi zmagi na »vročem« igrišču ATK Grosuplja kot neposrednemu tekmecu za nadaljevanje prvenstva v modri skupini, ki bo odločala o naslovu državnih prvakinj. S sobotno zmago nad Primorkami bi imele Dolenjke pred neposrednimi tekmicami praktično nedosegljivih devet točk prednosti, tako pa so se jim Koprčanke približale na samo tri točke zaostanka in dve točki zaostanka za Ankaranom.

Izjavi po tekmi:

Dragan Grmača, trener Luke Koper: "Danes smo odigrali zelo pomembno tekmo, ker bi se z zmago približali ekipi ATK Grosuplje, ki je imela pred nami šest točk prednosti. Začetek tekme je bil zelo pomemben za obe ekipi, a bil je še bolj pomemben za nas in v igri do zadnje točke smo v drugem setu po menjavi srednje blokerke uspeli z nekaj njenimi točkami dobiti tretji set in povesti z 2:1. Končna zmaga s 3:1 ni samo rezultat naše dobre igre, ampak tudi naše želje in borbenosti."

Anamarija Ahlin, kapetanka ATK Grosuplje: "Danes bi morale zmagati, a žal v končnicah ni bilo razpoložene igralke, ki bi sete zaključila v našo korist. Igrale smo dobro, manjkal nam je samo zaključek. Sledi prekinitev prvenstva, v tem času se nam bodo zbistrile misli z željo, da bomo nadaljevale prvenstvo z boljšo igro, kot smo jo prikazale na tej tekmi."

Avtor: ATK Grosuplje

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details