FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana OŠ V.Vodnik, Ljubljana, gledalcev 65, sodnika: Tomec Eva, Štamcar Simon.

V tekmi 2. kroga zelene skupine 1A. DOL so igralke Formisa v Ljubljano pripotovale kot favoritinje, saj so v 1. krogu ob izdatni podpori novih okrepitev iz tujine gladko odpravile ekipo Ptuja, a so bile domače odbojkarice Krima uspešnejše s 3:1 (-23, 22, 17, 20) .

OD Krim: Kolenc, Ščuka Ajda 21, Deželak (C) 2, Oletič Diana 3, Bavdaž 16, Jovanović 10, Ščuka Ana, Kavčič 13, Oletič Michelle, Jerman (L), Kenda 4; Trener: Jože Časar

Formis: Bavdaž 2,  Su 19, Keglevič 1, Ertl, Radanović 17, Zupan (L), Godec 7, Detiček, Gradišnik Klanjšček 2, Pravdič (L), Li 12, Štampar 2, Šalamun, Halužan Sagadin 4, Trener: Andrej Urnaut

Igralke Krima so v tekmo vstopile z veliko mero nervoze, kar se jim je poznalo v prvih točkah predvsem pri sprejemu začetnega udarca in posledično organizaciji napada, vendar so kljub temu držale korak z nasprotnicami do 9 točke. Na servis Keglevičeve so igralke Formisa prvič pobegnile na štiri točke razlike ter prisilile trenerja domačih v prvo minuto odmora, ki je prinesla spremembo v igri domačih, in po odličnih servisih Nike Bavdaž so Krimovke prvič povedle pri 16:15, ko je po minuti odmora moral poseči gostujoči trener. Do zaključka niza smo gledali izenačeno tekmo, ki se je končala v korist gostij na razliko 25:23 po napaki domačih igralk pri napadu za izenačenje.

Po porazu v prvem nizu so Krimovkie v drugi niz vstopile precej odločneje in na servis Mojce Deželak povedle s 4:0, pri čemer je gostujoči trener porabil prvo minuto odmora že pri rezultatu 3:0. Igralke Formisa so v nadaljevanju niza poizkušale na vse načine spremeniti potek niza, vendar so domače igralke ob dobrem sprejemu in napadu držale razliko do konca niza, ki so ga z dvema odličnima blokoma zaključile v svojo korist z rezultatom 25:22. 

Tudi tretji in četrti niz sta potekala po željah domačih igralk in njihovih glasnih navijačev, saj so v obeh nizih od začetka do konca držale razliko. V obeh nizih je začetni udarec domačih igralk povzročal nemalo preglavic igralkam Formisa, ki kljub trenerjevim posredovanjem z minutami odmora in menjavami niso uspele ujeti ritma v igri. Ob dobrem servisu in odličnem sprejemu, kjer sta prevladovali Ajda Ščuka in Alja Jerman, je v teh dveh nizih dobro funkcioniral tudi blok predvsem obeh blokerk (Jovanović in Kenda) ter obramba, kjer sta se z nekaj lepimi reševanji izkazali Jermanova (libero) in Bavdaževa.

Domače igralke so ob dobri igri dosegale točke tako iz napadov kot iz protinapadov, kjer so odlično odigrale vse zunanje igralke (Kavčič, Ščuka in Bavdaž), pri čemer pa je potrebno pohvaliti tudi odlično organizacijo igre domače kapetanke Mojce Deželak.

Tretji in četrti niz so Krimovke odločile v svojo korist z rezultatom 25:17 in 25:20 ter se tako veselila prve zmage v 1A. DOL. Z zmago so pokazale, da bo do konca tekmovanj v zeleni skupini potrebno resno računati tudi na njih.

Avtor: OD Krim; Nika Praprotnik

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details