FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Tudi v 1B. ligi ženske so ekipe odigrale 8.krog tekmovanj, kjer je vodilna ekipa prvenstva ATK Grosuplje še vedno brez poraza, a je na drugo mesto prišla ekipa Swatycomet Zreče.

ATK Grosuplje je tokrat igralo doma proti ekipi ŠD Piran in tekmo prepričljivo dobilo s 3:0. Tako Grosupeljčanke ohranjajo tudi po osmih krogih status neporažene ekipe v drugi najmočnejši ligi za žesnke v državi in so tako najresnejši kandidat za napredovanje.

Drugouvršena ekipa prvenstva ŽOK SETO Ptuj je v domači dvorani gostila ekipo ŽOK Triglav Kranj. DOmačinke soprvi niz dobile nekoliko bolj zanesljivo na 17. Sledili so trije bolj izenačeni nizi (22:25, 25:20, 20:25) skozi katere so gostje iz Kranja uspele izenačiti na 2:2. Odločilni niz je bil izenačen vse do konca, kjer so v končnibi bile bolj zbrane gostje, dobile niz s 13:15 in se veselile zmage s 2:3. 

Ekipa Swatycomet Zreče je gostovala na Prevaljah. Po vodstvu v prvem nizu 12:20 je kazalo da bodo postavile vse na svoje mesto. Preobrat v prvem nizu je prinesel veselje domačinkam, ki so ga dobile v podaljšani igri s 26:24. Drugi niz je pipadal gotijam s 17:25. Naslednji niz je bil zopet napet v sami končnici, a so tokat gostje zaključile na razliki 26:28. Četrti niz pa je bila za gostje le še formalnost, saj so ga zaključile na 13:25 in se veselile zmage s 1:3 ter napredovanja na 2. mesto v DP.

Derbi sredine lestvice je bil v Mozirju, kjer je gostovala ekipa OD Krim iz Ljubljane. Uvodni niz so si v Mozirju priigrale odbojkarice Krima z rezultatom 21:25 in tako ohranjale možnost za utrditev 5. mesta v DP. DOmačinke so sestavile svojo igro in pripravile v drugem nizu močan in prepričljiv odgovor ter ga dobile s 25:15. Razvile so svoj tempo igre, ki ga gostje nikakor niso mogle ustaviti in spremeniti. Mozirčanke so tako odočile v svojo korist tudi naslednji niz; 25:20. Po vodstvu z 2:1 so bile tudi v psihološki prednosti in so bolje odigrale tudi četrti niz ter ga zmagale na 25:18. Z zmago 3:1 so na lestvici prehitele Krimovke in so sedaj na 5. mestu.

Presenetljivo zanimiva in tesna tekma je bila v Mariborju, kjer je Nova KBM Branik II gostila ekipo Vital Ljubljana na derbiju začelja prvenstva.  Tudi to tekmo so bolje pričele gostije in z zmago prvega nize 22:25 povedle z 0:1. Gostje so še nekoliko bolj prepričljivo zaključile tudi drigi niz ,18:25  in kazalo je, da bodo gostje prišle dokaj lahko do svoje druge zmage v sezoni. Domačinkam je nekako uspelo obrniti ritem igre, čeravno so bile na robu novega poraza. Nagrada je prišča z zmago v tretjem nizu z 25:18. S svojo igro so nadaljevale tudi v naslednjem setu, ki je bil dosti bolj izenačen, a so ga bankirke uspele odločiti v svojo korist pri rezultatu 25:22. Podobno, tesno in neodločeno igro gledajo gledalci tudi v zadnjem nizu, ker pa so nekoliko bolje zaključile gostje, se veselile rezultata 13:15 in zmage s 2:3. Domačinke so vpisale prvo točko v državnem prvesntvu.

V tem krogu sta na lestvici napredovali ekipo Swatycomet Zreče in OK Mozirje. ŽOK SETO Ptuj in Mozirje pa sta nazadovli za 1 mesto. V naslednjem krogu se lahko vrstni red v DP krepko premeša, v kolikor favoriti ne bodo svoje delo opravili, kot se pričakuje od njih na papirju. Stanje se lahko močno premeša pod samim vrhom med Swatycomet Zreče, ŽOK SETO Ptuj in ŽOK Triglav Kranj in pa tudi na sredini razvrstitve med OD Krim in OK Prevalje. Zagotovo pa bo prišlo do spremembe na začelju razpredelnice, saj se bosta pomerili zadnji dve ekipi med sabo.

 

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details