FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Zreče - ŠD Zreče, gledalcev 30, sodnika: Kodrič, Novak; delegat Plešnik

V prvi tekmi zadnjega dela so WeilerVolleyGirls gostile ekipo ŽOK Ljutomer. Zrečake na domačem terenu niso dopustile presenečanja in so vpisale nove tri ligaške točke ter se veselile zmage s  3:1 (25:23, 25:15, 13:25, 25:15).

Weiler Volley Zreče: 1-Stropnik Brina (C), 2-Lukman Lina, 4-Škoflek Adela(L1), 6-Kogej Teja, 7-Trbojevič-Ovčar Ana, 9-Iršič Ajša, 11-Lajhar Daša, 12-Jakob Janja,  13-Skerbinek Eva, 15-Vovk Nika, in 18-Pec Neža (L2). Trener:Boris Klokočovnik.

ŽOK Ljutomer: 3-Svatina Tamara, 5-Makoter Kaja (K), 6-Kutnjak Sara, 7-Petek Barbara, 9-Pintarič Adela, 11-Crvenković Antonela, 15-Kosi Nika, 16-Rakuša Tjaša. Pomočnik: Tot Andrej.

Gostje so prišle v Zreče s precej težko nalogo, v kolikor so želele na ligaški razpredelnici prehiteti ŽOK Triglav Kranj, s katerim so do sedaj zbrali po 17 prvenstvenih točk. Cilj WeilerVolleyGirls pa je kljub težavam z boleznijo in poškodbami bil jasen - ohraniti oz. povečati razliko pred zasledovacli, do čegar pa jih vodi zgolj in samo zmaga.

Boris Klokočovnik je moral tokratno začetno postavo, zaradi poškodb in odsotnosti sestaviti z Stropnik Brino, Kogej Tejo, Trbojevič-Ovčar Ano, Lajhar Dašo, Skerbinek Evo ter Vovk Niko. Kot prosta igralka pa je danes tekmo začela Pec Neža. WeilerVolley kapetanski trak si je tokrat prvič, zalepila Brina Stropnik. Gostje iz Ljutomera pa so začele v postavi Kutnjak, Petek, Pintarič, Crvenkovič, Kosi in Rakuša. 

Po boljšem začetku Ljutomera in vodstvu 1:4, so domačinke s serijo petih točk uspele povesti 6:4. Gostje so vrnile s svojo serijo točk in povedle 6:8. Naslednje izenačenje vidimo pri 8:8 in nato še na 10:10. Ljutomerčankam je uspela vnovič serija štirih točk s katerimi povedejo 11:14 in nato še 13:17, kjer pa je domači trener olpravil prvo menjavo in v igro poslal Janjo Jakob namesto Daše Lajhar. Po menjavi so gostje naredile najprej napako na servisu, nato pa so WeilerVolleyGirls povedle z 18:17. Po odmoru gostij na vodstvo 20:18 so gostje znižale na 22:21. Končnica je tokrat pripadla domačinkam, ki so niz dobile po dobrem servisu in napaki gostij s 25:23.

Naslednji niz so bolje pričele domačinke in ga povedle s 5:1, a so gostje uspele izenačiti na 5:5. Sledil je dober domač servis in vodstvo 7:5, a so gostje izenačile na 8:8. Na boljši domač servis so dekleta povedla 11:8, a so uspele gostje tudi tokrat priključiti in izenačiti na 11:11. WeilerVolleyGirls so sestavile nove štiri zaporedne točke in povedle 15:11, kjer so gostje vzele svoj prvi odmor. Po odmoru smo videli še en winer servis in dober domač napad za vodstvo 17:11. WeilerVolleyGirls so do konca niza svojo igro nadaljevale in niz hitro zaključile na 25:15.

V tretjem nizu sta ekipi odigrali izenačen uvod vse do 7:7. Nato pa smo videli štiri napake na domači strani in vodstvo gostij z 7:11, kjer je reagiral Boris Klokočovnik s svojim odmorom, po katerem so domačinke naredile dober napad, a zatem grešile na servisu. Gostje so prišle s serijo točk do vodstva 9:16, ko so domačinke le uspele zaustavili Ljutomerski nalet, a žal samo za dve točki. Gostje uspejo narediti raziko 11:22, ki jim je zagotovila varen zaključek niza. Ob rezultatu 13:25 so gostje uspele znižati na 2:1 v nizih.

Uvod v naslednji niz je bil bolj na strani Zreč, a so gostje vse skupaj izničile in izenačile na 3:3. Domačinke so nato povedle 6:4 in po boljšem servisu z 9:5, kjer pa so se morale gostje zbrati ob klopi svojega trenerja. Po odmoru so sicer prekinile serijo domačih točk, a nato naredile napako na servisu. Po znižanju gostij na 10:9 je tokrat na začetnem udarcu povzročala gostjam težave Ajša Iršič, ki je ob soigralkah naredila razliko 20:9 in nato naredila napako za točko številka 10 v gostujoči ekipi.  Zrečanke so do konca niza vztrajale in iskrile parket nasprotnic ter niz zaključile na 25:15 in se tako veselile pomembne zmage v tem delu prvenstva.

WeilerVolleyGirls bodo tudi drugo tekmo zadnjega dela igrala v domači dvorani. V Zreče prihaja druga ekipa srednjeevropskih prvakinj, Calcit Volley II. Tekma bo 22.02.2020 ob 19.00 uri.
 
Boris Klokočovnik, trener Weiler Volley Zreče: Uvodni set smo pričeli nekoliko bolj previdno za kar smo bili premalo atresivni v vseh elementih. To je bil vzrok, da smo bili vse do 20:20 skupaj; nato smo pri 23:23 uspeli izkoristiti dve zključni žogi in niz uzaključiti na 25:23. V naslednjem nizu smo elemente igre dvignili, predvsem servis, ki nam je omogočil zelo suvereno osvojiti drugi niz. V naslednjem je bila slika obretna, kjer smo ravno v sprejemu popustili. Zelo malo akcij je bilo izdelanih pozitivno zato tudi gladka zmaga Ljutomera. V četrtem nizu pa smo zopet popravili servis in sprejem servisa in tekmo dobili s 3:1. 

Brina Stropnik, kapetanka Weiler Volley Zreče: Zelo sem vesela današnje zmage. Mislim, da smo jo zasluženo dobile, kljub padcu v igri v 3. setu. Upam, da bomo v takem ritmu tudi nadaljevale in se ob končanem prvenstvu veselile lepega uspeha.

Avtor:Weiler Volley Zreče

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details