FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Poljska - pokal Puchar Polski 

Poljski pokal je zelo na tesno dobila vodilna ekipa lige Grupa Azoty Chemik Police, ki je v finalu premagala drugo ekipo lige Developers SkyRes Rzestow s 3:2 (21:25, 25:20, 19:25, 25:23, 15:13). DPD Legionovia Legionowo je v polfinalu zmanjkala malenkost.

V prvi polfinalni tekmi je v soboro MKS SAN - Pajda Jarosaw pričakovano izgubil proti Grupa Azoty Chemik Police s 0:3 (16:25, 13:25, 18:25).Ekipa SAN Pajda se na finalni turnir urveastila iz nižje poljeke lige in praktično ni imela možnosti, da bi presenetila vodilni klub na Polskem. 

Za nas v Sloveniji zelo zanimivo drugo polfinalno tekmo, med  Developer SkyRes Rzeszow in DPD Legionovia Legionowo (drugo in četrto ekipo lige),  so v tesnem obračunu dobile odbojkarice iz Rzeszow s 3:0 (25:21, 26:24, 25:16). Tekma bi se lahko z nekaj športne sreče na strani DPD končala tudi drugače.  SkyRes je do zmage prišel praktično na krilih treh igralk: Zaroślińska-Król Katarzyna (23 točk), Frantti Alexandra (15 točk) in Blagojević Jelena (12 točk), ki je bila tudi MVP tekme. V vrsti DPDja je Alessandro Chappini odigral tekmo z 12 igralkami med katerimi sta izstopali Oliveira Souza Julie in Fidon-Lebleu Juiette s po 14 točkami. Mlada slovenska reprezentantka Žana Šporer Zdovc je v igro vstopila iz klopi v drugem in tretjem nizu, ter zako iskusila tudi finalni turnir poljskega pokala. 

Finale med vodilnima ekipama prvenstva Grupa Azoty Chemik Police in Developers SkyRes Rzestow je ponudilo v izenačeni tekmi veliko napetosti in negotovosti. Obakrat je v nizih povedla ekipa SkyRes, a so kasnejše zmagovalke uspele dvakrat izenačiti. Odločilčni niz so bolje pričele igralke Chemih Police in ga povedle s 5:4, a so jih tekmice ujele ter z dobrim nadaljevanjem tudi povedle na 8:10. 4 zapordne točke Polica so poskrbele za preobrat in vodstvo 12:10 tik pred koncen. Vodstvo so obdržale do konca in niz dobile na 15:13 ter tako slavile s 3:2 v nizih. Najučinkovitejše pri SkyRes sta bili Zaroślińska-Król Katarzyna (25 točk) in Frantti Alexandra (22 točk). V vrstah Chemik Police pa so največ točk dosegle Silva Franco Gyselle (25 točk), Mędrzyk Natalia (17 točk) in Trushkina Iryna (16 točk). 

Najboljše posameznice:

MVP: Gyselle Franco Silva (Grupa Azoty Chemik),

najboljši igralec: Ali Frantti (Developres),

sprejem: Jelena Blagojević (Developres),

blokada: Zuzanna Efimienko-Młotkowska,

napada: Ali Frantti (Developres),

podajalka: Marlena Kowalewska (Grupa Azoty) Chemik),

libero: Paulina Maj-Erwardt (skupina Azoty Chemik).

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details