FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

:08.12. Calcit 001

 9. krog prve državne odbojkarske lige so ekipe pričele igrati že v sredo s tekmo Ankaran-Hrvatini : SIP Šempeter; zaključila pa se je včeraj s tekmama v Puconcih in Mariboru. Paprnati favoriti so tudi tokrat opravili svoje delo, kot se je od njih pričakovalo. Nekoliko več dela so že v uvodni tekmi kroga mele Šempetranki, ki so v Ankaranu izgubile eno ligaško točko. Zagovoto najbolj pričakovana tekma pa je bila v Kamniku, kjer smo čakali razplet med še neporaženima ekipama Calcit Kamnik in Gen-I Volley. Slednje ta status ohranjajo še naprej. Na ligaški razpredelnici ostajajo na vrhu Gen-I Volley, bankirke pa so menjale Kamničanke na drugem mestu. Sprememba je tudi na sedmem mestu razpredelnice, kjer je po novem eipa Calcit Volley II pred Ankaran-Hrvatini.

Že med tednom, v sredo, so se Šempetranke precen namučile na obali, da so na koncu v Šempeterski hram odbojke prinesle dve novi ligaški točki. Domačimke so vodile z 2:1 in bi lahko prekrižale račune Savinjčankam, saj so v četertem nizu najprej ulovile Šempetranke in nato povedle z 9:8. Tu pa se je ustavilo domači vrsti. Šempetranke so ta niz zaključile na 17:25. Naslednjega so na dober servis povedle gostje s 0:7 in ga tudi turinirano zaključile ob 8:15 ter zmagale s 2:3. V domači vrsti je izstopala Čoroć Marina, ki je dosegla neverjetnih 36 točk; od tega 3 iz servisa. Pri gostjah pa je bila najučinkovitejša Lakovič Jerneja z 20 točkami; sledila ji je Vrhovnikova z 19.

V petek so v Ljutomerju stopile na parket domačinke ŽOK Ljutomer ter favorizirane Rogožanke Formula Formis, ki so svojo vlogo upravičile v vseh treh nizih. Domačinakam niso v tekmi dovolile niti enega samega trenutka, kjer bi bil kakšen od nizov pod vprašajem. Vsi trije nizo so odšli s Formiskami z visoko razliko. Domačinke dosežejo vsega 35 točk na tekmi; od tega Makoter in Pinter po 4. Pri gostjah je bila najučinkovitejša Vovkova s 7 točkami. So pa pri gostjah prav vse igralke, razen liberov, vpisale svoje dosežene ligaške točke.

Prva redna sobotna tekma je bila v velikem pričakovanju trenutno najboljših ekip v državi, ki sta se kot še neporaženi srečali tokrat v Kamniku. Ekipi se zelo dobro poznata, veliko igralk je prestopalo med ekipama direktno v preteklosti. Pri niz so nekako do sredine narekovale domačinke, 17:17, nato pa so gostje odigrale bolj zbrano z manj napakami ter ga z asom nekdanje Calcitovke Tine Grudina tudi zaključile. V drugem nizu so gostje nekoliko bolje stopnjevale igro in v sredini seta vodijo že z 9:14. Rutinirano so odigrale drugi del niza in ga pri 18:25 odločile v svojo korist. Tretji niz so Goriške strele pričele še odločneje in ga povedle s kar 0:8. Domačinke so sicer med nizm zaostanek zmanjševale, a ekipa, ki je v takšni formi kot je letos goriška, te prednosti na tem nivoju ne zapravi. Z 0:3 so se v Kamniški dvorani lahko veselili zamge zvesti navijači Goriških strel. Najučinkovitejša Calcitovka je bila Kostič Olivera z 21 točkami. V Goriški vrsti pa je bila znova najučinkovitejša Ščuka Lana z 12 točkami, Grudina in Blažič sta jih prispevali po 9, Velikonja 8, Lipicar-Samec pa 7. Gen I Volley je tako edina neporažena ekipa v prvenstvu in vodi s 4 točkami pred Nova KBM Branik. 

 Bankirke so se doma precej bolj namučile s Koperčankami, kakor so pričakovali domači ljubitelji odbojke. Zmaga sicer ni bila med tekmo vprašljiva, a so gostje iz Kopra dosegle po nizih veliko več kot, kot se predvidevali domači navijači. Še posebej tesen je bil tretji niz, ki bi ga sodeč po drugem, 25:12, naj domačinke zaključile zelo na hitro, a se je končal z rezultatom 25:21. Najučinkovitejša domačinka je bila Sobočan z 11 točkami, Med ostalimi, ki jih tokrat ni bilo veliko, pa je dosegla Kaučečeva 10 točk. Pri gostjah pa je izstopala vnovič Cvetanovič s 13 točkami, sledila ji ne Isanović, ki pa je vpisalal 6 točk na tekmi.

Za zadnji tekmi kroga je v Puconcih gostovala druga ekipa Calcita. Domačinke so imele možnost vpisati svojo drugo ligaško zmago, saj so jim bile Kamničanke statistično še najbližje, a tega niso izkoristile. Na drugi strani pa so Calcitovke imele v tekmi, ki jim je prinašala napredek na lestvici,  premagljivega nasprotnika in so to tudi izkoristile. DOmača ekipa je bila v prven nizu v igri vse do 21:23, kjer pa niso mogle več priključiti in gostje dobijo niz z 21:25. Domačinke nato povsem padejo v igri ter naslednji niz izgubijo na 13 in še zadnjega na 19. V ekipi Roto-Kema Puconci izstopata Škraban in Vilfan z 12 točkami, v gostujoči ekipi pa doseže Zatkovičeva tudi 12 točk. S po desetimi ji sledita Krašovec in Lužovec. 

V sredo 12.12. se bo odigrala zaostala tekma 8.kroga med Formula Formis in Calcit Volley. Nato pa bosta v petek na sporedu primorski in prekmurski derbi; Ankaran-Hrvatini proti Luka Koper ter Roto-Kema Puconci proti ŽOK Ljutomer. V rednem sobotnem terminu pa sta tekmi Nova KBM Branik in Calcit Volley II ter Calcit Volley in SIP Šempeter. Gen-I Volley in FOrmula FOrmis bosta tekmo odigrala šele 16.01.