FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Odbojkarice Calcit Volleyja konec tedna v Novi Gorici čaka zaključni turnir srednjeevropske lige, kjer se bodo v polfinalu pomerile z Jedinstvom iz Brčkega. Toda le dva dni pred tem jih v več kot 600 km oddaljeni Bekescsabi čaka povratna tekma osmine finala pokala Challenge. V prvi je v Kamniku s 3:0 (-14, -19, -23) slavil SwietelskyBekescsaba, vendar Kamničanke ne mislijo poceni prodati svoje kože.

Varovanke Gregorja Rozmana so imele po porazu v Zagrebu proti Mladosti, v tekmi, ki ni odločala o ničemer, saj so si že pred njo Kamničanke zagotovile nastop na zaključnem turnirju, štiri proste dni, kar se jim v zadnjih treh tednih praktično še ni zgodilo. V tem obdobju so imele osem tekem, za nameček so imele še veliko težav z boleznijo, tako da je pošteno trpel tudi njihov trening. Vse to se je odražalo v njihovi igri, ki je bila polna vzponov in padcev, najbolj boleč pa je bil poraz v finalu pokala Slovenije.

»Za nami je obdobje, ko je teden dni manjkala ena polovica ekipe, drugi pa druga, tako da večine tekem sploh nismo igrale v polni zasedbi. Dobro je bilo vsaj to, da smo si v srednjeevropski ligi že pred zadnjim krogom zagotovile nastop na zaključnem turnirju, počasi pa se vračajo tudi vse igralke. Zdaj bomo bolj ali manj lahko igrale v polni zasedbi. Kar pa se poraza z Novo KBM Branikom v finalu pokala Slovenije tiče, mi vzroki še vedno niso znani. Na igrišču smo dale vse od sebe, žal to ni bilo dovolj za zmago, je pa res, da bi se tekma lahko končala tudi z našo zmago. Morda pa bo naslednjič boljše,« je o težavah, s katerimi so se soočali v kamniškem taboru, spregovorila kapetanka ekipe Olivera Brulec Kostić, ki je bila tudi sama med tistimi, ki je morala izpustiti nekaj tekem.

Na povratno tekmo v Bekescsabo bodo Kamničanke odšle v polni zasedbi. V Kamniku je do zanesljive zmage prišla pisana mednarodna zasedba, ki jo vodi slovenski trener Vasja Samec. Občutek je bil, da so Kamničanke preveč spoštovale trenutno četrtouvrščeno ekipo madžarskega državnega prvenstva. V nedeljo je Bekescsaba z 0:3(-23, -25, -17) izgubila v Nyiregyhazi.

»Tudi sama menim, da naša prva tekma ni bila realen pokazatelj moči obeh ekip. Dejstvo je, da smo v prvih dveh nizih igrale slabo, v napadu pa nismo našle pravega odgovora, na drugi strani pa so bile Madžarke zelo nevarne na servisu. V Bekescsabi bo nova tekma, verjamem, da bo tudi naša igra boljša. Dejstvo je, da ima Bekescsaba zelo izkušene igralke, pozna pa se ji tudi, da je madžarsko prvenstvo letos zelo močno. Ampak kot rečeno, naredile bomo vse, da pridemo do zlatega niza, v njem pa je vedno vse mogoče,« je odločna Brulec Kostićeva.

Manj kot 48 ur po tekmi v Bekescsabi, bodo kamniške odbojkarice že igrale v Novi Gorici, kjer se bodo v polfinalu srednjeevropske pomerile z Jedinstvom iz Brčkega, ekipo, ki je redni del končala na drugem mestu. Tudi zaradi zmage v Kamniku.

»Res je, da nas je Jedinstvo premagalo v Kamniku, vendar z LucyCharuk takrat nisva igrali, ampak to nikakor ne sme biti izgovor za tisti poraz. Zavedamo se, da nas čaka zelo težak polfinale, kajti Jedinstvo ima izkušeno ekipo, ki je željna uspeha, zato bo vse prej kot lahko. Seveda bi si v finalu želele še enkrat pomeriti z Novo KBM Branikom, vendar bo naša pot do njega težja od njihove. Toda v četrtek je pred nami tekma na Madžarskem in šele po njej pride na vrsto polfinale z Jedinstvom. O Mariborčankam bomo, če bo vse po sreči, razmišljale šele od sobote zvečer dalje,« ne želi ničesar prehitevati najbolj učinkovita igralka Calcit Volleyja.

Avtor: Calcit Volley; Miha Štamcar

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details