FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Dvorana VŠD Hoče, 31. januar 2020, gledalcev 200, sodnika Vrenko Jure, Jovanovič Dejan.

V 13. krogu 1. DOL za ženske sta se srečali ekipi Formis in Luka Koper. S 1:3 (-22, -16, 24, -15) so bile uspešnejše gostje ki so se veselile treh točk in si prislužile boljšo popotnico ob nadaljevanju prvenstva.

Formis: Bavdaž 3, Su 11, Keglevič 1, Ertl, Radanović 14, Godec 1, Detiček, Gradišnik Klajnšček 8, Li 1, Štampar 7, Šalamun 2, Halužan Sagadin 3, Pravdič (L) 1, Zupan (L). Trener: Zoran Jerončič.

Luka Koper: Đukić 9, Raić 5, Suljić, Lucas 18, Letnik 4, Jeretič, Kolbl 7, Širol, Jovič 2, Pavlovič, Cvetanovič 18, Debernardi (L), Simčić (L). Trener: Dragan Grmača

Po spremembah v igralskem kadru Rogožank, ko sta se jim pridružili Kitajski prvoligašici Su in Li, je bila to za Formis že tretja tekma v tednu dni. Derbi dna lestvice z Luko Koper se je pričel v pričakovanju prve zmage v sezoni, kar je pomenilo zelo izenačen dvoboj.

V prvem nizu je tekmo s servisom odprla domača ekipa, ki je preko obolele Gradišnik Klajnšček dosegla tudi prvo točko. V nadaljevanju je pri ekipi iz Kopra prevladovala Lucas, ki v povprečju tudi nasploh dosega največ točk. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu nekje do sredine prvega niza, kar je prisililo oba trenerja, da sta vzela svoj prvi time-out. Trener domačink je izkoristil drugega, ko je njegova ekipa zaostajala 19:21. Ta je kljub uspešnim napadom Cvetanovičeve prinesel izenačenje. Temu je sledilo nekaj zaporednih napak domačink, ki so zaradi tega izgubile prvi niz.

Drugega so z manj napakami otvorile gostje iz Kopra, ki so povedle 3:6. Pri zaostanku 6:10 je moral Zoran Jerončič poseči po prvem odmoru. Ta ni predramil njegovih varovank, ki so v sredini niza zaostajale tudi za 8. trener je moral dodobra premešati svojo igralsko zasedbo. Kljub temu so gostje zelo lahko prihajale do točk. Dobro vzdušje v Hoški dvorani je pomagalo do boljše igre igralki Formisa Radanović, vendar je njen nalet s servisom ustavila Tea Kolbl. S serijo ji je vrnila soimenjakinja Bavdaž. Po dobri igri proste igralke Kopra (Simčič) v polju so njene soigralke varno pripeljale tudi 2. niz do zanesljive zmage.

V tretji niz so domačinke vstopile brez obeh tujk v postavi. Mlade igralke so se trenerju za igro zahvalile z začetnim vodstvom 3:0. Kljub odmoru so gostje še vedno zaostajale, zato je trener iz igre potegnil podajalko Jovićevo, ki jo je nadomestila Lana Pavlovič. Pri 8 so gostje povedle, vendar zgolj do 9:9. Set se je nadaljeval z izmenjujočim vodstvom in velikim številom napak na servisu. Mlada Godec je to dogajanje prekinila in pomagala svoji ekipi do prvega vodstva za 3. V napadu je pri domačih blestela Naja Šalamun, pri gostjah je bila manj učinkovita Cvetanovič. Ob vodstvu 20:17, je trener gostij posegel po odmoru, ki je privedel do izenačenja in nemira v dvorani. Po dobrem servisu Halužanove, se je pri gostjah v igro vrnila podajalka Jovič. To je povzročilo nekaj zmede med domačinkami, vendar sta po povratku v igro, novi igralki niz varno pripeljali domov.

Namesto Pravdičeve je igro začela Zupan. Učinkoviti servisi Cvetanovič so že v začetku privedli do visokega vodstva gostij, ki pa se je ob vstopu Šalamun začelo topiti. Jerončič je moral po odmoru poseči po dveh asih Lucasove. Gostiteljice so kljub temu nizale preveč napak in Koprčanke so zanesljivo dosegale točke. Pri 10:16 je korektorica Lucas storila napako, Štampar pa z učinkovitim udarcem gostiteljice spet približala. Sledila je serija napak in zmaga gostij je bila pri 12:19 že zelo blizu. Pri rezultatu 15:24 je kljub dobrim začetnim udarcem Li ekipa Kopra slavila zmago in odmik od dna lestvice.

Z največ doseženimi točkami sta pri gostjah blesteli Lucas in Cvetanovič, pri gostiteljicah jih je 11 dosegla Su.

Avtor: Urban Bratina

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details