FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

Sezona 2019-2020

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Parvanova (Bolgarija), Akdemir (Turčija).

Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi drugega kroga pokala Challenge gostile nemško ekipo Ladies in Black Aachen. S 3:1 (19, 16, -19, 14) so zmagale domače odbojkarice. Povratna tekma bo na sporedu 23. januarja v Aachnu.

Calcit Volley: Valenčič, Kotnik 19, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 11 Pogačar 2, Kostić 23, Janežič (L), Charuk 11, Kaker 6, Zorman. Trener: Gregor Rozman.

Ladies in Black Aachen: Knip (L), Divoux 2, Agost 1, Guilliams 7, Jasper 16, Farrell, Gründing 6, Oude Luttikhuis, Storck 19, Omoudu 1, Degeest 6. Trenerka: Saskia van Hintum.

Trenutno šestouvrščena ekipa nemškega državnega prvenstva, ki ima v svojih vrstah le dve nemški odbojkarici, je v Kamnik prišla v vlogi favoritinj

Po začetnem vodstvu z 1:0 so imele domače odbojkarice nekaj težav s sprejemom servisov, kar je gostujoča ekipa izkoristila in povedla s 4:1. Nemška ekipa je vodila tudi še z 8:5, z asom pa je Eva Pogačar izid že na deveti točki izenačila, Nina Kotnik pa je v naslednji akciji Kamničanke spet popeljala do vodstva z 10:9. Po njeni novi točki je bilo že 14:10 za domačo ekipo, toda po polminutnem odmoru gostujoče trenerke Saskie van Hintum se je Aachen Kamničankam približal na točko zaostanka (14:15). Za polminutni odmor se je zato odločil še Gregor Rozman, po njem pa so na servis Anje Zorman domače odbojkarice gostjam spet pobegnile za štiri točke (20:16). Z blokom Katje Mihalinec so prišle do petih zaključnih žog, Tina Kaker pa je izkoristila že prvo.

Drugi niz so odbojkarice Calcit Volleyja začel podobno, kot so končale prvega, saj so z blokom Lucy Charuk gostjam pobegnile za štiri točke (5:1). Nadaljevanje za domačo ekipo ni bilo več tako uspešno, kajti po njeni lastni napaki so jih Nemke na sedmi točki ulovile, z asom Jodie Guilliams pa prvič v drugem nizu tudi povedle (8:7). Vendar je bila kriza Kamničank kratkotrajna, kajti z asom Tine Kaker so spet prišle od nekoliko občutnejše prednosti (15:10). Z dvojnim blokom Tine Kaker in Olivere Kostić je bilo že neulovljivih 22:15, niz pa je s svojim četrtim asom na tekmi končala Kotnikova.

Na začetku tretjega niza je domači ekipi nekoliko popustila zbranost, kar so Nemke izkoristile in povedle s štirimi točkami prednosti (9:5). Čeprav so se Kamničanke nekajkrat nasprotnicam približale na točko zaostanka, zadnjič pri izidu 11:12, je moral Rozman poseči še po drugem polminutnem odmoru po novem zaostanku štirih točk (11:15). Na servis Eve Pogačar so se sicer še enkrat nasprotnicam približale na eno točko (16:17), toda po nekaj slabše odigranih napadih so Nemke prišle že do petih točk prednosti (22:17). Visoke prednosti trenutno šestouvrščena ekipa nemškega prvenstva ni zapravila.

V četrtem nizu sta se ekipi do osme točke menjavali v vodstvu, na servis Kotnikove in uspešnem napadu Kostićeve pa so Kamničanke prve prišle do nekaj večje prednosti (11:8). Razpoložena Kostićeva je poskrbela tudi za plus štiri (13:9), po napaki gostujoče ekipe pa je bilo že plus pet (16:11). Tekma je bila odločena z nekaj zaporednimi dobrimi servisi Nine Kotnik.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: „Aachen ima dobro ekipo, nenazadnje je v prvi polovici nemškega državnega prvenstva. Res je, da ni igral s svojim prvim liberom, vendar smo z dobrim servisom prišli do tistega, kar smo želeli. Z dobrimi servisi smo odstranili njihove napadalke od mreže, onemogočili smo jih organizacijo igre, zato je tudi izid temu primeren. Zdaj so vse misli usmerjene na zaključni turnir pokala Slovenije.“

Konec prvenstva...CALCITOVKE prvakinje See more details
V Šempeter bo nov velik športni dogodek See more details
Calcitu tretji naslov v srednjeevropski ligi See more details