FINALE Kadetinj 2013

SREBRNE Mladinke 2014

U23-Sprejem v Ljubljani

Napovednik dogodkov..

Fotografija osebe Odbojkarica.si.

 OZS je prekinila vsa tekmovanja do 30.03.

Predsedstvo spremlja stanje dnevno. Nova

seja in odločanje predvideno za 25.03.2020.

Fotografija osebe Volley Camp Rogla.

Fotografija osebe OK Triglav Kranj.

CEV:

Fotografija osebe Odbojkarski klub Nova KBM Branik.

MEVZA:

Zmagovalke:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

MVP's:

Fotografija osebe MEVZA - Middle European Volleyball Zonal Association.

 

 

PRVAKINJE 1-liga (17.03.2020):

PRVAKINJE....

08.12. OD KRIM

Če so v elitni ženski ligo fafirnati favoriti opravili svojo nalogo kot se je pričakovalo to ne moremo zapisati v 9. krogu za 1B ligo. Največje presenečenje je bilo na tekmi na Ptuju, kjer je gostovala ekipa ATK Grosu:plje, ki ji ni uspelo ohraniti status neporažene ekipe v 1B ligi. Domačinke, ŽOK SETO Ptuj,  so odigrale eno najboljših tekem, dobile prvi set na razliko 28:26, dobile dodaten motiv in uspele tudi drugi set zaključiti v svojo korist 25:23. V tretjem so dodale še stopničko več, dobile set na 25:21 in se kot edine velelile zmage proti ATK Grosuplju. 

Tudi v tekmi Swatycomet Zreče in ŽOK Triglav Kranj do bile papirnato nekoliko bližje zmagi domačinke, a so Gorenjke s svojo igro napovedovale izmejen boj in dobro tekmo. Swatycometovke v prvih dveh setih na domačem parketu niso pokazale to kar znajo, to so izkoristile gostje in povedle z 0:2.  Domači trener je le postavil stvari na svoje mesto, vrnil ekipo v igro ter z preobratom izenačil na 2:2. Zadnji set je bil epski in vreden debija vrha lestvice. Kljub nekaj napakam domačink v zaključku so vzrajale do 16:16, nato pa so Gorenjke izkoristile domače napake in zaključile z 16:18 in zmagale z 2:3.

Tretji derbi kroga pa je bil z začelja lestvice med ŠD Piran in Nova KBM Branik II. Nobena ekipa ni imela pred tem še ligaške zmage, zato je bila to tudi velika priložnost za obe ekipi. V tesni tekmi so ponujeno izkoristile gostje iz Maribora, ki so v tesni in izenačeni tekmi vse tri sete uspele obrniti v svoj prid in se veselile zmage s 0:3 (20:25,22:25,23:25) ter tako vpisale krstno zmago v 1B ligi. Bankirke so tako tudi prehitele Primorke na lestvici.

V preostalih dveh tekmah sta OD Krim in Mozirje vnovčila svoj status na lestvici in s 3:0 premagala OK Prevalje oz. Vital Ljubljana. Oba zmagovalca sta obdržala rezultat na lestvici in izpolnila svoj cilj v tem krogu.

Na lestvici smo ob že omenjeni spremembi na začelju priča tudi spremembi pod samim vrhom, kjer je ŽOK SETO Ptuj prehitel Swatycomet Zreče, saj so Zreške iskrice osvojile le eno novo točko za državno prvenstvo.

V naslednje  krogu je marsikaj mogoče. Zagotovo bo najbolj zanimivo v Zrečah, kjer bodo domačinke, Swatycometove iskrice odigrale še drugi derbi zapored. Tokart bo še težje, saj bodo gostile ATK Grosuplje, proti katerim so letos že izgubile.  Zanimivo bo tudi na Ljubljanskem derbiju, kjer bo tokrat domačin Vital Ljubljana, gostje pa OD Krim.