FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Športna dvorana Brinje, 5. februar 2020, gledalcev 100, sodnika Nejc Klinar in Blaž Markelj.

Že pred začetkom tekme je bilo jasno, da bodo Grosupeljčanke nadaljevale prvenstvo v modri skupini in za pričakovati je bilo dobro tekmo. In tako je tudi bilo. Odlična igra obeh ekip, zmage pa so se veselile Novogoričanke. ATK Grosuplje : GEN-I 0 : 3 (-21, -22, -20)

ATK Grosuplje: Habjan (L), Pavič 6 , Kogelnik 6, Trunkelj, Kobilica (L), Bevc 1, Kukman N. 2, Kukman I., Ahlin 4, Čotar 6, Lenart 1, Čož 4, Mijoč 13, Pucelj M. 1, trener Simon Krakar, pomočnik trenerja Rok Pucelj

GEN-I: Sillah 1, Fertinc 6, Goršek, Velikonja Grbac 12, Spanou 13, Forštnarič, Blažič P. 2, Kovac 17, Blažič T. (L), Leban 6, Jovanović 2, Žigon, trener Matjaž Stanič

Ko niso več obremenjene z rezultatom, takrat pokažejo Grosupeljčanke na igrišču svoj pravi obraz in karakter. V prvem setu so povedle Novogoričanke z 1:4 in 5:10, a to ni ustavilo poletnih Dolenjk, ki so uspele rezultat izenačiti na 11:11. Ob odličnem sprejemu in napadu, hkrati pa so tudi uspešno ustavljale napade gostij z blokom in odlično igro v polju, je botrovalo enakovredni igri in poravnanemu rezultatu vse do 17:17. Nato pa so pobudo le prevzele v svoje roke izkušene igralke GEN-I in po dveh asih Grkinje Spanou povedle s 17:22, da bi set v nadaljevanju zaključile na 21:25 v svojo korist.

Tudi v drugem setu podobna igra. Dolenjke so pogumno nadaljevale tekmo in ko so za igro razpoložene vse igralke na igrišču in imajo hkrati še vzpodbudo s klopi, pridejo na svoj račun tudi obiskovalci. Ekipi sta se ves čas izmenjevali v vodstvu. Nobeni pa ni uspelo priigrati večje prednosti in sta bila tako rezultatsko kot po prikazani igri izenačeni do 21:21, ko je rezultat z blokom pri domačinkah uspela izenačiti Kogelnikova. Domačinke so odlično sprejemale in odlično igrale v polju, kar pa je tokrat potrebno v njihovi igri še posebej pohvaliti, pa je igra v bloku. V končnici seta so bile zopet bolj zbrane gostje in z nekaj točkami set zaključile v svojo korist z 22:25 za vodstvo 2:0 v setih.

V tretjem setu je dal domači trener Simon Krakar priložnost tudi ostalim igralkam in tako je kar desetim uspelo doseči točke. Nivo igre pri domačih je nekoliko padel in Novogoričanke so uspele povesti s 7:19. Ko je bil zmagovalec seta praktično že odločen, so Grosupeljčanke še zbrale toliko moči, do so delni rezultat znižale na 16:23. Več pa jim ni uspelo in Primorke so po 20 :25 v tretjem setu na koncu zasluženo slavile zmago s 3:0.

Kljub porazu Grosupeljčanke niso bile razočarane. Njihova igra na tokratni tekmi je dokaz, da je forma ekipe v vzponu. Ko dekleta niso obremenjene z rezultatom in sprostijo zavore na igrišču, so lahko s sprejemom, napadom, blokom in igro v polju enakovredne vsem tekmicam. Sredina tekma je dokaz, da so z zaupanjem v lastne igralske sposobnosti pred nadaljevanjem prvenstva v modri skupini lahko (in kot novinke v ligi so že) prijetno presenečenje letošnjega državnega prvenstva. Imele bodo priložnost še dvigniti nivo svoje ekipne igre in napredovati kot posameznice, kar je vsekakor dobra napoved pred nadaljevanjem sezone in vabilo za obiskovalce njihovih tekem, da jih pridejo vzpodbujati v še večjem številu.

Pohvale si tokrat zaslužijo vse igralke, ki so vstopile v igro kot tudi tiste, ki so jih vzpodbujale s klopi. Največ točk pri domačih je tako kot po navadi prispevala Helena Mioč 13, pri gostjah pa Sara Kovac 17. Na vseh tekmah je nekoliko v senci domačih igralk libero Taja Kobilica, ki s svojim sprejemom in igro v polju daje ton uspešni igri Grosupeljčank. Zato tokrat še posebno pohvalo namenjamo njej.

Odlična tekma, zadovoljni obiskovalci in nasmejani obrazi domačih igralk, ki so se po tekmi posladkale s trojanskimi krofi. Dokaz več, kaj v Grosuplju druži in povezuje mlade odbojkarice in trenerje. Prijateljstvo. Z ljubiteljskim delom v društvu se je ekipi uspelo uvrstiti med šest najboljših slovenskih članskih odbojkarskih ekip, kar je prav gotovo izstopajoča in vseh pohval vredna posebnost v slovenskem športu na najvišjem nivoju.

Izjavi po tekmi:

Matjaž Stanič, trener GEN-I: »Vedeli smo, da ATK Grosuplje ni slaba ekipa, ker smo z njimi že izgubili doma. Naša dekleta je malo pretresla menjava trenerja in to je bila prva tekma po menjavi, na kar pa so odreagirale pozitivno. Vsekakor pa to ni moja zasluga. Pokazale so, da znajo igrati in upam, da bodo na naslednjih tekmah igrale še bolje«.

Taja Kobilica, igralka ATK Grosuplje: »Prikazale smo dobro igro, malo nam je zmanjkalo na koncu koncentracije pri sprejemu in zaključku napada. Pohvalila bi naš blok, sprejem in igro v polju. Žal nam danes ni uspelo, imamo pa motivacijo pred naslednjo tekmo v soboto in za nadaljevanje prvenstva«.

Avtor: ATK Grosuplje, Darko Pucelj

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details