FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠD ŠIC Ljutomer, gledalcev 180, sodnika Suljkanović Amir, Mesarič Franc.

ŽOK Ljutomer:  Petek 4, Kosi B. 3, Kosi N., Rosić, Kutnjak 3, Makoter 5, Nedok, Anželj 5, Rakuša, Höchstatter. Trener: Andrej Tot.

GEN-I Volley : Ferlinc, Zbičajnik 1, Perič, Zaplotnik 5, Lucas 4, Velikonja Grbac 1,  Zampedri, Blažič 14, Lipicer Samec, Grudina 9, Ščuka 9. Trener: Vasja Samec Lipicer.

To je bila tekma, za katero se je že vnaprej vedel zmagovalec, saj je v Ljutomer prihajala ekipa, ki upravičeno meri na prvo mesto državnega prvenstva. Ljutomerčanke so lahko le upale, da bodo vsaj delno parirale Primorkam ter jih prisilile, da zaigrajo odbojko na najvišji ravni.

V prvem setu so presenetljivo povedle domačinke, s 3:0 in kasneje še z 8:4, kar je malo presenetilo Goričanke, saj takega odpora Ljutomerčank niso pričakovale. Ko pa so se gostje zbrale, so pričele dobivati točko za točko ter ob zanesljivi igri vseh igralk izenačile na 8:8. Tekma je bila ob borbeni igri domačink nato izenačena do rezultata 11:11, ko so Primorke dvignile nivo igre ter se rezultatsko odlepile. Do konca seta so varovanke Andreja Tota dosegle še eno točko, gostujoča ekipa jih je v seriji nanizala kar 14 ter set dobila z rezultatom 12:25. Ne glede na tak izid je pohvaliti domačinke, da so predvsem v prvem delu seta zaigrale zelo dobro in borbeno.

V drugem setu  Ljutomerčanke že v začetku niso bile dorasel nasprotnik Primorkam, ki so zaigrale dovolj aktivno, da so nabirale točko za točko ter povedle s 5:8.  Z odlično igro so nadaljevale tudi v nadaljevanju ter hitro prišle do vodstva s 6:15. V tem delu je odlično igrala Lipicer Samec Tina, ki je ob pomoči Tine Grudina vodila svojo ekipo k zanesljivi zmagi. Na koncu so Goričanke niz dobile z rezultatom 11:25.

V tretjem setu smo bili priča podobni igri obeh ekip kot v drugem setu. Kljub zelo borbeni igri domačink, ki so izvedle nekaj lepih akcij, je bila tehtnica na strani Goričank. Slednje so si hitro zagotovile 8 in celo 10 točk naskoka ter tako razliko držale vse do rezultata 12:23, ko so domačinke dosegle še eno točko, Primorke pa dve in prišle do zmage s 14:25.  Pri gostujoči ekipi so bile najučinkovitejše Blažič Pia, Lana Ščuka in Tina Grudina, pri domačinkah pa sta po pet točk dosegli Kaja Makoter in Nataša Anželj.

Kaja Makoter, korektorica ŽOK Ljutomer: "Pred tekmo s tako renomirano ekipo kot je GEN-I Volley smo se dogovorile, da bomo poskušale igrati našo najboljšo odbojko. V začetku prvega seta nam je to še nekako uspevalo, ko smo držale stik z Primorkami. Ko pa so le-te zaigrale svojo igro, jim več nismo mogle slediti, kljub temu, da smo se borile po najboljših močeh. Razlika v kvaliteti je pač prevelika. Lahko pa pohvalim soigralke, ker smo vse dale vse od sebe oz. toliko, kot v tem trenutku zmoremo."

Samec Vasja Lipicer, trener GEN-I Volley: "Tekmo smo odigrali tako, kot smo planirali. Delno smo spočili določene igralke po včerajšnji tekmi na Slovaškem, ne da bi podcenjevali domačinke. Lahko samo pohvalim domačo ekipo, ki se je trudila po najboljših močeh, a kvaliteta je bila pričakovano na naši strani in temu primeren je tudi rezultat. Pohvala tudi številni publiki, ki so odlično navijali za domačinke ter tudi nam dali poleta, da prikažemo dobro odbojko."  

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details