FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 140, sodnika: Ortl Gregor, Mesarič Franc.

 1. krogu zelene skupine 1. DOL za ženske sta se srečali ekipi Formis in ŽOK G.S.V. Ptuj. S 3:0 (18, 17, 15) so bile uspešnejše domačinke, ki so se veselile treh točk in si prislužile boljšo popotnico v boju za obstanek.

Formis: Bavdaž, Su 15, Keglevič 4, Ertl, Radanović 17, Godec 2, Detiček, Gradišnik Klajnšček 19, Li, Štampar 5, Šalamun, Halužan Sagadin, Pravdič (L), Zupan (L). Trener: Zoran Jerončič.

ŽOK G.S.V. Ptuj: Horvat L., Oancea, Tomanič, Kovačec 7, Škraban 6, Stavbar 2, Horvat A. 3, Paternost, Milošič 5, Koren, Fišer 6, Pignar (L), Sužnik (L). Trenerka: Svetlana Oletič.

V sklepnem delu prvenstva sta se udarili ekipa Ptuja, ki je doslej igrala v 1.B ligi in prvoligaški Formis. Gostiteljice so v domačo tekmo krenile z željo po zmagi, ki bi bila ključna za obstanek v 1A. ligi za ženske.

V prvi niz so gostiteljice krenile nekoliko bolje, predvsem zaradi več izkušenj na prvoligaškem parketu. V ekipi Ptuja sta tempo igre narekovali izkušeni Urška Stavbar kot podajalka in napadalka Iva Škraban. Najvišje vodstvo Rogožank smo videli pri 13:8, ko je as dosegla Ronja Štampar, kar je gostujočo trenerko Oletičevo prisililo, da je posegla po prvem polminutnem odmoru. Gostje so vrnile nekaj zaporednih točk, zato je tudi domači trener vzel odmor. V začetku tekme odlično mlado korektorico Gradišnik-Klanjšček je zamenjal z Žano Godec, ki se mu je oddolžila z nekaj zaporednimi dobrimi servisi. Sledilo je še nekaj izmenjav točk, vendar je domača ekipa z visoko prednostjo osvojila prvi niz. Pri gostjah je najbolj blestela Škrabanova.

Kljub močnim napadom igralk Formisa v začetku niza, so gostje držale rezultatski stik, saj je odlično delovala ptujska obramba na čelu s Karmino Sužnik. V napadu smo lahko opazovali duel sprejemalk, Kovačeceva pri Ptuju in Radanovičeva na strani gostiteljic sta dosegali točke v serijah. Pri 7:8 so Ptujčanke prišle do prvega vodstva na tekmi. Rogožanke so se zbrale in pri 14:11 smo videli prvi odmor, ki ga je uporabila gostujoča trenerka. Napade gostij preko sredine je dobro zaustavljala Bavdaževa, s servisom pa je igro pospeševala Su Weiping. Gostje so nekajkrat močno prodrle skozi sredino, zato je Jerončič pri 19:16 prekinil igro z odmorom. Dober servis Radanovičeve je privedel v vodstvo domačink z 2:0 v nizih.

Četa Svetlane Oletič je v tretji niz krenila bolj neobremenjena kot Rogožanke. To se je videlo pri stalnih izmenjavah v vodstvu, ko igralke Formisa niso mogle dosegati točk v serijah kot poprej. Izjema je bila le Kitajka Su, ki je pri 6:4 zagotovila prvo vodstvo za 2.  Po nekaj slabih sprejemih pa se je situacija obrnila in povedle so gostje, pri katerih je odlično servirala Špela Majcen. Podajalka Formisa pa je obrnila krivuljo in z nekaj zaporednimi servisi zagotovila vodstvo domačih s 14:10. Zgledu je z učinkovitimi napadi in nekaj bloki sledila ekipa, ki je le povečevala vodstvo. Največ so igralke Formisa vodile za sedem. Pri približanju Ptujčank na 21:15 je trener Formisa posegel po odmoru, ki je spodbudil njegove varovanke. Na krilih Žane Godec so dosegle prvo zmago v sezoni.

 Avtor: Formis

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details