FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Športna dvorana Brinje, 7. marec 2020, gledalcev 80, sodnika Dejan Perčič, Franci Kramar

Tekma, ki je odločala samo o tem, ali bo SIP Šempeter končal tekmovanje v modri skupini na tretjem oziroma četrtem mestu, se je razpletla po željah Savinjčank, ki so v Grosupljem slavile z rezultatom 0:3 (-21, -24, -21).

ATK Grosuplje: Pavič 10, Kogeljnik 5, Trunkelj 3, Kobilca (L), Bevc, Kukman N., Ahlin 1, Čotar7, Lenart 1, Čož 3, Mijoč 16, Pucelj, trener; Simon Krakar, pomočnik trenerja: Rok Pucelj.

SIP Šempeter: Rituper 2, Božič 6, Čmila 3, Praunseis 4, Žnidar 18, Banko (L), Božič, Lekše , Mazej (L), Vrhovnik 9, Lakovšek 9, trener: Božič Beno, pomočnik trenerja: Božič Simon.

Poleg Calcit Volleya in Nove KBM Branik, so Šempetrčanke edina ekipa, ki jo Grosupeljčankam kljub veliki želji ni uspelo premagati v letošnjem državnem prvenstvu. V prvem nizu so si Savinjčanke hitro priigrale štiri točke prednosti (5:9), vendar so se jim Dolenjke v nadaljevanju po slabem sprejemu gostij približale samo na točko zaostanka (9:10). Nato so z uspešnim napadom Lakovškove Šempetrčanke povedle za dve, Čotarjeva pa je z napadom iz druge linije izenačila na 19:19. Sledilo je nekaj zaporednih točk Savinjčank, kar je bilo dovolj, da jim je pripadla končnica za končnih 21:25.

V drugem nizu sta se ekipi menjavali v vodstvu, ko je rezultat s točko v napadu izenačila Mijočeva na 16 :16. S točko neposredno z začetnim udarcem Pavičeve so gostiteljice celo povedle s 17:16 in pričakovati je bilo, da bodo Grosupeljčanke s tako igro tudi nadaljevale. Toda gostje so izkoristile nezbrano igro domačink in pri rezultatu 18:22 pobegnile za štiri točke. Z blokom Kogelnikove in asom Trunkljeve so se igralke ATK Grosuplje približale samo na točko zaostanka (21:22) in nato po slabem sprejemu Šempetrank celo uspele izenačiti na 24:24. Napeta in do konca izenačena končnica je po dveh zaporednih točkah pripadala gostjam, ki so po slabem sprejemu domačink zaključile na 24:26 za vodstvo 2:0 v nizih.

V tretjem nizu so bolje začele Savinjčanke, ki Dolenjkam nikakor niso dovolile, da bi se razigrale in so povedle za štiri točke. Nekaj upanja na možen preobrat na tekmi je bilo znižanje vodstva gostij na 8:10. Toda v nadaljevanju so si Šempetrčanke priigrale prednost petih točk, Grosupeljčankam pa je zmanjkalo moči. Z nekaj uspešnimi akcijami se jim je sicer uspelo približati na 19:23, kar pa je bilo premalo za preobrat. Niz so igralke SIP Šempetra zaključile na 21:25 in zasluženo slavile zmago s 3:0. Zmaga jim je na koncu zagotovila tretje mesto v modri skupini in v četrtfinalu prvenstva prednost domačega igrišča.

Ker je bila tekma dan pred dnevom žena, sta z lepo gesto za zaključek sobotnega dne domača trenerja Simon in Rok igralkam poklonila šopek cvetja.

Zaključil se je tekmovalni del v modri skupini in pred ekipami so odločilne tekme letošnjega državnega prvenstva, boj za medalje. Grosupeljčanke bodo v prvi tekmi četrtfinala na domačem igrišču merile moči z ekipo GEN-I Vollley. Zavedajo se, da, če bodo na igrišču odigrale to, kar so sposobne odigrati, imajo možnost, da se uvrstijo v polfinale. Cilj je zastavljen visoko, vendar je tudi realno dosegljiv. Vse pa bo predvsem odvisno od dnevne forme in motiviranosti Dolenjk, da preskočijo prvo oviro na poti v polfinale, kar bi bil v članski kategoriji zgodovinski uspeh društva Flip flop.

Mojca Božič, igralka SIP Šempetra: "Zelo smo veseli, da smo dosegli cilj, ki smo si ga zastavili, končati na tretjem mestu v modri skupini. Pred nami so najpomembnejše tekme sezone in upam, da bomo dobro trenirale še naprej in ujele pravo formo pred prvo četrtfinalno tekmo."

Simon Krakar, trener ATK Grosuplje: "Za tekmo smo se taktično dobro pripravili in mi je žal, da nam ni uspelo zmagati. Vedeli smo, da Šempetranke igrajo dobro v obrambi. Bili smo premalo agresivni v napadu in pri začetnem udarcu, da bi iztržili kaj več in se nam enostavno ni izšlo. Če bomo želeli uspešno odigrati četrtfinale, bomo morali še izboljšati igro v napadu in okrepiti pritisk na nasprotno ekipo z močnim servisom."

Avtor: 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details