FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

empeter

calcit I

Luka koper 2.krog

1Bliga 2.krog doma Ljutomer

kranj

Calcit II

 

 

 

Sezona 2019-2020

Foto: OK Ankaran-Hrvatini

Dvorana OŠ A.Ukmar, Koper, gledalcev 70, sodnika Zajec Rok, Milojevič Mihajlo.

Ankaran  Hrvatini: Tozan (L), Krstić, Pangerc 4, Angelini 5, Medved (L), Pavič 8, Cerovac (cap) 3, Ćorić 35, Trobec 8, Omerdić, Barut; Trener: Mikša Sebastjan.

SIP Šempeter: Božič (cap) 7, Praunseis 4, Podbregar 1, Forštnarič 4, Žnidar 15, Doler, Vrhovnik 19, Lekše 3, Mazej (L), Lakovšek 20; Trener: Božič Beno.

Prvi niz je pri 7. točki še kazalo na izenačen dvoboj, nakar so izkušene gostje pobegnile na 7:12 ter 11:16 in v enakem ritmu zaključile prvi niz v svojo korist, z 19:25.

V drugem nizu sta pričeli obe ekipi z postavo iz prvega niza, domače igralke, Pangerc, Angelini, Pavič, Cerovac, Ćorić, Trobec in Medved. Gostje pa v postavi, Božič, Praunseis, Forštnarič, Žnidar, Vrhovnik, Lakovšek in Mazej.

Drugi niz so tokrat bolje pričele domače ter povedle 10:6, ko je gostujoči trener Božič zahteval prvi odmor, kmalu zatem pri 13:7 za Ankarančanke pa še drugega. V domačih vrstah se je razigrala Marina Ćorić, ki je bila praktično neustavljiva in vodstvo z 22:16 je nakazovalo izenačenje v nizih. Igralke iz Šempetra so uspele še znižati rezultat na 24:23, vendar druge ponujene zaključne žoge domačinke niso izpustile, kar je pomenilo 1:1 v nizih.

Tretji niz so domače pričele ponovno odločno ter povedle 4:1 in 6:4, gostje so izenačile na 7:7 ter nato povedle 9:11, nato je sledil preobrat. Pri domačih je z neustavljivo igro v napadu nadaljevala Ćorićeva, v obrambi pa praktično ni bilo žoge, ki je Ankarančanke ne bi uspele uloviti, in temu primerno je kazal rezultat- 18:14 za domače pri prvem time outu za gostje. Do konca niza sta pri gostjah v igro vstopili še Nuša Podbregar in Tali Lekše, vendar to ni vplivalo na potek igre in igralke Ankarana so že slavile osvojeno točko z zmago s 25:20.

V četrtem nizu so gostje povedle 4:8, domače so uspele uloviti priključek in tudi povedle 9:8, nakar je sledil rahel padec ritma varovank Sebastjana Mikše. To so izkušene igralke Šempetra izkoristile ter uspele preobrniti potek niza ter rutinirano zaključile niz v svojo korist 17:25.

Na servis gostujoče kapetanke Mojce Božič so gostje povedle 7:0 v odločilnem petem nizu, kar je praktično že pomenilo, da je bila tekma odločena v korist igralk SIP Šempetra.

Če je morda v prejšnjih tekmah bila slabost domače ekipe, da so proti vsaj na papirju boljšim ekipam v svojo igro vložile premalo borbenosti, je prav današnja tekma pokazala, da se z borbeno in kolektivno igro lahko v tekmi nadoknadi marsikatera pomanjkljivost in če ima ekipa v svojih vrstah Ćorićevo, ki je bila tokrat s 35 točkami najboljša posameznica srečanja, so tudi močnejše nasprotnice premagljive.

Calcitu tudi drugi derbi nove sezone See more details
Državno prvenstvo pred vrati   See more details
Slovenke obtičale v osmini finala EP       See more details
Izjemen uspeh reprezentance U16 See more details