FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50, sodnika: Juraja, Seifried.

Odbojkarice Calcit Volleyja so v 4. krogu modre skupine 1. DOL za ženske doma premagale ATK Grosuplje s 3:0 (17, 16, 19). Odločilno tekmo za prvo mesto pred začetkom končnice državnega prvenstva bodo Kamničanke igrale v petek, ko se bodo pomerile z odbojkaricami Nove KBM Branik.

Calcit Volley: Griljc (L), Mihevc 2, Pogačar 2, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 1, Vovk 10, Brulec Kostić 20, Zatković 14, Janežič (L), Charuk, Jerala 3, Kaker 2. Trener: Gregor Rozman.

ATK Grosupelje: Pavič, Kogelnik, Trunkelj, Kobilca (L), N. Kukman, I. Kukman, Ahlin, Čotar, Lenart, Čož, Mijoč, Maček. Trener: Simon Kaker.

V letošnji sezoni kamniške odbojkarice z grosupeljskimi niso imele večjih težav, vendar so varovanke Simona Krakarja že nekajkrat dokazale, da so se zasluženo uvrstile v modro skupino. Tudi v tretje so bile Grosupeljčanke nemočne proti Kamničankami, ki so bile boljše v vseh elementih igre, v treh nizih pa so dosegle kar 12 asov, šest jih je prispevala Eva Zatković.

Do prve večje prednosti v uvodnem nizu so domače odbojkarice prišle na servis Eve Zatković, ko so svoje vodstvo z 8:7 po njenem asu in napaki gostij povečale na 12:7. Vendar jim prednost petih točk še ni zagotavljala mirnega nadaljevanja niza, kajti s točko Mance Lenart so se jim Grosupeljčanke približale na točko zaostanka (13:14). Toda do konca niza je bilo spet vse v znamenju domače ekipe, ki je z asom Ane Marije Vovk gostjam spet pobegnila na pet točk prednosti (18:13), v končnici pa so po dveh lastnih napakah Grosupeljčank prišle do vodstva z 1:0 v nizih.

V prvem nizu so Kamničanke naredile le dve lastni napaki, v napadu pa je Eva Pogačar razigrala Olivero Brulec Kostić, Evo Zatković in Ano Marijo Vovk, ki so skupaj dosegle 17 točk. Tudi v drugem nizu je bila omenjena trojka še naprej učinkovita v napadu, čeprav so Grosupeljčanke po bloku Nike Čotar še vodile z 9:8. Toda na servis Eve Zatković, ki je med drugim dosegla tudi tri ase, so Kamničanke s sedmimi zaporednimi točkami povedle s 16:9. V še večjih težavah so bile gostje po uspešnem napadu Brulec Kostićeve, saj so zaostajale že za deset točk (20:10). Niz, ki se je končal z lastno napako gostij, je bil s tem odločen.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so Grosupeljčanke z dvema zaporednima točkama Kogelnikove še vodile z 19:18. Toda spet je bila Zatkovićeva tista, ki je bila s svojimi servisi najbolj zaslužna za preobrat. Dosegla je dva asa, v napadu je bila uspešna Brulec Kostićeva in prav po napadu kapetanke Calcit Volleyja so Kamničanke prišle do novih treh točk, tako da bo o prvem mestu po rednem delu državnega prvenstva odločal derbi v Mariboru, ki bo na sporedu prihodnji petek, 6. marca, ob 17. uri v dvorani Lukna.

Izjava po tekmi:

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Lahko rečem, da smo cilj, ki smo si ga zadali, da tekmo končamo brez izgubljenega niza, dosegli. Odigrali smo korektno tekmo, brez večjih nihanj v igri, to pa je tisto, kar smo si tudi želeli. Zdaj so dosegli to, kar smo pred začetkom modre skupine tudi načrtovali. Zdaj imamo šest dni časa, da se v miru pripravimo na odločilno tekmo z Novo KBM Branikom.«

 Avtor: Calcit Volley, Miha Štamcar

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details