FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Koper - ŠD Koper

Ženski istrski odbojkarski obračun je postregel z napetim dvobojem, ki je trajal skoraj dve uri. Slavile so Koprčanke, ki so sicer dobile uvodna dva niza, a potem tudi dovolile gostjam, da so jih ujele. Ankarančankam je za popoln preobrat zmanjkalo nekaj moči in zbranosti.

KOPER > Tri kroge pred koncem prvega ligaškega dela prvenstva sta se v lokalnem derbiju udarila soseda Koper in Ankaran. Domačinke so bile pred dvobojem sedme, dve točki za želenim šestim mestom (tega so držale prav Ankarančanke), ki prinaša nastop v ligi za prvaka in prinaša tudi zanesljiv obstanek v ligi. Gostje so v letošnji sezoni doživele precej trenerskih menjav, zadnjo pred nekaj tedni. Ekipo je zapustil Sebastjan Mavrič, na klop pa je sedel znani primorski odbojkarski trener Željko Rulofs, ki bo ob pomoči Sandija Labinjana Ankarančanke skušal obdržati v prvoligaški druščini.

Očitno so spremembe nekoliko vplivale na odbojkarice Ankarana, ki so prva dva niza odigrale v krču, napake pri servisu in sprejemu pa niso obljubljale nič dobrega. Napake nasprotnic je s pridom izkoriščala izkušena domača korektorica Dajana Lucas, ki je obračun končala z 28 točkami. Uvodna niza sta gladko pripadla Kopru, v obeh pa so gostje zmogle 18 točk. Zdelo se je, da bodo domačinke slavile podobno zanesljivo, kot so novembra na prvem medsebojnem obračunu. Tudi začetek tretjega niza je nakazoval, da kakšne posebne drame ne bomo videli. Po izidu 4:1 v tretjem nizu je gostujoči strateg Rulofs zahteval minuto odmora in očitno prebudil svoje varovanke, ki so nato zaigrale kot prerojene. Z delnim rezultatom 9:2 so ušle na štiri točke prednosti, ki so jo znale zadržati do konca niza. Domačinke niso uspele najti odgovora na gostujoči blok. Niti v četrtem nizu, kljub temu, da je domači trener Dragan Grmača z minutami odmorov skušal razbiti ritem gostujočih igralk. Odločil je peti niz, na začetku katerega je še kazalo na zmago gostij, ki so osvojile uvodne štiri točke. Toda v tekmi preobratov je prišlo do novega zasuka. Do preobrata in zmage so prišle gostiteljice, ki pa jim dve točki vendarle nista pomagali, da bi na lestvici ujele tekmice in se znebile predzadnjega mesta. V koprskih vrstah je poleg Lucasove (28 točk) svoje dodala nekdanja reprezentantka Marina Cvetanović (14 točk), njena nekdanja reprezentančna kolegica Sara Valenčič pri Ankaranu pa je v statistiko vpisala 19 točk.

Luka Koper : Ankaran 3:2 (18, 18, -20, -17, 9)

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100 sodnika Jovanović in Milojević.

Luka Koper: Primik, Đukić 4, Raić 5, Debernardi, Suljić, Lucas 28, Letnik 8, Jeretič, Kolbl 1, Simčič, Jovič 3, Pavlovič, Cvetanović 18. Trener: Draga Grmača.

Ankaran: Vedlin Gojčič, Krstić, Apollonio, Pangerc, Angelini 8, Medved, Uršič 6, Cerovac 1, Lovšin N. 17, Lovšin T. 3, Trobec 13, Valenčič 19. Trenerja: Željko Rulofs in Sandi Labinjan.

Dragan Grmača, trener Luke Koper: “Želeli smo si vseh treh točk. Po eni strani smo nezadovoljni, saj smo imeli vse v svojih rokah, po drugi strani pa moramo biti zadovoljni z zmago, saj je bil rezultat že dve proti dve. Uspeli smo se zbrati in dobiti odločilni peti niz. Če pogledamo razpored, smo v tem boju za šesto mesto, kljub temu da smo sedmi, še vedno v boljšem položaju, kot sta Ankaran in Grosuplje.”

Sandi Labinjan, trener Ankarana: “Seveda smo si želeli zmage. Na koncu smo osvojili eno točko, kar ni slabo. Delati moramo naprej in napredovati v formi. Pred nami sta dva zahtevna tekmeca, igrali bomo z Mariborčankami in Novogoričankami. Zagotovo nismo brez možnosti.”

 Avtor: Primorske novice, Armin Sejarić 
Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details