FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

Dvorana ŠD Kamnik, gledalcev 100, sodnika Kern Matjaž, Vrenko Jure.

Calcit Volley II: Krašovec 7, Špoljarič (L), Topić 1, Lužovec 7, Javornik, Juhant 1, Gadža, Bošeska, Žužek 6, Zatković 15, Šeme, Sitar 9, Jerala 9, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Ljutomer: Rosič, Makoter 4, Kutnjak 5, Petek 9, Hochstatter 1, Anželj 11, V. Kosi, Nedok, N. Kosi, Rakuša (L). Trener: Andrej Tot.

V svoji drugi zaporedni domači tekmi so kamniške princeske gostile Ljutomer, ki je v dozdajšnjih sedmih tekmah osvojil le točko, na drugi strani so bile Kamničanke pri eni zmagi. Svojo dobro formo so varovanke Francija Obolnarja unovčile tudi v zanje nadvse pomembni tekmi v boju za obstanek, v nedeljo pa večino igralk v dvorani OŠ Stranje čaka polfinalni turnir mladinskega državnega prvenstva.  

Gostje iz Ljutomera, ki jih vodi nekdanji slovenski reprezentant Andrej Tot, so spodbudno začele dvoboj z domačo ekipo, a le do vodstva s 3:0, kajti po njem je bilo vse v znamenju Kamničank, ki so na servis Sare Sitar dosegle pet zaporednih točk. Tudi v nadaljevanju niza so varovanke Francija Obolnarja nadaljevale z dobrimi servisi, s katerimi so nasprotnice oddaljile od mreže, učinkovite so bile tudi v napadu, saj je Lana Žužek dobro razigrala soigralke. Prav po njenem bloku so gostjam pobegnile že za devet točk (16:7), vodstvo z 1:0 v nizih pa je potrdila Špela Lužovec.

Tudi v drugem nizu so Kamničanke prevladovale na igrišču. Povedle so s 3:0, nato pa prednosti niso več izpustile iz rok. Ljutomerčanke so se jim sicer še približale na dve točki zaostanka (6:8), po asu Eve Zatković pa je bilo že 12:6 za Calcit Volley II. Visoko vodstvo ni uspavalo domače ekipe, ki je z zbrano igro brez večjih težav prišla do osmih zaključnih žog za zmago v drugem nizu. Sara Sitar je izkoristila že prvo.

Visoko raven svoje igre so domače odbojkarice ohranile tudi na začetku tretjega niza, ko so na servis Lane Žužek in z blokom Manje Jerale Ljutomerčankam pobegnile za šest točk (7:1). Razpoložena Eva Zatković je po še enem dobre napadu poskrbela za vodstvo z 12:4, toda po visokem vodstvu jim je nekoliko popustila zmago. Gostje so dosegle štiri zaporedne točke, po polminutnem odmoru pa so Kamničanke vajeti igre spet vzele popolnoma v svoje roke ter prišle po točki podajalke Tine Topič, ki je tik pred tem stopila na igrišče, do svoje druge zmage v letošnjem državnem prvenstvu. Z njo so se učvrstile na osmem mestu.

Izjava po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Nikoli ne vemo, kako se bo razvijala tekma, ali bo šlo, ali ne. Vedel sem, da smo močnejši od njih, sem si pa želel gladke zmage, kajti v nedeljo nas čaka polfinalni turnir mladinskega državnega prvenstva. Ljutomer igra v polju dobro, in če ne igraš resno, imaš z njim lahko težave. Zelo pomembno je bilo, da so dekleta tekmo vzele resno, spet pa moram pohvaliti gledalce, ki jih morda res ni bilo veliko, zato so pa toliko bolj zvesti in glasni.«

 

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details