FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Rogoza - Formis v prenovi

Odbojkarski klub Formis iz Rogoze ima novo vodstvoin trenerski štab, s kitajskimi hotelirji pa naj bi doživel preporod, se prebil v slovenski vrh in na mednarodne parkete.

Odbojkarice Formisa Rogoza, kluba, ki je bil ustanovljen leta 1982, so v zgodovini dosegle tri vrhunce. Ko je ekipo vodil Sandi Ritlop (v sezoni 2002/2003), so v državnem prvenstvu osvojile četrto mesto in igrale v evropskem pokalu Cev, pod vodstvom Sebastijana Zorenča (2013/2014) so bile tretje, a se je vodstvo evropskemu pokalu zaradi prevelikih stroškov odpovedalo, tretje mesto pa je rogoška ekipa osvojila tudi, ko jo je vodil Matevž Kamnik (2017/2018), v pokalu Challenge pa je ekipa pod vodstvom trenerja Iztoka Kšele izpadla po dveh tekmah proti madžarskemu klubu Vasas Obuda. V prejšnjem prvenstvu so Rogožanke obstale v četrtfinalu, izločil jih je Šempeter, v tem pa so od prve tekme prikovane na dno lestvice - osvojile so le točko.

Zaradi slabih iger in morda še česa so starši igralk ob koncu preteklega leta začeli negodovati in javno izražati željo po spremembah v vodstvu kluba in vodenju članske ekipe. "V želji po spremembah v klubu so me klicali po telefonu in me nagovarjali, naj spet prevzamem mesto predsednika kluba, vendar nisem bil ogret za to," je pojasnil Robert Pravdič, ki je bil predsednik kluba tri leta. Aprila lani je odstopil. "Ker so se težave začele kopičiti in sem bil razočaran, da ne morem storiti domala ničesar. Vlogo predsednika je nato prevzel Robert Bauman. V klub sem vložil veliko, ko sem se poslovil, je bilo v blagajni toliko denarja, da je klub lahko deloval nemoteno," je dodal Pravdič.

Nezadovoljni starši odbojkaric so pred kratkim dosegli, da je vodstvo kluba sklicalo izredni občni zbor, na katerem je Bauman s predsedniške funkcije odstopil, s trenerjem Dušanom Jesenkom in njegovim pomočnikom Sebastijanom Zorenčem pa se je vodstvo sporazumno razšlo. Za novega predsednika je bil izvoljen David Štampar, Pravdič, ki se je otepal prevzema te vloge, pa je dobil novo, s katero je že nekaj časa tesno vpet v delo.

Kitajci pripeljali igralki, radi bi še gradili dvorano

"Nedavno so z menoj vzpostavili stike kitajski lastniki hotela Villa Mari Maribor, katerega lastnik je podjetnik Wenjie Feng, in me pregovorili, da se vrnem v klub in prevzamem vlogo menedžerja, s čimer bi skrbel za vez med vodstvom kluba in novim sponzorjem, torej lastnikom hotela. Predstavili so mi svoje želje in cilje, in ker imam rad odbojko in ker menim, da so uresničljivi, sem pristal. Novi sponzorji kluba se želijo ukvarjati tudi s športnim turizmom, v Mariboru in Hočah bi radi zgradili odbojkarski dvorani po vzoru Draš centra. V našem klubu vidijo prihodnost, zato želijo vložiti denar vanj in zagotoviti trdne temelje za delovanje. Ženska ekipa naj bi v prihodnjih letih imela pomembno vlogo v slovenski odbojki in zaigrala v evropskih pokalih," je dejal Pravdič.

Toda pot do cilja je dolga, ekipa si mora najprej zagotoviti obstanek v prvi ligi. Šele nato lahko razmišljajo o nadaljnjih korakih. "Tega se dobro zavedamo, toda prepričan sem, da bomo obdržali mesto v prvi ligi, zato tudi zremo v prihodnost. Za trenerja smo ustoličili izkušenega Zorana Jerončiča - njegova pomočnica je Patricija Klinc Rebernak -, igralsko vrsto pa okrepili s hrvaško odbojkarico Saro Radanović. Sponzor je poskrbel, da sta prišli še dve kitajski odbojkarici," je sklenil Robert Pravdič. Ti naj bi ob Radanovićevi zaigrali že danes v 13. krogu državnega prvenstva v Lukni, v kateri se bodo ob 18.30 pomerili z državnimi prvakinjami, ekipo Nove KBM Branika.

Naj dodamo, da bo vodstvo kluba podrobnosti predstavilo na današnji tiskovni konferenci v prostorih RTS-centra v Mariboru, ki je prav tako v rokah novega sponzorja odbojkarskega kluba Formis.

Vir: www.vecer.com; 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details