FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Dvorana ŠD Kamnik, gledalcev 60, sodnika Milojevič Mihajlo, Perčič Dejan.

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zaostali tekmi desetega kroga 1A. DOL za ženske doma premagale ATK Grosuplje s 3:0 (16, 18, 22).

Calcit Volley: Zbičajnik 1, Kotnik 1, Mihevc 4, P. Marušič 11, Š. Marušič, Mihalinec (L), Vovk 7, Brulec Kostić 12, Zatković 2, Janežič (L), Charuk, Jerala 6, Kaker 7. Trener: Gregor Rozman.

ATK Grosuplje: Habjan (L), Pavič 3, Kogelnik 5, Trunkelj1, Kobilca (L), Bevc, N. Kukman 2, I. Kukman, Ahlin 6, Čotar 10, Lenart 3, Čož , Mijoč 8, Pucelj. Trener: Simon Krakar.

Aktualne slovenske pokalne prvakinje, ki bodo konec tedna pred svojimi navijači gostile zaključni turnir, so v prvi letošnji domači tekmi pričakovano premagale Grosupeljčanke. Za Kamničanke je bila to tretja tekma v petih dneh, tudi ta pa se je končala z njihovo zmago. Deveto letošnjo v državnem prvenstvu, z njo so se učvrstile na drugem mestu, prvi vrhunec sezone pa bo zanje konec tedna, ko bodo gostile zaključni turnir pokala Slovenije. V polfinalu se bodo pomerile s Šempetrankami, ki so jih minuli petek premagale v zaostali tekmi šestega kroga domačega prvenstva.

V prvem nizu sta bili ekipi izenačeni le do devete točke, do odločilne prednosti pa so domače odbojkarice prišle predvsem po zaslugi dvojca Tina Kaker in Ana Marija Vovk, ki sta imeli največ zaslug za šest zaporednih točk Kamničank, sedmo, za vodstvo s 16:9 pa je dodala še kapetanka Olivera Brulec Kostić. Čeprav je gostujoči trener Simon Krakar nalet domače ekipe skušal zaustaviti s polminutnim odmorom in dvema menjavama, se mu to ni obrestovalo, kajti po dveh zaporednih blokih odlične Kakerjeve je bilo že 19:10 za Calcit Volley. Niz je končala Brulec Kostićeva.

Tudi v drugi niz so Kamničanke vstopile zavzeto, prevladovale so v bloku in prav v tem elementu igre je Kakerjeva svoji ekipi zagotovila štiri točke prednosti (11:7). Z asom Mance Lenart so se jim gostje sicer še približale na dve točki zaostanka (9:11), bilo je tudi še 10:12, toda po novem bloku, tokrat Polone Marušič, so Grosupeljčanke zaostajale za sedem točk (10:17). S tem je bil tudi drugi niz dokončno odločen, vodstvo z 2:0 pa je potrdila Polona Marušič.

Gladko dobljena niza nista uspavala domače ekipe, ki je tretji niz začela zavzeto, po treh lastnih napakah gostij povedla s 13:6, nato pa je sledil manjši padec zbranosti na sprejemu, kar so Grosupeljčanke. Z uspešnim napadom Anamarije Ahlin so se Kamničankam približale na dve točki zaostanka (12:14), z blokom Eve Kogelnik pa so izid na 18. točki tudi izenačile. Toda po polminutnem odmoru so se domače odbojkarice le zbrale in v končnici niso dovolile preobrata. Prvo zaključno žogo je izkoristila Manja Jerala.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Ne glede na nasprotnice smo odigrali korektno tekmo. Takšno tekmo smo pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije tudi potrebovali. Vse, ki so stopile na igrišče, so igrale, kot smo se dogovorile, tako da nimam česa dodati. Do tekme s Šempetrankami imamo dva dni, da se nanje v miru pripravimo, vemo pa, da nas v polfinalu pokala čaka vse prej kot lahko delo.«

Avtor: Miha Štamcar

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details