FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Športna dvorana ŠIC Ljutomer, 31. januar 2020, gledalcev 120, sodnika : Metka Tovornik ,  Suljkanovič Amir, zapisnikar, Pušenjak Nuša.  

V trinajstem krogu 1 B. lige za odbojkarice v sezoni 2019/20 sta se v derbiju ekip iz Pomurja, srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Roto Kema Puconci. V izredno borbeni igri na obeh straneh so bile tokrat boljše domače odbojkarice ter zmagale z 3:0 ( 25:230, 25:23, 25:17)

ŽOK Ljutomer: Makoter(15), Sakovič (11), Crvenković (1) , Prapotnik-Flisar (1),  Kosi (5), Svatina, Petek (8), Kutnjak(4) , Rakuša, Pintarič , Vnuk(1) . Trener : Tot

Roto Kema Puconci: Kovač (8), Rakar (1), Ošlaj, Škraban, Jeremič (6), Herman (9),  Markov, Kuplen, Gjergjek, Šadl (3), Cigut, Vnuk (1), Matis (2).

Zaradi pomembnosti tekme za obe ekipi, je bil uvod v tekmo na obeh  straneh dokaj raztrgan, prve točke pa so dosegle igralke gostujoče ekipe ter povedle z 0:3. Ljutomerčanke so odgovorile z tremi zaporednimi točkami ter izid izenačile na 3:3, po asu na servisu Crvenkovič,  pa povedle z 4:3.  Po dobri in borbeni igri na obeh straneh so Ljutomerčanke po zaslugi dobrih servisov Nike Kosi, povedle z 9:6. Po odmoru, ki ga je zahteval gostujoči trener  sta ekipi dosegali točko za točko, Ljutomerčanke pa so še naprej držale razliko treh štirih točk ter po zaslu Sare Kutnjak in Barbare Petek,  povedle z 16:9.  Po nepotrebnih napakah domačink  pri organizaciji napada  so se gostje  približale na tri točke zaostanka pri rezultatu 18:15. Do konca seta smo gledali dokaj raztrgano igro, z napakami na obeh straneh. Na koncu so bile uspešnejše  oz. srečnejše domačinke, ki so set po doseženi točki Kaje Makoter,   dobile z rezultatom 25:20.     

Drugi set so po slabšem sprejemu domačink uspešno pričele gostje ter povedle z 2:4 ter kasneje še z 3:6. No Ljutomerčanke so se le zbrale ter po dveh napadih Barbare Petek izid izenačile na 7:7.  Gostje so zatem spet zaigrale na vso moč ter povedle z 7:10 in nato po zaslugi Herman Ljerke z 8:13. Po vstopu v igro organizatorice igre, Prapotnik-Flisar Ane , se je igra domačink izboljšala saj so dosegle tri točke zapored ter rezultat znižale na 12:14. Kljub temu tudi gostje niso popuščale ter so po dobri igri na sprejemu in napadu,  povedle z 13:17.  Domačinke se niso predale ter po dobri igri vseh igralk  rezultat znižale na 17:18 in po bloku Barbare Petek, izenačile na 18:18.  V izredno napeti končnici seta sta se ekipi menjavali v vodstvu, kjer so bile na koncu boljše domačinke, najbolj po zaslugi organizatorice igre, Ane Prapotnik- Flisar.    

Tretji set so boljše odprle domačinke ter povedle s 2:0, ko so goste dosegle tri zaporedne točke ter povedle z 2:3 in nato še z 3:4. Rezultat je bil v nadaljevanju dokaj izenačen, prav tako kot tudi igra na obeh straneh. Po napaki domačink in uspešnem napadu Hermanove, so gostje povedle z 7:9, kasneje pa domačinke po asu Vnuk Maše in blokadi Petek Barbare z 11:9. Igra domačink se je v tem delu stopnjevala in bila vse boljša ter povedle z 18:11 in kasneje še z 20:12.  Ta prednost pa je pomenila tudi končno zmago z rezultatom 25:17.  

Pri domači ekipi je tokrat za igro pohvaliti vso ekipo, saj je igrala borbeno in po zaslugi organizatorice igre , Ane Prapotnik Flisar, tudi zbrano in učinkovito. Pri gostjah pa je tokrat nekoliko izstopala Herman Ljerka .  

Izjava : Ana Prapotnik-Flisar – igralka ŽOK Ljutomer : Sama sem se počutila kar malo nelagodno , ko sem se po dolgem času vrnila spet na odbojkarska igrišča. Sem pa izredno vesela za ekipo, ki je igrala zelo borbeno in ni popuščala, tudi ko so bile v težavah. Kljub temu, da nisem dovolj uigrana s puncami, smo danes prikazale kar dobro igro, tako, ki je prinesla zmago nad mlado in poletno ekipo iz Puconcev.   

Avtor: ŽOK Ljutomer

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details