FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana OŠ V.Vodnik, Ljubljana, gledalcev 75, sodnika Ortl Gregor, Atanasov Daniel.

V zadnjem 4. krogu zelene skupine, ki je odločal o ekipah, ki bodo v naslednji sezoni igrale v 1A. DOL, sta se v Ljubljani srečali ekipe OD Krim in OK Ankaran. Ekipa Ankarana, je bila pred zadnjim krogom že kvalificirana v 1A. DOL in v četrt finale državnega prvenstva. Igralke OD Krim pa so potrebovale zmago  za uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva v tej sezoni  in potrditev nastopanja v 1A. DOL v naslednji sezoni.  (17:25, 22:25, 25:17, 25:19, 15:12).
OD KRIM: Kolenc, Ščuka Ajda 14, Deželak (C) 6, Oletič Dijana 2, Bavdaž 21, Jovanović 11, Ščuka Ana 14, Kavčič 4, Alibegić (L), Oletič Michelle, Jerman (L), Kenda 6 Trener: Časar, Pomočnik trenerja: Praprotnik

Ankaran: Vedlin Gojčic (L), Pangrc 6, Angelini 10, Medved (L), Uršič 2, Cerovac 2, Lovšin Nina 7, Lovšin Tajda 5, Trobec 10, Valenčič 14, Trener: Rulofs, Pomočnik trenerja: Labinjan

Na začetku tekme se je poznala nervoza v domači ekipi, ki nikakor ni našla pravega ritma igre in s svojimi lastnimi napakami, omogočala igralkam Ankarana, da so zlahka prihajale do točk. Igralke Ankarana so kljub temu, da so bile pred tekmo že zmagovalke zelene skupine in so imele zagotovljeno nastopanje v 1A. DOL tudi v naslednji sezoni, igrale zavzeto in s pridom izkoristile slabšo igro domače ekipe in prvi niz pripeljale gladko  do zmage  25:17.

Začetek drugega niza je bil precej podoben prvemu. Domače igralke se še vedno niso otresle pritiska in so nadaljevale z bledo in na trenutke zmedeno igro. Domači trener Časar, je že pri rezultatu 9:13 porabil oba pol minutna odmora. Po drugem odmoru so se domače igralke počasi le prebudile in začele iz točke v točko igrati bolje in bolj samozavestno. V končnici niza so se igralkam Ankarana približale že na samo dve točki zaostanka, vendar jim popoln preobrat ni uspel in so set izgubile na 22 točki.

V tretjem nizu pa povsem obrnjena slika na igrišču, na katerem so zagospodarile domače igralke, ki so ob odličnih začetnih udarcih kapetanke Deželakove in odličnem bloku hitro pobegnile na 6:0 in nato še na 10:2, ter nato še z eno serijo točk na 18:5. V tem delu niza so igralke Krima prikazale eno najboljših predstav v tej sezoni, saj jim je uspevalo prav vse, od odličnega servisa in bloka, do ne zaustavljivih napadov in odličnih reševanj v obrambi. Nekoliko se jim je sicer zaustavilo na 18 točki, ko je zmedo v domačo vrsto vnesla Koni Trobec z odličnimi servisi, ter prisilila domačega trenerja,da je posegel po obeh odmorih. Šele po drugem odmoru pri rezultatu 18:12, so domače igralke znova strnile vrste in zaključile set z rezultatom 25:17.

V četrtem nizu so se igralke obeh ekip izmenjavale v vodstvu 7:7, nato pa so domače igralke po dobrih servisih Ane Ščuka dosegle razliko treh točk. Pri rezultatu 12:9 za domačinke, je prišlo do poškodbe gostujoče igralke Nine Lovšin, kar je imelo za posledico kar nekaj zmede v gostujoči ekipi, kar so domače igralke izkoristile, zmagale četrti niz z rezultatom 25:19 in uspele tekmo pripeljati v odločilni peti niz.

Začetek petega niza je bil povsem v domeni gostujočih igralk, ki so povedle najprej z 5:1 in nato še 10:4, ko je domači trener Časar uporabil že svoj drugi odmor, ki pa je na veselje vseh domačih bučnih navijačev prinesel rezultat, saj so Krimovke ponovno začele odlično igrati, in so igralke Ankarana dohitele na dvanajsti točki in jim do konca tekme niso prepustile nobene točke več, ter tako zmagale v odločilnem nizu z rezultatom 15:12.

Obe ekipi je potrebno pohvaliti za prikazano borbeno in na trenutke fanatično požrtvovalno igro, v kateri pa so imele nekaj več športne sreče domače igralke, ki so si z zmago zagotovile nastop v najvišjem rangu tekmovanja v naslednji sezoni, prav tako pa bodo nastopila v četrtfinalu DP, proti vodilni ekipi modre skupine OK Calcit Volley iz Kamnika.

Avtor: OD Krim, Nika Praprotnik

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details