FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠD Kamnik, gledalcev 100, sodnika Klinar Nejc, Markelj Blaž.

Calcit Volley II: Krašovec 12, Špoljarič 7, Topić, Lužovec 6, Javornik, Juhant, Ahačič, Bošeska, Žužek 6, Zatković 24, Sitar 8, Jerala 10, Šeme (L), Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Formula Formis: Bavdaž 9, Milosavljević 5, Sešel (L), Ajnihar 2, Ertl, Zdovc Sporer, Tupikina 13, Vovk 11, Trlep, Košenina 11, Džaković 22, Pravdič (L), Štampar. Trener: Iztok Kšela.

Med tednom so varovanke Francija Obolnarja prikazale še eno presenečenje več, saj so v Kopru na povratni tekmi četrtfinala pokala Slovenije v gosteh proti Ankaran Hrvatinom osvojile dva niza, kar jim je ob zmagi s 3:1 na prvi tekmi pred svojimi gledalci prineslo nastop na zaključnem turnirju. Proti gostjam iz Rogoze, ki svoje domače tekme igrajo v Hočah, so ostale praznih rok, vendar so z igro ponovno dokazale, da zasluženo igrajo med najboljšimi slovenskimi klubi.

Prvi niz se za domače odbojkarice ni začel najbolj obetavno, saj so jim gostje do nekdanjega prvega tehničnega odmora že pobegnile za pet točk (3:8), toda po bloku Manje Jerale so ga znižale na dve točki zaostanka (7:9). Bolj izkušene gostje so s štirimi zaporednimi točkami spet prišle do otipljivejše prednosti, po asu Danijele Džaković pa je bilo pred vstopom v končnico niza že 22:15 za Formulo Formis. Z novim asom Maje Košenine so prišle celo do sedmih zaključnih žog, toda na servis Eve Zatković, ki je bila ob dveh asih uspešna tudi v napadu, so se jim Kamničanke približale na minus dva, peti zaporedni servis domače korektorice pa je končal v mreži.

Drugi niz je bil bolj izenačen, odločal pa se je v sami končnici, v kateri so gostujoče odbojkarice izkoristile svojo drugo zaključno žogo. Eno so imele tudi Kamničanke, vendar se jim ni izšlo. V uvodu drugega niza so bile sicer spet boljše varovanke Iztoka Kšele, ki so z blokom Hane Tupikine povedle z 10:5. Po novem bloku, tokrat Teje Bavdaž, je bilo še 15:11 za gostje, vendar je na 19. točki Sara Sitar poskrbela za izenačenje in zanimivo končnico.

Obolnarjeve varovanke, ki so nekoliko nesrečno izgubile drugi niz, so hrabro vstopile v tretjega in po napaki gostij povedle s 6:2. Prednost štirih točk so branile vse do bloka Eve Zatković (16:12), a je Formula Formis na servis izkušene Aleksandre Milosavljević izid na 18. točki izenačila. Obetala se je še ena razburljiva končnica, vendar do nje ni prišlo, kajti z blokom Manje Jerale so domačinke povedle z 22:19, nato pa po napaki Žane Zdovc Sporer izkoristile drugo zaključno žogo za svoj prvi niz na tekmi.

Tudi v četrtem nizu je najmlajša ekipa v prvoligaški konkurenci nadaljevala z dobro igro. Z asom Sare Sitar so gostjam pobegnile za štiri točke (5:1), vodile so tudi še s 7:5, nato pa popustile, kajti z blokom Tupikine so gostje povedle z 11:7. Z asom Lane Žužek so Kamničanke Rogožanke na 19. točki ulovile, nato pa z dvema uspešnima napadoma Zatkovićeve povedle z 21:19. Čeprav so vodile še s 23:21, je zmage vseeno odšla v Rogozo, kajti s štirimi zaporednimi točkami, zadnjo je z blokom dosegla Angelina Ajnihar, so osvojile vse tri točke.

Izjava po tekmi:

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja: »Na koncu nam je zmanjkalo tudi malce sreče, da bi osvojili vsaj točko, ki bi si jo zaslužili. Dekleta so prikazale boljšo igro kot med tednom v Kopru, toda žal naredimo kakšno lastno napako preveč in ta potem odloča niz. Upam, da bomo ohranili trenutno formo in če bomo tako igrali še naprej, bomo prej ali slej prišli do zmage. Morda že prihodnji teden, ko bomo gostili Ljutomer.«

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details