FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 150, sodnika Seifried Marko, Oman Miha.

Formula Formis: Bavdaž 8, Milosavljević, Ajnihar , Ertl, Zdovc Sporer 5, Tupikina 3, Vovk 12, Trlep, Košenina, Džaković 9, Kovačec, Štampar, Sešel (L), Pravdič (L). Trener: Iztok Kšela.

Nova KBM Branik: Mlakar, Kaučič 8, Sužnik, Bračko, Najdič, Kočar, Sobočan 8, Pintar 8, Blagne 8, Lorber Fijok 16, Krajnc, Dobaj (L), Jerala (L). Trener: Samo Miklavc.

4.krog je prinesel obračun Formule Formis z eno zmago in letos še neporaženo ekipo Nove KBM Branika.

 Začetek tekme so zaznamovale predvsem napake obeh ekip na servisu in sprejemu. Po osmi točki so se igralke Formisa nekoliko oddaljile od nasprotnic, ki pa so jih na petnajsti točki ujele in začele narekovati ritem igre z vodstvom. Iztok Kšela je opravil dvojno menjavo, v igro je poslal izkušeno Aleksandro Milosavljević in mlado Žano Zdovc Sporer, ki se mu je takoj zahvalila z blokom. Vodstvo Nove KBM pri rezultatu 20:22 je obetalo napeto končnico, vendar so bankirke brez izgubljene točke prišle do zmage v prvem nizu.

 Niz je s servisom odprla Karmen Kočar, ki je po nekaj letih spet zaigrala v dresu NKBM. Delni izzid je bil na začetku 9:8, ko je moral trener Formule poseči v dogajanje s time outom. Kljub temu je sledila odločna igra Branikovk, na katero »Formiske« dolgo niso našle pravega odgovora. Na sceno pa je nato stopila Danijela Džaković, ki je Sama Miklavca z nekaj zaporednimi točkami prisilila v odmor. Nekaj silovitih napadov je zaustavila Ana Sešel, vendar to ni povzročilo, da bi se lahko domača ekipa približala na manj kot 5 točk zaostanka. To je s serijo odličnih servisov Zdovc Sporerjeve in blokom Vovkove uspelo šele pri osemnajsti točki. Po infarktni končnici so Branikovke dobile niz na servis Lorberjeve.

 Tretji niz se je začel ležerno z izmenjevanjem vodstva obeh ekip. Najvišje vodstvo je bilo odbojkaric Nove KBM Branik za 3 točke, vendar ga je z odmorom ustavil trener gostiteljic. Po uspešnem servisu Ele Pintar je gostjam prvič uspelo povesti za štiri točke (16:12), v katerega je trener Kšela posegel s time-outom. Po nekaj napakah na sprejemu pa je začela igra Formisa razpadati, bankirke so povedle kar za 10. S takšno zalogo točk so lahko gostje tekmo varno pripeljale do konca.

 Mlada Lorena Lorber Fijok je na tekmi dosegla največ, 16 točk.

Ana Sešel, odbojkarica Formula Formis: »Polna dvorana je upravičila derbi. Žal mi je, da gledalcem nismo prikazale dovolj dobre igre. Že na naslednji tekmi bomo poskušale preobrniti trend porazov.«

Lorena Lorber Fijok, odbojkarica Nove KBM Branik: »Zelo smo zadovoljne z doseženo zmago, čeprav bi v določenih trenutkih lahko pokazale bolj zanesljivo igro. V ekipi pogrešamo kar nekaj igralk, ki jih pestijo poškodbe, sama jim želim čim hitrejše okrevanje.«

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details