FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

ŠD Kamnik, gledalcev: 60, sodnika: Tomec Eva, Markelj Blaž.

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 3. kroga modre skupine 1A. DOL za ženske v domači dvorani s 3:0 (20, 22, 20) premagale GEN-I Volley in tako prišle še do tretje zmage v modri skupini.

Calcit Volley: Griljc, Mihevc 3, Pogačar 1, P. Marušič, Š. Marušič, Mihalinec, Vovk 8, Brulec Kostić 7, Zatković 6, Janežič, Charuk 16, Jerala 3, Kaker 3. Trener: Gregor Rozman.

GEN-I Volley: Sillah, Ferlinc 5, Goršek, Velikonja Grbac 11, Forštnarič, P. Blažič 11, Kovac 9, T. Blažič, Leban 9, Jovanović 1, Žigon 1. Trener: Matjaž Stanič.

V prvem delu sezone so Kamničanke pred svojimi navijači s 3:1 premagale Novogoričanke, ki pa so na domačem igrišču prav tako s 3:1 osvojile vse tri točke. Obe tekmi sta veljali tudi za srednjeevropsko ligo, na koncu so jo osvojile kamniške odbojkarice, ki so modro skupino začele z dvema zmagama. Manj uspeha v modri skupini so imele Novogoričanke, saj so tako domačo tekmo proti SIP Šempetru kot v gosteh proti ATK Grosuplju izgubile z 2:3.

Čeprav so gostje, ki so se pred nekaj tedni razšle s trenerjem Tilnom Kozamernikom in jih zdaj vodi Matjaž Stanič, z asom Mirte Velikonja Grbac v začetku uvodnega niza povedle s 5:2, vodile pa so tudi že s 7:5, so domačinke v režiji Lucy Charuk potem povedle z 10:7. Po asu Ane Marije Vovk je bilo že 13:8 za domačo ekipo, ki je prednost petih točk brez večjih težav ohranila do konca niza. Tudi po zaslugi novogoriških odbojkaric, ki so v tem nizu naredile kar enajst lastnih napak, težave pa so imele tudi z učinkovitostjo v napadu.

V začetku drugega niza so imele domače odbojkarice veliko težav s sprejemom servisov Lebanove, ki je dosegla tudi dva asa, po dveh uspešnih napadih Pie Blažič pa so Novogoričanke vodile s petimi točkami prednosti (7:2). Čeprav so s tremi zaporednimi asi Charukove Kamničanke hitro povedle z 10:8, tudi njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti na servis Pie Blažič in z blokom Velikonje Grbac je GEN-I Volley spet prišel do visoke prednosti (16:11). Po polminutnem odmoru so se Kamničanke le prebudile in predvsem po zaslugi odlične Charukove izid na 19. točki izenačile, z njeno že deveto točko v drugem nizu pa so prvič povedle (21:20). Do konca niza, ki se je, podobno kot prvi, končal z novogoriško napako, Calcitovke gostjam niso več prepustile niti točke.

V tretjem nizu si nobena ekipa dolgo ni priigrala kakšne občutnejše prednosti. Večinoma so za točko ali dve vodile domačinke, ki so tudi prve prišle do treh točk prednosti. Zanjo je z asom tik pred vstopom v končnico niza poskrbela Katja Mihevc. Gostujoči trener Matjaž Stanič se je odločil za polminutni odmor, vendar so po njem njegove varovanke naredile še eno izmed številnih lastnih napak, vodstva z 20:16 pa Kamničanke niso več izpustile iz rok. Zadnjo točko na tekmi je dosegla Mihevčeva.

V prihodnjem krogu bodo Kamničanke spet igrale doma, v soboto, 29. februarja, bodo gostile ATK Grosuplje, Novogoričanke pa bodo gostile Novo KBM Branik.

Izjava po tekmi:

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Pomembno je, da smo tekmo končali brez izgubljenega niza, da smo odigrali korektno tekmo in vknjižili tri točke. Sicer je spet prišlo do manjših nihanj v posameznih nizih, vendar sem bil zadovoljen s tem, da so dekleta večji del tekme igrale dobro, in to nam je tudi prineslo zmago.«

 Avtor: Calcit Volley, Miha Štamcar

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details