FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠD OŠ Šempeter, gledalcev 170, sodnika Adrovič Iso, Perčič Dejan.

V tekmi dvanajstega kroga 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi, ki sta trenutno tik pod vrhom lestvice. Videli smo zelo atraktivno odbojko na obeh straneh. Na koncu pa je zmaga ostala v Šempetru 3:1 (23, -22, 14, 18).

V derbiju kroga, na katerem sta se za trenutno tretje mesto na lestvici pomerila domača ekipa SIP Šempeter in GEN-I Volley, smo pričakovali enakovredno tekmo. V prvem delu prvenstva se je obračun teh dveh ekip končal po petih nizih, zato so se Šempetranke danes želele Goričankam oddolžiti za poraz v Novi Gorici. Tekmo so bolje pričele gostje, ki so z dobrimi servisi povedle 4:8. V nadaljevanju so se domačinke približale na 7:9, po zaključenem napadu Lakovšek. Goričanke niso pustile, da se Šempetranke približajo bližje kot na dve točki in so po napadu Kovač povedle 9:12. Sip-e so se prvič približale na točko po bloku Božič 11:12. Prvo izenačenje smo videli po zaključenem napadu Lakovšek za 13:13. Gostje so se vrnile takoj v varno vodstvo po bloku Ferlinc in slabem napadu Praunseis (14:17). Po varanju Vrhovnik smo videli ponovno izenačenje 18:18 in prvi odmor na zahtevo gostujočega trenerja Kozamernika. Šempetranke so prvič povedle po odličnem servisu Vrhovnik, in sicer z 20:19. Tekmice sta v igri držali Kovač in Spanou, ki sta zaključili zadnje tri napade in rezultat je bil 22:22. Po uspešnem napadu Žnidar za 23:22 je gostujoči strateg vzel drugi odmor. Sledila je napaka v napadu Spanou in domačinke so povedle s 24:22. Kovač, ki je bila še vedno neustavljiva v napadu, je znižala na 24:23, po odmoru na zahtevo Božiča pa je Petra Vrhovnik takoj izkoristila prvi napad in z varanjem zaključila niz pri 25:23 za SIP-e.

Drugi niz se je začel izenačeno, na obeh straneh smo videli požrtvovalno igro v obrambi in po več izmenjavah v napadu so gostje prvič povedle 2:4, in sicer po napaki domače ekipe v napadu. Gostje ki so se razigrale v napadu, v katerem je točke nizala Spanou, Ferlinc pa je dobro igrala v bloku, so prišle tudi do vodstva s 3:7. Šempetranke so se ponovno približale po bloku Lakovšek za 5:7. Na žalost domačink pa je sledila serija na servisu Ferlinčeve za vodstvo Primork s 6:11, mi mu je sledil prvi odmor domačega trenerja. Sip-e se niso predale in so se po odličnih obrambah libera Banko in najdaljši točki na tekmi ter zaključenem napadu Črnile približale na 11:13. Goričanke so kljub temu ohranjale varno razliko do končnice niza in po napadu Blažič povedle s 16:20. Domačinke so še zadnjič zapretile po dobrih servisih Črnile, pri 21:24 je Kozamernik posegel po prekinitvi. Žal lov ni uspel, kajti po napaki v napadu Lekše so Goričanke slavile z 22:25.

Tretji niz bolje začnejo domače igralke, ki po seriji odličnih servisov Žnidar in napadu Vrhovnik povedejo 5:2 za prvi odmor gostujočega trenerja. Primorske odbojkarice po napadu Kovač in Spanou prvič izenačijo na 7:7. Sip-e se niso strinjale z izenačenjem in so po napadu Žnidar in dveh napakah gostujočih igralk povedle s 13:8, sledil je drugi odmor gostujočega trenerja. Na servisu je še vedno bila Vrhovnikova, ki je začela odlično serijo in tako je tudi nadaljevala. Žnidar in Rituper sta uspešno napadali za vodstvo domačink s kar 16:8. Gostje se niso več vrnile v igro in Sip-e so po varanem napadu Vrhovnik niz dobile s 25:14.

Četrti niz se je ponovno začel izenačeno, na obeh straneh smo videli odlične napade in napake za 4:4. Domačinke povedejo prvič za dve po bloku Vrhovnik za 6:4, ampak takoj sledita dva zaključena napada Kovač za izenačenje 6:6. V nadaljevanju smo gledali izenačeni niz, v katerem so Šempetranke po dveh napadih Žnidar povedle 12:9. Gostje že v naslednji rotaciji zmanjšajo na 12:11. Z znižanjem se ne strinja Žnidar, ki z napadom in dobrim servisom povede Šempeter na 14:11. Žnidar še nadaljuje odlično na servisu in po dveh servisih gostiteljice povedejo 16:11. Po napaki Kovač v napadu pa že 17:11 za drugi odmor gostujočega trenerja. Sledila je še ena atraktivna točka, ki jo je v domačo korist in za vodstvo z 18:11 zaključila Lakovšek. Gostje se približajo po napadih Spanou in Kovač (23:17). Domačinke si po napadu Rituper zagotovijo prvo zaključno žogo. Tekmo je nato zaključila Žnidar  z odličnim napadom za zmago s 25:18.

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details