FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 100, sodnika: Brlas, Kramar Šandl (oba Hrvaška).

 V prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja srednjeevropske lige so odbojkarice Calcit Volleyjas 3:0 (17, 10, 12) premagale Jedinstvo Brčko. S kom bodo v nedeljo, ob 20. uri, igrale v finalu, bo znano po tekmi med GEN-I Volleyjem in Novo KBM Branikom, ki se bo začela danes, ob 19. uri. Calcit Volley – Jedinstvo Brčko  3:0 (17, 10, 13)

 Calcit Volley: Grilj (L), Kotnik 11, Mihevc 2, Pogačar 5, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk 9, Brulec Kostić 12, Zatkovič4, Janežič (L), Charuk11, Jerala, Kaker2. Trener: Gregor Rozman.

Jedinstvo Brčko: Babić 4, Biberdžić, Kenjalo, Radović 5, Vukoje, Gajić 4, Vujičić (L), Karać1, Popović (L), Vajdova 5, Radisković13, Husić1. Trener: SmailPezerović.

V letošnji sezoni sta se ekipi Calcit Volleyja in Jedinstva Brčko pomerili dvakrat, zanimivo pa je, da sta do zmag prišli v gosteh. Prav po kamniški zmagi so aktualne državne prvakinje prišle v serijo zmag, ki jih je na koncu prinesla drugo mesto, mesto za njimi pa so redni del tekmovanja končale Kamničanke, ki so do zdaj v tem tekmovanju zmagale dvakrat. Zadnjič leta 2016, prvič dve leti pred tem, v zadnjih dveh sezonah pa se niso uvrstile na zaključni turnir, medtem ko je Jedinstvo na njem igralo prvič.

V Kamniku je bila za varovanke Gregorja Rozmana usodna AndjelkaRadisković, ki je tudi v prvem nizu polfinalnega obračuna zaključnega turnirja s sedmimi doseženimi točkami zelo dobro opravila svoje delo, vendar to njeni ekipi ni prineslo uspeha. Preprosto zato, ker so Kamničanke igrale praktično brez lastne napake, dosegle so tri ase, imele soliden sprejem, Eva Pogačar pa je tudi dobro razporejala žoge in razigrala vse svoje igralke. Z uspešnim napadom Radisovićeve so odbojkarice iz Brčkega še vodile s 13:12, toda z dvema asoma Nine Kotnik in blokom Olivere Brulec Kostić se je tehtnica nagnila na kamniško stran. Pred vstopom v končnico so Kamničanke po točki Ane Marije Vovk nasprotnicam pobegnile za pet točk (21:16), niz je zaključila Kotnikova.

Tudi v drugem nizu so odbojkarice iz Kamnika prevladovale na igrišču. Na začetku niza je bila nezaustavljiva LucyCharuk, ki je do vodstva Calcit Volleyja z 10:5 dosegla polovico točk. Kamničanke so odpor Jedinstva dokončno zlomile na servis Eve Pogačar, ki je dosegla tudi dva asa, vodstvo petih točk (11:6) pa so v tem obdobju povečale na neulovljivih enajst (17:6). Z zbrano igro so nadaljevale do konca niza ki se je končal z lastno napako nasprotnic.

Vodstvo z 2:0 v nizih ni zaustavilo Kamničank, ki so še naprej igrale zavzeto, taktično zrelo, odlično v bloku in na servisu, tako da Jedinstvo niti v enem trenutku ni bilo blizu preobrata. Ko so na servis Eve Pogačar calcitovke tekmicam pobegnile za pet točk (15:10), se je že slutila njihova zmaga, vsega pa je bilo konec po seriji servisov Tine Kaker, ki resda ni dosegla asa, a so tudi po njeni zaslugi njene soigralke vodstvo petih točk povečala na enajst (23:12). Z blokom je Kamničankam po treh letih finale srednjeevropske lige dokončno priborila Charukova. Leta 2017 so sicer morale priznati premoč Bekescsabe, kako pa bo letos, bomo videli v jutrišnjem finalu, v katerem se bodo pomerile z boljšim iz dvoboja GEN-I Volley – Nova KBM Branik?

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Mislim, da bila to naša najboljša tekma v letošnji sezoni in to ob pravem trenutku. Vedeli smo, da je Jedinstvozelo nevarna ekipa, zato čestitam dekletom, da so bile dovolj zbrane tudi v trenutkih, ko so se v 'lomili' posamezni nizi. V finalu bo, kar bo, s kom bomo igrali, je popolnoma nepomembno, kajti v tej sezono smo premagali tako GEN-I Volley kot Novo KBM Branik, proti obema ekipama pa smo tudi že izgubili, z Mariborčankami tudi v finalu pokala Slovenije. Skrivnosti med nami torej ne bo, spet bo odločala žoga ali dve, dnevna forma in trenutek inspiracije. Vsekakor bomo naredili vse, da bo sreča tokrat na naši strani.«

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details