FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 150, sodnika: Novak Gregor, Tomec Eva.

V 3. krogu zelene skupine 1. DOL za ženske sta se srečali ekipi Formis in OK Krim. S 3:2 (-17, 14, 20, -14, 12) so bile uspešnejše domačinke, ki so se veselile pomembnih dveh točk v boju za obstanek.

Formis: Bavdaž, Su 1, Keglevič 3, Ertl, Radanović 16, Godec 3, Detiček, Gradišnik Klajnšček 13, Li 16, Štampar 7, Šalamun 11, Halužan Sagadin, Pravdič (L), Zupan (L). Trener: Andrej Urnaut.

OK Krim: Kolenc, Ščuka, Deželak 6, Oletič 6, Bavdaž N. 17, Jovanovič 11, Ščuka An. 11, Kavčič 14, Oletič M., Kenda 5, Alibegič (L), Jerman (L). Trener: Jože Časar.

V tekmo so veliko odločneje krenile varovanke Jožeta Časarja, ki so povedle za 5, kar je domačega trenerja hitro prisililo v prvi odmor. Gostje so bile pri rezultatu 13:7 boljše v vseh elementih igre, zato je sledila menjava pri Rogožankah. Kitajko Su je zamenjala mlada Naja Šalamun. Z odličnim blokom Štamparjeve in Klajnščkove se je vodstvo gostij začelo topiti. Pri 12:15 je po odmoru posegel tudi gostujoči trener. Ob koncu niza sta si ekipi izmenjevali točke, kar je napovedalo napeto končnico. Andrej Urnaut je bil pri 16:20 prisiljen serijo točk Ljubljančank prekiniti z drugim odmorom. V igro se je vrnila Su, pri gostjah pa je odlično servirala Nika Bavdaž. Rogožanke so bile ob koncu manj srečne, prvi niz je pripadel gostjam

V ekipi Formisa je bilo v nadaljevanju tekme videti nekoliko drugačno postavo. Ta je povedla za 4 in gostje so prve odšle na odmor. Z dobrim servisom so v začetku niza dominirale domačinke, ki jih je razigravala Kaja Keglevič. Kljub dobrim podajam Deželakove je veliko napadov Krima končalo v bloku razigranih domačink. Vodstvo domačih je pripeljalo do time-outa pri 10:3. Na servisu je za dva zaporedna asa poskrbela Taja Gradišnik Klajnšček. Kljub varnemu vodstvu je trener Urnaut želel zaustaviti nalet Ljubljančank s hitrim odmorom. Kljub menjavam so gostiteljice nadaljevale v visokem tempu in predvsem po zaslugi odličnega bloka močno vodile. Niz so dobile z visokim vodstvom 25:14.

Izenačena igra je zaznamovala začetek tretjega niza, v katerem se je razigrala Sara Radanovič. Gostje so prevladovale v elementu obrambe, Rogožanke pa so odlično servirale. V bloku je bila pri domačinkah razpoložena Ronja Štampar. Igro gostij je narekovala Bavdaževa in do rezultata 11:10 nobena od ekip ni prišla do večjega vodstva. Oba trenerja sta med nizom porabila po en odmor, saj je bila z izjemo vodstva Formisa za 3 igra ves čas na podobnem nivoju. Pri 20:19 je Urnaut Radanovičevo zamenjal z Žano Godec, ki se mu je zahvalila z blokom. Ko je že kazalo na napeto končnico, je 15-letna Godčeva stopila na sceno še s servisom in niz pripeljala do konca z rezultatom 25:20.

Četrti niz je za domači Formis, ki še upa na obstanek v ligi, odprla kapetanka Kaja Keglevič s servisom. Atraktivne poteze na obeh straneh so se kar vrstile. Pri gostjah je odločneje zaigrala sprejemalka Tinkara Kavčič in ekipo popeljala do prvega vodstva na tekmi. Pri zaostanku za 2 je domači trener posegel po prvem time-outu. Kljub temu so Krimovke nadaljevale z agresivno igro in povedle kar za 5, kar je privedlo do novega odmora. Po njem so se gostiteljice približale, vendar za kratek čas, saj so Ljubljančanke dobro igrale predvsem v napadu. Vodstvo Krimovk je s servisom povečala še Diana Oletič, ki je servirala 4-krat zapored za vodstvo gostij s 16:10. Silovit servis Ane Ščuka je domačinke privedel do velikega zaostanka, za katerega se je zdelo, da ga bo težko nadoknaditi. Gostje so si z drugim osvojenim nizom zagotovile vsaj točko na lestvici.

Kot ničkolikokrat doslej, je o zmagovalcu odločal peti niz. Začel se je živčno, na obeh straneh mreže so se vrstile napake. Pri Rogožankah sta največ točk dosegali Radanovičeva in mlada Naja Šalamun, ki je s kratkimi žogami velikokrat zmedla gostujočo obrambo. Na to je opozarjal tudi Jože Časar, ko je pri zaostanku za 4 posegel po odmoru. Ko so se gostje približale na 12:14, je enako storil trener domačink, ki so na koncu slavile pomembno zmago v boju za obstanek.

 Avtor: OK Formis, Urban Bratina

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details