FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠD ŠEMPETER, gledalcev 180, sodnika  KRAMAR (Kamnik), ADROVIČ (Kamnik)

V ponovljeni tekmi deseta kroga 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi SIP Šempeter in Nova KBM Branik, z rezultatom 3:2 (-17, 21, 24,-18, 9) so bile uspešnejše Šempetranke.

Sip Šempeter: Lakovšek, Lekše, Božič Maša, Božič Mojca, Žnidar, Praunseis, Banko (L), Rituper, Vrhovnik, Črnila, Mazej (L) Trener: Beno Božič.

Nova KBM Branik: Milošič, Košenina, Bračko, Stojiljković, Šijanec, Kramberger, Sobočan, Pintar, Galić, Grubss, Kranjc, Pahor(L), Dobaj(L),  trener Radovan Gačič.

V ponovljeni tekmi desetega kroga, ki je bila v mesecu decembru prekinjena zaradi izpada električne energije (rezultat je bil 1:1 v nizih), se je v dresu Nove KBM Branik prvič predstavila nova okrepitev, Američanka Tessa Grubbs. Če smo na prvi tekmi videli zelo izenačeno igro, kjer so na trenutke celo prevladovale SIP-ovke, se je prvi niz začel čisto enosmerno v korist Mariborčank, ki so s tremi dobrimi servisi in napadoma Grubbsove in Sobočanove povedle z 0:6 za prvi odmor na zahtevo domačega trenerja. V nadaljevanju niza so domačinke znižale rezultat po napaki gostujoče ekipe v napadu na 5:10. Po zaključenem napadu Sobočanove pa so gostje vodile že s 7:13. Sledil je še en slab sprejem domače ekipe in napaka v napadu Žnidarjeve za 7:14 in drugi odmor Božiča. Šempetranke nadaljujejo slabo na sprejemu in posledično tudi v napadu za vodstvo gostij 9:19. Niz je po dobrem napadu zaključila Maja Košenina, in sicer pri 17:25.

Drugi niz se je začel izenačeno 2:2. V nadaljevanju pa so prve povedle gostje 3:6, ki so odlično servirale in blokirale. Šempetranke so se približale na 5:6 po napadu Žnidar. Po dobrem bloku Grubbs gostje ponovno povedejo za tri točke 7:10. Sledile so tri točke za Sip-e in izenačenje 10:10 za prvi odmor gostujočega trenerja. Po odmoru smo videli prvo vodstvo domačih po zaključenem napadu Žnidar 11:10. Ponovno so vajeti v svoje roke vzele Mariborčanke, ki so po dveh blokih povedle 11:13. Takoj smo videli serijo na domači strani, ki so po dveh varanih napadih Vrhovnik povedle 15:13 za drugi odmor gostujočega trenerja. Sledila je napaka v napadu Košenine, ter menjava pri gostjah iz igre je odšla Košenina in v igro Galić. Po as servis Žnidar pa so Sip-e vodile že 17:13. Takoj pa je na nasprotni strani sledila  servis serija Galić za 17:16. Videli smo izenačeno nadaljevanje in v končnico niza so šle po odličnem bloku Božič domačinke z vodstvom 21:19, v igro se je vrnila Košenina namesto Galić. Sledila je napaka v napadu Sobočan za vodstvo 22:19. Mariborčanke vrnejo takoj z odličnim bloku Košenine in znižanje na 22:21 za drugi odmor domačega trenerja. Na domači strani za domače vodstvo 23:21 uspešno zaključi varani napad Vrhovnik. Sledila je še napaka Košenine v napadu 24:21. Niz je zaključila Črnila z odličnim servisom 25:21.

