FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

OŠ Hrvatini; gledalcev 40; sodnika: Kramar Franci (Kamnik) in Milojević Mihajlo (Ljubljana);

V vnaprej odigrani tekmi 13. kroga 1A. Sportklub odbojkarske lige za dekleta so v odlični predstavi z 1:3 (23, -16, -21, -17) slavile Mariborčanke. Za zmago so se morale pošteno potruditi proti razigranim domačinkam, ki so tokrat gostile tekmo v »svoji telovadnici« OŠ Hrvatini.

Ankaran: Vedlin Gojčič (L)Krstić 3, Apollonio, Pangerc, Angelini 4, Medved (L), Uršič 2, Cerovac (cap) 5, Lovšin N. 10, Lovšin T. 7, Trobec 8, Valenčič 14, Trener: Rulofs Željko.

Nova KBM Branik: Košenina 15, Pahor (L), Dobaj, Bračko 15, Stojiljković 7, Šijanec, Sobočan (cap) 12, Pintar 12, Galić 11, Krajnc, Trener: Gačič Radovan.

Ankarančanke so se po enomesečnem premoru tokrat prvič predstavile v domači dvorani v spremenjeni zasedbi. Ekipo je zapustila najučinkovitejša igralka Marina Ćorić, ki se je vrnila v domači Poreč, pridružili pa sta se ji prosta igralka Eva Vedlin Gojčič (že igrala v Formisu in Kopru) ter domačinka Nina Lovšin, ki v zadnjih letih uspešno nastopa v odbojki na mivki. Največja sprememba se je zgodila na domači trenerski klopi, na kateri sta Sebastjana Mavriča zamenjala Sandi Labinjan, trener mlajših ekip Ankarana, ki bo tokrat v vlogi pomočnika in najtrofejnejši Obalni trener Željko Rulofs kot prvi trener. Rulofs je nazadnje sicer vodil ekipo deklet Pirana v drugoligaškem tekmovanju.  

Ekipa Maribora, ki letos nastopa na štirih frontah, v petek so se Štajerke vrnile iz Turčije s tekme lige prvakinj, v soboto pa gostovale v Grosupljem na tekmi državnega prvenstva, so na tekmi v Hrvatinih pričele uvodni niz. Rezultat je bil do 11. točke izenačen, saj so na drugi strani mreže domače pričele izredno motivirano in z borbeno igro v obrambi v polju uspele držati korak z Mariborčankami. V sredini prvega niza se je razigrala Valenčičeva in Ankaran je povedel 15:12 ter 17:12. Trener Gačič je izkoristil oba odmora in gostje so uspele izenačiti na 22:22, ko je drugi odmor zahtevala domača ekipa. Prvo zaključno žogo so imele Ankarančanke pri 24:23, ki so jo izkoristile z odličnim servisom Krstićeve in uvodni niz nekoliko presenetljivo, vendar zasluženo, tudi dobile.

V drugem nizu je Maribor pobegnil na 1:5, zato je sledil prvi odmor na zahtevo Rulofsa. V nadaljevanju niza so Ankarančanke vzpostavile ravnotežje v igri, vendar izgubljene razlike s pričetka niza niso uspele zmanjšati. Gostje so izkoriščale predvsem svojo premoč v višini, z blokom so zaustavile Valenčičevo in ostale domače napadalke. Drugi odmor je domači trener izkoristil pri rezultatu 11:17 za Maribor, v nadaljevanju je na strani gostiteljic sledilo nekaj zamenjav igralk, kar pa ni prineslo rezultatskega preobrata in niz se je zaključil s 16:25 za Mariborčanke.

Pričetek tretjega niza podobna slika drugega, gostje so povedle 4:8 in na domači strani je sledila prekinitev igra z odmorom. Zdelo se je, da bodo gostiteljice težko nadoknadile nastalo razliko. Preobrat v igri je sledil ob bloku Krstićeve, ko je rezultat kazal 8:12 v korist gostij. Pri rezultatu 10:13 za Maribor sta sledila dva odlična servisa domače podajalke Cerovac, kar je pomenilo znižanje na 12:13. Ko je gostujoča igralka Bračko udarila žogo v avt, je bil rezultat 15:14 v korist primorske vrste. V nadaljevanju izmenjavanje točk do 18:18, s štirimi zaporednimi točkami Košenine so gostje ponovno povedle z 19:22. Na servis je stopila kapetanka Cerovac in domače so znižale na 21:22 ter imele napad za izenačenje, ki ga je z blokom zaustavila Stojiljkovićeva, kar je v nadaljevanju pomenilo končnih 21:25 za Maribor, niz bi se lahko zaključil tudi obratno, če bile domačinke imele le malo več sreče.

S prikazano igro ob pričetku četrtega niza se Ankarančanke še niso predale in do izida 8:8 sta se ekipi izmenjavali v vodstvu. V nadaljevanju je ponovno prišel do izraza visok blok gostij ter nekaj rešenih žog v polju po močnih napadalnih udarcih domačih igralk in Mariborčanke so povedle 10:15. V nadaljevanju se domače niso več uspele približati in niz se je zaključil 17:25, zmaga in tri točke so zasluženo odšle na Štajersko.     

Domače igralke je skozi celotno tekmo krasila motivirana in borbena igra in če bodo v nadaljevanju prvenstva ponovile igro z današnje tekme, se lahko nadejajo pozitivnih rezultatov.

Avtor: OK Ankaran Hrvatini; Aleš Šepec

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details