FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

 Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

Fotografija osebe ВК "Локомотив-Калининградская область".

Fotografija osebe Volejbalový klub VTC Pezinok.

 

  

 

 Fotografija osebe Tomaž Kušar.

 

 

 

Odbojkarica 03.11. 01

Derbi kroga je bil v Hočah, kjer so gledalci lahko spremljali aktualne državne prvakinje Nova KBM Branik in trenutno še neporaženo ekipo v lige ter doamčinke Formulo Formis, lanskoletn tretja ekipa v državi. Bankirke so razliko na tekmi za svojo četro zmago, 0:3, naredile predvsem z boljšim servisom, iz katerega so naredile kar 13 točk, domačinke pa le 4. Najučinkovitejša pri bankirkah je bila mlada Lorber Fijok, ki je dosegla kar 16 točk od tega 6 iz servisa. V domači vrsti je zbrala Vovk 12 točk.

Kamničanke in Goričanke so svoje delo v tem  krogu opravile brez prevelikih naporov. Kamničanke so doma premagale ŽOK Ljutomer s 3:0 v nizih. Prekmurke so v Kamniku uspele doseči le 43 točk v tren nizih. Domačinke so biel dosti boljše v vseh elementih igre. Najboljši domačinki sta bili Zorman z 12 točkami in Mehelinec z 11 toč. Pri gostijah pa jih je Makoterjeva dosegla 11. Goričanke so imele nekoliko več dela priti Calcit Volleybal II, a so na koncu slavise s 3:0. Najbolj na tesno je bilo v drugem setu, kjer so gostjie s servisom dosegle kar 5 zaporednih asov in držale stik do konca seta. V podaljšani igri je set s svojim dobrim servisom zaključila Tina Grudina. Pri domačih je tokrat izstopala Ščuka s 15 točkami, v gostujoč vrsti pa sta Zatković in Gojak vknjižili po 9 točk.

Šempetranke so na domačem parketu s 3:0 vpisale še drugo zaporedno zmago v tej sezoni. Tokrat je bila na drugi strani mreže ekipa Luka Koper. Gledano na državno prvestvo je bila tekma zelo pomembna, saj je cilj obeh ekip igrati v končni za prvaka. Šempetranke so imele pobudo v celotni tekmi. Primorke pa so jih nekako skozi celo tekmo lovile. Šempetranke so po izenačeni končnici ob zasligo dobrega servisa Žnidarjeve in usešnih napadov set zaljučile v svojo korist. V drugem in tretjem setu so imele domačinke nato v celoti pobudo na parketu in seta zanesljivo dobile. Pri domačinkah je po točkah izstopala Žnidarjeva z 19 točkami. Za Koperčanke pa jih je Jovičeva vpisala 11.

Tudi Ankaran Hrvatini je vpisal na domačem parketu nove točke prvenstva. Prvi set so domačinke presenetile in ga zelo kitro zaključile v svojo korist. Klub temu so se gostije popolno vrnile v igro, tako da so drugi set domačinke dobile na razliko. Tretjega so gostje uspele zaključiti v svojo korist. Tudi četrti set je bil izenačen vse do zadnje točke. Tako so domačinke tudi tega dobile šele v podaljšani igri. Najučinkovitejša domačinka je bila Čorić z 21 točkami, pri gostjah pa Kovač s 13 točkami.

Na lestvici DP vodi GEN-I Volley pred Nova KBM Branik in Calcit Volley. To pa so tudi še edine neporažene ekipe v elitni ligi.

V  5, krogu  bo zanimivo na sredini lestvice, kjer se bosta pomerila novinec Calcit Volley II in SIP Šempeter za obstanek na sredni lestvice. Z zmago v gosteh pri Luki Koper bi se sredni lahko priključila tudi Formula Formis. Med vodilnimi ekipami bodo imele še najtežje delo banlirke, ki bodo gostile Ankaran-Hrvatini.