Tretji niz se je začel ponovno izenačeno , nato pa je sledila prva serija za gostje 2:4. Šempetranke se vrnejo takoj v igro z dvema zaključenima napadoma Vrhovnik. Sledili sta še dve napaki pri Mariborčankah in Sip-e so povedle  6:4 za prvi odmor gostujočega trenerja. Po bloku Stojiljković gostje izenačijo na 7:7. Na domači strani z blokom vrne Praunseis za domače vodstvo 10:8. Šempetranke še naprej igrajo odlično v obrambi in po varanem napadu Lakovšek povedejo 12:9 za drugi odmor gostujočega trenerja. Pri Mariborčankah je na servis odšla Krajnc, ki je z dvema asoma takoj izničila domače vodstvo in sledil je prvi odmor domačega trenerja 13:12. Po napaki na servisu domače ekipe smo videli ponovno izenačenje 15:15. Na domači strani je sledila napaka na sprejemu in blok Stojiljković 17:18 za drugi odmor domačega trenerja. Poteza domačega trenerja je takoj prinesla vodstvo domače ekipe 20:18. Mariborčanke so izenačile po napaki domačih na 20:20. Videli smo razburljivo končnico, kjer so najprej za dve točki povedle Sip-e po napadu Lakovšek 22:20. Na nasprotni strani so Mariborčanke izenačile na 22:22 po napaki Lakovšek. Sledil je zaključen napad Žnidar 23:22. Mariborčanke so nato dosegli dve točki in prvo zaključeno žogo za gostje je priborila Košenina 23:24. Po napaki v napadu Košenine domačinke izenačijo na 24:24. Sledili pa sta dve napaki na Mariborski strani Košenina in Grubss za veselje v domači dvorani 26:24.

Četrti niz so bolje pričele gostje, ki so po dobrih servisih Bračko in bloku Krajnc povedle 3:7 za prvi odmor domačega trenerja.  Sledil je padec na sprejemu v domači ekipi in gostje so povedle 3:9 za drugi odmor domačega trenerja.  Šempetranke se niso predale in po napadu Žnidar so znižale na 6:10. Po seriji odličnih napadov Košenine in Grubbs povedejo gostje 7:14. Domače se vrnejo v igro po dveh napadih Žnidar 10:14 za prvi odmor gostujočega trenerja. Gostje ponovno naredijo varno razliko po bloku Bračko in napadu Sobočan 12:18. Na domači strani se z vodstvom ne strinjajo Črnila na servisu in Lakovšek v napadu za zmanjšanje rezultata na 16:19 za drugi odmor gostujočega trenerja. Po as  servisu Krajnc 17:22 je domači trener poskusil narediti preobrat z menjavo iz igre je odšla Praunseis in v igro Rituper. Pri rezultatu 18:24 pa je domači trener dal priložnost za igro še Maši Božič in Tali Lekše. Preobrata ni bilo in po napaki v napadu domače ekipe 18:25 so Mariborčanke izenačile na 2:2

Peti niz so bolje pričele Sip-e ki so po bloku Praunseis in as servisu Žnidar povedle 4:1 za prvi odmor gostujočega trenerja. Gostje zmanjšajo po napadu Bračko na 5:3. Sledili so dve točki Lakovšek, ki je naprej z odličnim napadom nato pa as servisom povedla domače 7:3 za drugi odmor gostujočega trenerja. Šempetranke so na krilih Vrhovnik povedle 8:4 za menjavo strani. Po dobrem bloku Žnidar, Sip-e povedejo 9:4. Gostje takoj zmanjšajo rezultat po dobrem servisu na 10:7 za prvi odmor domačega trenerja. Odmor se je obrestoval domačemu trenerju, saj je sledila takoj napaka na servisu Krajnc 11:7. Šempetranke vodstva ne spustijo več iz rok in na krilih Žnidar in Lakovšek zaključijo tekmo 15:9.

Beno Božič, trener SIP Šempeter: "Menim da smo v delih tekme, kjer smo uspeli stabilizirati sprejem bili dosti boljši nasprotnik. Tekmo smo sicer začeli zelo nervozno z veliko napakami, kar se nam je dogajalo tudi na zadnji tekmi proti Calcitu. V drugem nizu smo izredno popravili začetni udarec, sprejemali smo dobro in tako posledično uspeli razvijati igro, ki jo nekako počasi gojimo na treningih. Zmaga proti Novi KBM Branik je odlična popotnica za nadaljnje delo. Pohvalil bi prav vse igralke, ki res trdo delajo na treningih."

Avtor: OK SIP Šempeter

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details