FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Banja Luka – Športna dvorana Borik, gledalcev 200, sodnika:Bardić, Muha (oba Hrvaška).

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi enajstega kroga srednjeevropske lige v gosteh premagale Banja Luko s 3:2 (27, 21, -12, -20, 6) . Pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije, ko bodo v petek v polfinalu igrale s SIP Šempetrom, čaka Kamničanke še ena tekma. V svoji dvorani bodo v torek, ob 20. uri, v zaostali tekmi desetega kroga 1A. DOL za ženske gostile ATK Grosuplje.

Banja Luka: Ti. Đapa14, Šorak18, Švraka, Ta. Đapa, Šakotić, Marković, Vujnić 22, Biberdžić, Kovačević 19, Ivković (L), Glišić 7, Mihajlović. Trenerka: Radmila Marković.

Calcit Volley: Zbičajnik 2, Kotnik, Mihevc 1, P. Marušič 10, Š. Marušič, Mihalinec (L), Vovk 13, Brulec Kostić 18, Zatković 3, Janežič (L), Charuk13, Jerala, Kaker 6. Trener: Gregor Rozman.

Po zmagi nad Šempetrankami, s katerimi se bodo v petek pomerile tudi v polfinalu pokala Slovenije, v zaostali tekmi šestega kroga domačega prvenstva, so kamniške odbojkarice dva dni pozneje gostovale še v Banja Luki. Pred dobrima dvema mesecema so doma premagale Banjalučanke, ki so do zdaj v srednjeevropski ligi zmagale le enkrat, s 3:1, veliko več težav pa so imele na gostovanju. Z dvema osvojenima točkama so Kamničanke ostale na tretjem mestu srednjeevropske lige.

Čeprav naj bil Banjalučanke svojo ekipo okrepile s tremi novimi igralkami, se to ni zgodilo, vseeno pa so že v prvem nizu nevarno zapretile Kamničankam. Sonja Vujnić in Milica Šorak sta imeli največ zaslug, da so domačinke aktualnim slovenskim pokalnim zmagovalkam pobegnile za štiri točke (14:10). Toda po polminutnem odmoru so Kamničanke le uredile svoje vrste in s točko LucyCharuk izid že na 16. točki izenačile. Vseeno so prve do zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih prišle domače odbojkarice. Ostala je neizkoriščena, zato pa je četrto za kamniško ekipo izkoristila Olivera Brulec Kostić.

Tudi v drugem nizu je bila igra dolgo izenačena, tokrat pa so bile kamniške odbojkarice tiste, ki so prišle do nekoliko večje prednosti. S tremi zaporednimi bloki, dvakrat je bila v tem elementu igre uspešna Ana Marija Vovk, enkrat pa Olivera Brulec Kostić, so domačinkam pobegnile na 11:8. Še bližje zmagi tudi v drugem nizu so bile po uspešnem napadu Polone Marušič (19:15), pred vstopom v končnico pa je Vujnićeva zaostanek svoje ekipe znižala na dve točki (20:22). Da do še ene napete končnice ni prišlo, so poskrbele kar Banjalučanke same, saj so z dvema lastnima napakama Kamničankam omogočile vodstvo z 2:0 v nizih.

Varovanke Gregorja Rozmana so zelo slabo vstopile v tretji niz, saj so domačinke povedle z 12:3. Rozman je vzel še svoj drugi polminutni odmor, a tudi po njem je Vujnićeva izvajala še tri začetne udarce, pri vodstvu s 15:3 pa so Banjalučanke že lahko slavile zmago v tretjem nizu. Niz je končala Jovana Kovačević.

V četrtem nizu je bila igra kamniških odbojkaric sicer nekaj boljša, vseeno pa so že na začetku niza domačinkam omogočile prednost štirih točk (7:3). Po polminutnem odmoru so se Kamničanke nasprotnicam približale na točko zaostanka (6:7), z uspešnim napadom Tine Kaker pa so po daljšem času spet povedle (12:11). Vendar je bilo to njihovo zadnje vodstvu v tem nizu, kajti na servis TijaneĐape so Banjalučanke spet prišle do štirih točk prednosti (17:13), ki je niso več zapravile. Še več, Jovana Kovačević je, podobno kot v tretjem nizu, končala tudi četrtega.

Na servis Ane Marije Vovk so v tie-breaku Kamničanke povedle s 6:1, domači ekipi pa ni pomagal niti polminutni odmor trenerke Radmile Marković. Odbojkarice Calcit Volleyja so bile tudi v nadaljevanju dovolj zbrane, da visokega vodstva niso več izpustile iz rok. Z uspešnim napadom Polone Marušič so domačinkam pobegnile že za šest točk (10:4), tekmo pa je z asom končala Zala Zbičajnik.

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details