FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

 Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

Fotografija osebe ВК "Локомотив-Калининградская область".

Fotografija osebe Volejbalový klub VTC Pezinok.

 

  

 

 Fotografija osebe Tomaž Kušar.

 

 

 

:08.12. Calcit 001

 9. krog prve državne odbojkarske lige so ekipe pričele igrati že v sredo s tekmo Ankaran-Hrvatini : SIP Šempeter; zaključila pa se je včeraj s tekmama v Puconcih in Mariboru. Paprnati favoriti so tudi tokrat opravili svoje delo, kot se je od njih pričakovalo. Nekoliko več dela so že v uvodni tekmi kroga mele Šempetranki, ki so v Ankaranu izgubile eno ligaško točko. Zagovoto najbolj pričakovana tekma pa je bila v Kamniku, kjer smo čakali razplet med še neporaženima ekipama Calcit Kamnik in Gen-I Volley. Slednje ta status ohranjajo še naprej. Na ligaški razpredelnici ostajajo na vrhu Gen-I Volley, bankirke pa so menjale Kamničanke na drugem mestu. Sprememba je tudi na sedmem mestu razpredelnice, kjer je po novem eipa Calcit Volley II pred Ankaran-Hrvatini.

Že med tednom, v sredo, so se Šempetranke precen namučile na obali, da so na koncu v Šempeterski hram odbojke prinesle dve novi ligaški točki. Domačimke so vodile z 2:1 in bi lahko prekrižale račune Savinjčankam, saj so v četertem nizu najprej ulovile Šempetranke in nato povedle z 9:8. Tu pa se je ustavilo domači vrsti. Šempetranke so ta niz zaključile na 17:25. Naslednjega so na dober servis povedle gostje s 0:7 in ga tudi turinirano zaključile ob 8:15 ter zmagale s 2:3. V domači vrsti je izstopala Čoroć Marina, ki je dosegla neverjetnih 36 točk; od tega 3 iz servisa. Pri gostjah pa je bila najučinkovitejša Lakovič Jerneja z 20 točkami; sledila ji je Vrhovnikova z 19.

V petek so v Ljutomerju stopile na parket domačinke ŽOK Ljutomer ter favorizirane Rogožanke Formula Formis, ki so svojo vlogo upravičile v vseh treh nizih. Domačinakam niso v tekmi dovolile niti enega samega trenutka, kjer bi bil kakšen od nizov pod vprašajem. Vsi trije nizo so odšli s Formiskami z visoko razliko. Domačinke dosežejo vsega 35 točk na tekmi; od tega Makoter in Pinter po 4. Pri gostjah je bila najučinkovitejša Vovkova s 7 točkami. So pa pri gostjah prav vse igralke, razen liberov, vpisale svoje dosežene ligaške točke.

Prva redna sobotna tekma je bila v velikem pričakovanju trenutno najboljših ekip v državi, ki sta se kot še neporaženi srečali tokrat v Kamniku. Ekipi se zelo dobro poznata, veliko igralk je prestopalo med ekipama direktno v preteklosti. Pri niz so nekako do sredine narekovale domačinke, 17:17, nato pa so gostje odigrale bolj zbrano z manj napakami ter ga z asom nekdanje Calcitovke Tine Grudina tudi zaključile. V drugem nizu so gostje nekoliko bolje stopnjevale igro in v sredini seta vodijo že z 9:14. Rutinirano so odigrale drugi del niza in ga pri 18:25 odločile v svojo korist. Tretji niz so Goriške strele pričele še odločneje in ga povedle s kar 0:8. Domačinke so sicer med nizm zaostanek zmanjševale, a ekipa, ki je v takšni formi kot je letos goriška, te prednosti na tem nivoju ne zapravi. Z 0:3 so se v Kamniški dvorani lahko veselili zamge zvesti navijači Goriških strel. Najučinkovitejša Calcitovka je bila Kostič Olivera z 21 točkami. V Goriški vrsti pa je bila znova najučinkovitejša Ščuka Lana z 12 točkami, Grudina in Blažič sta jih prispevali po 9, Velikonja 8, Lipicar-Samec pa 7. Gen I Volley je tako edina neporažena ekipa v prvenstvu in vodi s 4 točkami pred Nova KBM Branik. 

 Bankirke so se doma precej bolj namučile s Koperčankami, kakor so pričakovali domači ljubitelji odbojke. Zmaga sicer ni bila med tekmo vprašljiva, a so gostje iz Kopra dosegle po nizih veliko več kot, kot se predvidevali domači navijači. Še posebej tesen je bil tretji niz, ki bi ga sodeč po drugem, 25:12, naj domačinke zaključile zelo na hitro, a se je končal z rezultatom 25:21. Najučinkovitejša domačinka je bila Sobočan z 11 točkami, Med ostalimi, ki jih tokrat ni bilo veliko, pa je dosegla Kaučečeva 10 točk. Pri gostjah pa je izstopala vnovič Cvetanovič s 13 točkami, sledila ji ne Isanović, ki pa je vpisalal 6 točk na tekmi.

Za zadnji tekmi kroga je v Puconcih gostovala druga ekipa Calcita. Domačinke so imele možnost vpisati svojo drugo ligaško zmago, saj so jim bile Kamničanke statistično še najbližje, a tega niso izkoristile. Na drugi strani pa so Calcitovke imele v tekmi, ki jim je prinašala napredek na lestvici,  premagljivega nasprotnika in so to tudi izkoristile. DOmača ekipa je bila v prven nizu v igri vse do 21:23, kjer pa niso mogle več priključiti in gostje dobijo niz z 21:25. Domačinke nato povsem padejo v igri ter naslednji niz izgubijo na 13 in še zadnjega na 19. V ekipi Roto-Kema Puconci izstopata Škraban in Vilfan z 12 točkami, v gostujoči ekipi pa doseže Zatkovičeva tudi 12 točk. S po desetimi ji sledita Krašovec in Lužovec. 

V sredo 12.12. se bo odigrala zaostala tekma 8.kroga med Formula Formis in Calcit Volley. Nato pa bosta v petek na sporedu primorski in prekmurski derbi; Ankaran-Hrvatini proti Luka Koper ter Roto-Kema Puconci proti ŽOK Ljutomer. V rednem sobotnem terminu pa sta tekmi Nova KBM Branik in Calcit Volley II ter Calcit Volley in SIP Šempeter. Gen-I Volley in FOrmula FOrmis bosta tekmo odigrala šele 16.01.