FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

 Poljska - Liga Siatkowski Kobiet

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je bila med prvimi nacionalnimi zvezami, ki je glede na širjenja pandemije koronavirusa začrtala nekako logične smernice odločanja glede zaključevanja državnega prvenstva in s tem jasno postavila na prvo mesto človeka (športnice in špornike).  Po poti OZS je šla med ostalimi tudi močna in odbojkarsko pomembna Poljska, ki je včeraj popoldne zaključila državno prvenstvo in za mizo med ostalim določila prvaka v elitni ženski ligi  -  Liga Siatkowski Kobiet (LSK). 

Natanko dva tedna je od tega, ko smo po preverjenih informacijah objavili prispevek o zaključnih tekmah in "play-off" v LKS ligi (http://www.odbojkarica.si/index.php/sl/2-uncategorised/463-poljske-odbojkarice-pricenjajo-s-play-off). Naslednji dan je prišlo do preobrata in prekinitve, ki pa je vlivala upanje, da se bo zaključni del le odigral - seveda v časovnem zamiku. Pandemija se s časovnim zamikom širi po Evropi in tudi na Poljskem je statistika koronavirusa iz dneva v dan slabša. Temu je botrovala odločitev vodilnih v ligi, da ne bodo puščali več klubov v dvomih in da se sezona 2019/2020 zakjuči. 

elitni ženski ligi - Liga Siatkowski Kobiet (LSK) je bil odigran celoten redni del in glede na dosežene rezultate po 22 krogih se je vodstvo ligo zaradi nepredvidljivih pandemičnih ramer odločilo prekiniti tekmovanje in ga zaključiti. Za prvaka so razglasili Grupa Azoty Chemik Police (21 zmag; 60 točk), pred Developres SkyRes Rzeszów (21 zmag; 59 točk),  ŁKS Commercecon Łódź (14 zmag; 43 točk) z "našo" Evo MoriDPD Legionovia Legionowo (14 zmag; 42 točk) z "našima" Žano Zdovc Šporer in Alessandro Chiappini....

Če povzamemo je sistematika odločanja Poljakov identična naši OZS. Vprašanje, ali je Poljska odbojkarska zveza kopirala model OZS, je glede na trenutno zdravstveno situacijo Evrope odveč. Niti ni pomembno. Je pa dejstvo, da so tudi na Poljskem prepoznali situacijo in zdravje športnic postavili pred interese mnogih ostalih deležnikov.

Prvakinje so določili po vseh odigranih tekmah rednega dela. V nobeni od lig pa niso odigrali predvidenega "play-off" tekmovalnega dela, ker ga v nepredvidenih danih razmerah ni možno.  Poljska elitna ženska liga LSK je odigrala 22 krogov. Slovenska elitna ženska liga 1.Sportklub ženska liga pa 19 krogov. Razliki vodilnik ekip LSK lige je le v eni točki za državno prvenstvo; ob tem pa imata obe ekipi isto število zmag.  Vodilni ekipi 1.Sportklub ženske lige imata razliko dveh točk za državno prvenstvo. Vodila ekipa ima tudi eno zmago več (17) od drugouvrščene ekipe rednega dela (16).  

Liga Siatkowski Kobiet (LSK) bi naj medalje prvim trem ekipam, glede na situacijo v državi in glede na vse preventivne ukrepe, ki sta jih država in EU uvedla glede na koronavirus, poslala kar po pošti. Tudi ta odločitev bo del zgodovine, ki se bo težko ponovila. 

Govorili smo že z najboljšo Sloveko v LSK ligi Evo Mori, ki pravi, da je z nastopi v sezoni zelo zadovoljna in da so bile z Veveričkami pripravljene na "play-off" da pokažejo še nekaj več in se vmešajo v boj za sam vrh državnega prvenstva. 

Žano Zdovc Šporer pa je za našo spletno stran ocenila: "Za nami v DPD Legionovia Legionowo je odločna sezona, saj smo v ekipi s 4. mestom več kot zadovoljne."  Žana je potrdila naše ugotovitev, da je morala na svoj debi dresu DPD čakadi dolgo, a dodala, da to sedaj ni več pomembno.  Nadaljuje pa: "Kar šteje je moj tehnični ter osebni napredek, ki je v tej sezoni bil več kot očiten, in to, da sem se v ekipni sredini dobro počutila." Prav dobro počutje v ekipi ob dejstvu, da je v močni LSK ligi kljub poznemu debiju lahko odigrala 4 tekme, bila na FINAL-4 pokala in dosegla tudi prve točke, pa je bila iztočnica za komentar k naslednji sezoni, kjer pa je bila Žana povsem jasna: "Tudi naslednjo sezono ostajam zvesta ekipi DPD LEGIONOVIA in njenim odličnim navijačem. V primeru vabila slovenskega reprezentančnega selektorja se bom reprezentance seveda z veseljem udeležila, res pa je, da moramo najprej videti, kako bodo stvari z virusom potekale. Zaenkrat so tudi reprezentančne akcije do nadaljnega predstavljene ali odpovedane."

 

Izjavi ostalih dveh legionarjev na Poljskem še pričakujemo....

 

 

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details