FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Športna dvorana Zlato polje Kranj,  gledalcev: 30.

V 2. krogu končnice 1B. DOL za ženske so odbojkarice Triglava v Kranju gostile ekipo Roto-Kema Puconci in zmagale prepričljivo s 3:0 (16, 13, 19).

V sobotni tekmi smo videli obračun med domačimi Triglavankami in zadnjeuvrščenimi dekleti iz Roto-Kema Puconcev. Tekmo so bolje odprle domačinke, Pavličeva je začela z dvema "vinerjema". Langusova in Moharjeva sta z močnimi napadi povedli s 5:2, Katjuša Mohorič pa je z asom in "vinerjem" povečala prednost na 5 točk (7:2). Prekmurke so se pobrale s pomočjo dobrega začetnega udarca in zmanjšale zaostanek na samo eno točko (7:8). Triglavanke so nato več začele igrati iz sredine, izkazala se je Julija Mohorič (12:7). Ogrela se je tudi Hana Langus, ki je povedla domačinke do vodstva s 16:10 in prisilila Prekmurke v odmor. Nekaj zmede smo videli v 18. točki, ko Kranjčanke niso mogle zaključiti prve žoge čez mrežo, nato jim je spodletela še obramba (18:12), a gostje tega niso izkoristile in so poslale servis v mrežo. Pavličeva in J. Mohorič sta sestavili še blok, trener Puconcev je poskusil še z nekaj menjavami, a so gostje na koncu vseeno dosegle le 16 točk. 

Drugi niz se je začel s slabima začetnima udarcema na obeh straneh, nato je dobro napadla najmlajša Triglavanka Fučka (2:1). Langusova je pritisnila na servisu in pripeljala Triglav do vodstva s 5:1, na tej točki so gostje vzele time out. Bolj vidne so bile domačinke, Moharjeva je prikazala dobro opazovanje igrišča s skrajšanimi žogami, Julija Mohorič je bila neustavljiva. Pri rezultatu 11:5 smo videli tretjo napako pri podaji Pavličeve. Razigrana Julija Mohorič je nadaljevala z dobrimi napadi s sredine, Prekmurk tudi v bloku ni spustila čez. Zopet smo videli dvojno podajo Pavličeve, a domačink to ni ustavilo. Pri 19:10 so gostje tako poskusile z odmorom. Triglavanke so pokazale željo po domačem uspehu in Mohoričevi dvojčici sta niz zaključili z napadi in servisi (Puconci 13 točk).

Tretji niz se je začel bolj izenačeno, Prekmurke so Kranjčanke največkrat zmedle s prsti porinjeno žogo čez mrežo. Impresivno reševanje in ena izmed redkih dolgih točk se je končala z dotikom mreže Pucončank (6:5 za Triglav). Nato so domačinke spet povedle, Langusova je nasprotnice ujela nepripravljene v obrambi, Pavličeva pa je nato povečala prednost na 8:5. Gostje so vzele odmor in se po njem rahlo pobrale, a nato spet zapravile priložnost, ko so začetni udarec poslale v mrežo. Videli smo nekaj lepih izmenjav, domačinke so ves čas vodile, gostje so jim bile stalno za petami, na 11:11 so spet zapravile začetni udarec. Do 14:13 je bilo še precej izenačeno, nato pa so gostje z močnimi napadi in "vinerji" povedle s 17:14 in Triglav je bil primoran v prvi time out. Domačinke so se zbudile, Langusova se je razigrala, v bloku se ji je pridružila še K. Mohorič (22:19). Videli smo še en lep napad Fučke iz cone 2 v prazen prostor proti coni 1, Triglav je tudi tretji set zaključil zmagovalno (25:19). 

Avtor: ŽOK Triglav Kranj, Tina Balažič

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details