FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Športna dvorana Brinje, 25. januar 2020, gledalcev 200, sodnika Daniel Sever in Rok Zajec

Po zaključku sobotne tekme so bili vsi zadovoljni. Mariborčanke z zmago s 3:0, Grosupeljčanke s prikazano igro pred nadaljevanjem prvenstva. Ekipi si zaslužita pohvalo za prikazano igro, ki je navdušila številne obiskovalce. ATK Grosuplje : Nova KBM Branik 0 : 3 (-24, -21, -16).

ATK Grosuplje: Habjan (L), Pavič , Kogelnik, Trunkelj, Kobilica (L), Bevc, Kukman N., Ahlin, Čotar, Lenart, Čož, Mijoč, Pucelj M., trener; Simon Krakar, pomočnika trenerja: Rok Pucelj in Matija Slobodnik.

Nova KBM Branik: Milošič, Košenina, Dobaj, Bračko, Stojilkovič, Šijanec, Kramberger, Sobočan, Pintar, Galić, Kranjc, Pahor (L), trener Radovan Gačič, pomočnika trenerja Dejan Pušnik in Žiga Kos

Sobotno tekma Grosupeljčank z Mariborčankami, ki so pred tednom dni osvojile letošnjo pokalno lovoriko in nastopajo v evropskem pokalu državnih prvakinj, je v Športno dvorano Bilje privabila številne obiskovalce, ki sta jih tekmici s svojo prikazano igro prav gotovo navdušili.

Oba trenerja sta tekmo začela z najboljšima postavama in po že takoj na uvodu je bilo jasno, da bodo igrale Grosupeljčanke sproščeno in brez vnaprejšnje predaje, čeprav so jim nasproti stale favorizirane gostje. Že na uvodu prvega seta so igralke ATK Grosuplje odločno povedle s 4:1, gostje pa so rezultat poravnale na 6:6. Sprejem Grosupeljčank je bil praktično brez napak, zato je stekla tudi igra v napadu, odlično pa so igrale tudi v polju in zaradi take njihove igre si v nadaljevanju gostje iz Maribora niso uspele priigrati večje prednosti. Najvišja je znašala 16 : 13. Sledile so tri zaporedne točke Dolenjk in rezultat je bil izenačen na 16:16 in nato z asom Trunkljeve na 19:19. Štajerke so si v zaključku niza sicer priigrale tri točke prednosti, 19:22, a je Dolenjkam uspelo z blok avtom Mijočeve rezultat izenačiti na 23:23 in nato še na 24:24. Po dveh zaporednih točkah v nadaljevanju, so na razliko set v svojo korist zaključile Mariborčanke za vodstvo 1:0.

Tudi v drugem setu smo spremljali podoben potek dogajanja na igrišču kot v prvem. Le da so bile tokrat v točkovni prednosti ves čas Mariborčanke. Povedle so največ za pet točk, 8:13 in 11:16, a se Grosupeljčanke niso predale. V nadaljevanju so uspele držati korak s Štajerkami in se pri delnem rezultatu 17:20 in 20:23 uspele približati na samo tri točke zaostanka, a končnica je pripadala izkušenejšim gostjam, ki so set dobile z 21:25 in povedle z 2:0.

V tretjem setu sta oba trenerja dala priložnost tudi igralkam s klopi in pri tem so bile uspešne gostje, saj so povedle s 7:13 in 8:21. Videti je bilo, da je koncentracija pri Dolenjskah popustila, kar so s pridom izkoristile Štajerke. Ko je že vse kazalo, da bodo ta set z veliko razloko dobile Mariborčanke, je Grosupeljčankam uspelo z nekaj točkami znižati zaostanek na 16:25 za končno zmago Štajerk s 3:0 v setih.

Že na začetku je bilo na igrišču videti, da bodo Grosupeljčanke tokrat tekmo odigrale sproščeno brez kakršnega koli spoštovanja pred tekmicami, ki nastopajo kar v štirih tekmovanjih, tudi v letošnji evropski ligi prvakinj. Obe ekipi je potrebno pohvaliti za odličen sprejem, igro v napadu in v bloku. Še dodatno pa sta številne obiskovalce navduševali z igro v polju in dolgimi izmenjavami žog kot tistim elementom odbojkarske igre, ki daje temu športu še večjo privlačnost. Za prikazano igro sta bili obe ekipi nagrajena tudi z aplavzom s tribun.

Sobotna tekma je pokazala, da se Grosupeljčanke vračajo v formo z začetka letošnjega prvenstva. Če niso obremenjene z rezultatom, je lahko njihova igra na visokem nivoju. To so dokazale tudi na tej tekmi in videti je bilo, da uživajo v igri. Če že nič drugega, bi si za nepopustljivost, vztrajnost in prikazano odlično igro v vseh elementih, ki krasijo odbojko, na tekmi z Mariborčankami zaslužile osvojiti vsaj set. Štajerkam se pozna utrujenost, saj nastopajo kar v štirih tekmovanjih, a se kljub temu v soboto niso pustile presenetiti in je njihova zmaga popolnoma zaslužena.

Izjavi po tekmi:  

Nika Čotar, igralka ATK Grosuplje: »V prvih dveh setih smo prikazale dobro igro. Na koncu nam je vedno malo zmanjkalo zbranosti. S kakšno točko več v zaključku bi lahko osvojile vsaj set. Mariborčankam čestitam za zmago. Videti je, da so utrujene, saj je za njimi naporen teden, naša ekipa pa tega ni izkoristila. Je pa bila ta tekma za nas lepa popotnica za naprej in naslednji dve tekmi, ki ju bomo še odigrale do zaključka prvega dela letošnjega državnega prvenstva«.

Radovan Gačič, trener Nove KBM Branik: »Grosupeljčanke so odigrale zelo dobro tekmo, v obrambi so pokazale veliko borbenosti, vsako osvojeno točko so si zaslužile. Naša ekipa je v zelo težkem obdobju. Pomembno je, da se pripravimo za končnico letošnjega državnega prvenstva in da naslednjih deset dni, ko je pred nami naporen ritem tekem, vzdržimo brez poškodb«.

 

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details