FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Športna dvorana Brinje, gledalcev 100, sodnika: Mihajlo Milojevič, Dejan Perčič

V 2. krogu modre skupine 1A. DOL za ženske je ekipa ATK Grosuplje gostila GEN-I Volley in zmagala s 3:2 (15, 20, -23, -24, 14).

ATK Grosuplje: Kukman I. (L), Pavič 13, Kogelnik, Trunkelj, Kobilica (L), Bevc, Kukman N., Ahlin 14, Čotar 13, Lenart 6, Čož 9, Mijoč 19, Maček. Trener: Simon Krakar.

GEN-I: Sillah 1, Fertinc 15, Goršek, Velikonja Grbac 12, Forštnarič, Blažič P. 12, Kovac 15, Blažič T. (L), Leban 17, Jovanović 4, Žigon, Trener: Matjaž Stanič.

V Grosuplju so gledalci uživali v odlični tekmi in dobri igri obeh ekip. Po vodstvu Dolenjk z 2:0 so Primorke uspele izenačiti na 2:2. Peti odločilni set se je končal tesno na razliko dveh točk v korist ATK Grosuplje.

Če so se na začetku februarja Primorke veselile zmage v grosupeljski športni dvorani s 3:0, so jim tokrat Dolenjke vrnile z zmago s 3:2. Domači trener Simon Krakar je začel tekmo s postavo, Pavič, Ahlin, Čotar, Lenart, Čož, Mijoč in liberom Kobilico. Že v uvodu prvega seta je bilo čutiti, da si igralke ATK Grosuplje močno želijo zmage in to so s prikazano igro potrdile tudi na igrišču. Set so bolje začele Grosupeljčanke, ki so v vseh elementih odbojkarske igre nadigrale Novogoričanke. Povedle so s 3:0, blokom Pavičeve s 6:3 in nato še z njenim asom z 11:6. V nadaljevanju so domačinke z odlično igro zagospodarile na igrišču in samo še višale razliko do končnih 25:15 za vodstvo z 1:0 v setih.

Tudi drugi set so Dolenjke odlično začele in vodile do izenačenja na 13:13. Po dolgi izmenjavi in odlični igri obeh ekip v polju so Grosupeljčanke z blokom Čotarjeve povedle s 14:13 in nato še z asom Lenartove s 16:13. Z blokom Ahlinove in asom Čotarjeve so si pred samo končnico igralke ATK Grosuplje zasluženo priigrale prednost 21:15 in z uspešnim napadom Čoževe set zaključile na 25:20.

Na uvodu tretjega seta smo spremljali podoben razplet na igrišču kot v prvih dveh. Grosupeljčanke so povedle s 6:2, a se Novogoričanke niso predale. Uspele so izenačiti na 8:8. Z asom Lenartove so Dolenjske uspele povesti s 13:10, a so gostje izenačile na 15:15 in v nadaljevanju celo povedle, a je domačinkam uspelo rezultat poravnati na 18:18. Sledila je serija točk in Primorke so povedle z 19:22, Grosupeljčanke pa so še uspele znižati na 21:22 in po uspešnem napadu Mijočeve na 23:24. V odločilnem zaključku so gostje ostale dovolj zbrane in set dobile na 25:23 ter znižale vodstvo domačih na 2:1 v setih.

V četrtem setu sta se ekipi ves čas izmenjavali v vodstvu. Bolje so začele Grosupeljčanke in z blokom Čotarjeve povedle z 11:8. Primorke pa se niso predale. Odlično in brez napak so izvajale začetne udarce, vztrajale in nižale razliko ter z asom Ferlinčeve celo povedle z 11:13. Z asom Ahlinove so vrnile Dolenjke in se uspele Primorkam približati samo na točko zaostanka (14:15), a je gostjam uspelo z asom Lebanove povesti s 17:20. Kljub vodstvu gostujoče ekipe so Grosupeljčanke vztrajale in z blokom uspele izenačiti na 24:24. Ko so že vsi v dvorani pričakovali rezultatski preobrat, je sledila napaka na servisu domačink in zadnji dve točki za 26:24 sta bili dovolj, da so Goričanke uspele izenačiti na 2:2 v setih.

Peti niz je bil prava tombola in igra živcev. Če so štiri sete bolje začele Dolenjke, je na začetku odločilnega petega bolje kazalo Primorkam. Povedle so s 3:0, a so Grosupeljčanke z blokoma Mijočeve uspele izenačiti in celo povesti s 7:6. Z napadom iz druge linije je razpoložena Mijočeva v nadaljevanju zagotovila domači ekipi prednost treh točk, 12:9. Ko je bilo za pričakovati, da bodo Dolenjke odločilni peti set mirno zaključile in se veselile končne zmage, so se Primorke po slabem sprejemu domačink uspele približale samo na točko zaostanka (13:12). Nato pa prava drama na igrišču. Gen-I je uspel izenačiti na 13:13 in 14:14. Odločene, da tokrat zmaga ostane doma, je uspeh Grosupeljčank potrdila Mijočeva s točko v napadu za končnih 16:14 ter  veliko in zasluženo zmago s 3:2.

Vidna želja Grosupeljčank po zmagi in njihova prikazana igra so navdušili obiskovalce na tribunah, ki so jih ves čas tekme glasno vzpodbujali. Ko si dekleta na igrišču in vsi v dvorani želijo zmage domače ekipe, uspeh ne more izostati. Dolenjke so dokazale, da je njihova forma v zaključku državnega prvenstva v vzponu in da bodo s prikazano igro v nadaljevanju prvenstva neugoden nasprotnik vreden spoštovanja. Zlasti v prvih dveh setih je s svojo igro navdušila Karin Pavič, ki je kljub poškodovanemu gležnju začela in odigrala celo tekmo na visokem nivoju ter prispevala pomemben delež h končni zmagi ekipe ATK Grosuplje. Domači trener Simon Krakar je vztrajal in odigral večji del tekme z začetno postavo, ki si za prikazano igro zasluži vse pohvale. Na igrišču in ob igrišču je bilo v domači ekipi čutiti tisto pravo pripadnost kolektivu. In ta je na koncu Grosupeljčankam tudi prinesla veselje ob zmagi, ta pa je bila ob prikazani igri povsem zaslužena. Dekleta so odlično odigrale celo tekmo in če bodo s tako igro nadaljevale, si lahko upravičeno postavijo višje cilje, kot so si jih na začetku letošnjega državnega prvenstva. Ne samo uvrstitev v modro skupino, sposobne so več. Le še zaupati morajo v svoje sposobnosti, igrati sproščeno in si želeti zmagati na vsaki tekmi ne glede na to, katera ekipa je na nasprotni strani mreže. Izgubiti nimajo kaj, lahko pa dobijo veliko.

 Avtor: Darko Pucelj, ATK Grosuplje

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details